Πανόραμα Ταϊλάνδης Ορεσίβιες Φυλές

Διάρκεια 12 ημέρες
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ
Διαν/σεις
Τσιάνγκ Ράι (2), Τσιάνγκ Μάι (3), Σουκοτάι (1), Αγιουτάγια (1), Μπανγκόκ (3)
Ετικέτες ΠολιτισμοίΛαογραφίαΕξωτικάΦυλές

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Qatar Airways/Gulf Air
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι σε χώρους αξιοθεάτων
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Γενικά

Η Ταϊλάνδη είναι η χώρα που αγαπήθηκε παράφορα από το ταξιδιωτικό κοινό όχι μόνο της Ελλάδος αλλά ολόκληρου του κόσμου. Χώρα τροπική, γεμάτη χρώματα κι αρώματα, γεύσεις και αισθησιασμό. Είναι η χώρα με την οργιώδη βλάστηση, τους χρυσούς βούδες και τις ειδυλλιακές παραλίες. Είναι η χώρα των καναλιών, της έντονης νυχτερινής ζωής, των πλούσιων αγορών. Ένα εκρηκτικό μείγμα από πολιτισμούς, αρχιτεκτονικές, γλώσσες και τρόπους ζωής που σίγουρα εντυπωσιάζουν.


Παρατηρήσεις

Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας.

Πλούσιος πολιτιστικός και εθνολογικός γύρος.

Επιλεγμένο Βίντεο για Ταϊλάνδη

Απαραίτητα

 • Απαραίτητο το διαβατήριο νέου τύπου με 6μηνη ισχύ από την μέρα εξόδου από τη χώρα.

Πρόγραμμα/χάρτης

Ημέρα 1: Αθήνα /Θεσσαλονίκη - Μπανγκόκ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για την Μπανγκόκ.

Ημέρα 2: Μπανγκόκ - Τσιάνγκ Ράι

Άφιξη και άμεση ανταπόκριση για το Τσιάνγκ Ράι. Άφιξη στην «Πύλη του Χρυσού Τριγώνου», όπως το αποκαλούν σήμερα. Εγκατάσταση στο ξενοδοχείο και δείπνο.

Ημέρα 3: Τσιάνγκ Ράι (Χρυσό Τρίγωνο)

Αναχώρηση οδικώς για το Τσιανγκσεάν, όπoυ βρίσκεται το περίφημο Χρυσό Τρίγωνο. Εδώ θα έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε μια βόλτα με πλοιάριο στον ποταμό Μεκόνγκ και να δούμε τα ερείπια κάποιων παλαιών Ναών, ενώ στην απέναντι όχθη βρίσκεται το γειτονικό Λάος. Το απόγευμα επιστροφή στο Τσιάνγκ Ράι για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Τσιάνγκ Ράι - Ορεσίβιες φυλές - Τσιάνγκ Μάι

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε οδικώς στο Τσιάνγκ Μάι. Μία ξεχωριστή μέρα είναι η σημερινή, αφού θα έχουμε την δυνατότητα να επισκεφθούμε κάποιες από τις σπάνιες φυλές που ζουν στα βουνά. Εδώ θα απολαύσουμε το γεύμα μας με θέα τις απέραντες κοιλάδες και τα φαράγγια και αργότερα θα συνεχίσουμε για τα χωριά των Άκα, των Γιάο και Λίσου. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη του Ντόϊ Μαεσαλόνγκ, το κυριότερο αξιοθέατο της ημέρας, αφού η διαδρομή για ανέβουμε στο υψόμετρο των 1.800 μ. που βρίσκεται το χωριό είναι από μόνη της μία εμπειρία. Το χωριό που αρχικά χτίστηκε από τους Εθνικόφρονες πρόσφυγες της kινέζικης Κουομιτάνγκ, ήταν για πολλά χρόνια απρόσιτο, αφού εδώ ήταν το αρχηγείο του τρομερού Κουν Σα, του μεγαλύτερου βαρόνου του οπίου. Άφιξη στο Τσιάνγκ Μάι για διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Τσιάνγκ Μάι

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε αρχικά μία φάρμα εκπαίδευσης ελεφάντων, όπου θα μας παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα εργασίας των τεράστιων ζώων και θα μας δοθεί ο χρόνος, σε όσους το επιθυμούν, να κάνουμε μία βόλτα στο πάρκο (επ’ αμοιβή). Θα συνεχίσουμε με την επίσκεψη στη φάρμα καλλιέργειας ορχιδέων και πεταλούδων. Το απόγευμα θα κάνουμε μία κοντινή εκδρομή στο Σαν Καπάνγκ, όπου θα επισκεφθούμε ένα χωριό κατασκευής ειδών λαϊκής τέχνης.

Ημέρα 6: Τσιάνγκ Μάι

Σήμερα θα ολοκληρώσουμε την επίσκεψη μας στο όμορφο Τσιάνγκ Μάι, αφού επισκεφθούμε το Εθνικό Πάρκο Ντόι Ιντανόν και τους γραφικούς καταρράκτες του. Συνεχίζουμε, για να επισκεφθούμε τη φυλή Κάρεν «γυναίκες καμηλοπαρδάλεις», που φορούν στο λαιμό τους γυαλιστερούς μπρούτζινους δακτύλιους που τις κάνουν να μοιάζουν με κύκνους. Υπόλοιπος χρόνος στη διάθεση μας, για να τη συμπλήρωση των αγορών σας στην καλύτερη και φθηνότερη αγορά της χώρας.

Ημέρα 7: Τσιάνγκ Μάι - Σουκοτάϊ

Μετά το πρωινό μας θα συνεχίζουμε για το Σουκοτάι, μία μικρή πόλη, σήμερα, στη Βορειοδυτική Ταϊλάνδη, που όμως από το 13ο έως και το τέλος του 16ου αιώνα, αποτέλεσε πρωτεύουσα ενός από τα λαμπρότερα βασίλεια της ΝΑ Ασίας και φυσικά βρίθει εξαιρετικών μνημείων, γι' αυτό και το Ιστορικό Πάρκο, όπως ονομάζεται ο αρχαιολογικός του χώρος, ανήκει στη Λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Άφιξη στο Σουκοτάι αργά το απόγευμα.

Ημέρα 8: Σουκοτάϊ - Αγιούταγια

Πρωινή αναχώρηση για την περίφημη Αγιούταγια. Καθοδόν θα επισκεφθούμε μία από τις αρχαιότερες πόλεις της Ταϋλάνδης το Πιτσανουλόκ, που σημαίνει «ο ουρανός του Βισνού». Ήταν η γενέτειρα του θρυλικού βασιλιά Naresuan, γνωστό για τη νικηφόρα κι έντιμη μάχη, με το ένα του χέρι πάνω σε έναν ελέφαντα, κατά της Βιρμανίας. Συνεχίζουμε για την πόλη Λόπμπουρι, όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο και τα ερείπια των ναών, τα οποία μαρτυρούν την κυριαρχία της αυτοκρατορίας των Χμέρ. Το απόγευμα άφιξη στην Αγιούταγια.

Ημέρα 9: Αγιούταγια - Μπανγκόκ

Στη σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε τα κυριότερα αξιοθέατα της πρωτεύουσας των 33 βασιλέων, μέχρι το 1767, όταν καταστράφηκε από τα βιρμανικά στρατεύματα. Οι περισσότεροι ναοί στέκονται σαν να μην πέρασε ο χρόνος από πάνω τους. Θα δούμε τα γιγαντιαία χάλκινα αγάλματα του Βατ Μουγκόλ Μπορπιθ, τις τρεις παγόδες στο Βατ Πρα Σι Σάνπετ, το σύμβολο της Αγιούταγια στον περίβολο του πρώην βασιλικού παλατιού και τον μεγαλοπρεπή ναό Wat Chaiwatthanaram. Συνεχίζουμε οδικώς για την Μπανγκόκ, όπου θα φθάσουμε το απόγευμα. Το βράδυ μεταφορά σε εστιατόριο για να δειπνήσουμε και να παρακολουθήσουμε Ταϊλανδέζικους παραδοσιακούς χορούς εμπνευσμένους από τη Ραμαγιάνα.

Ημέρα 10: Μπανγκόκ

Νωρίς το πρωί, μεταφορά στον Τσάο Πράγια, το ποτάμι που διασχίζει τη Μπανγκόκ, για να επιβιβαστούμε στα ειδικά μακρόστενα πλοιάρια που μπορούν να διασχίσουν τα κλονγκς –στενά κανάλια- στα οποία ακόμα ζουν χιλιάδες κάτοικοι, σε σπίτια που στέκονται επάνω σε πασσάλους, μπηγμένους στο πυθμένα του ποταμού. Η βόλτα θα καταλήξει στο λαμπρό Βατ Αρούν -Ναό της Αυγής- μία μεγάλη Παγόδα, που είναι παγκοσμίως γνωστή από την πρωτότυπη κινηματογραφική ταινία «Ο Βασιλιάς κι Εγώ». Γεύμα σε εστιατόριο δίπλα στο ποτάμι. Θα ολοκληρώσουμε τη γνωριμία μας με την πόλη, όταν θα περάσουμε στην απέναντι πλευρά του ποταμού, για να επισκεφθούμε το μεγαλοπρεπές Μεγάλο Παλάτι και τον Ναό του Σμαραγδένιου Βούδα, το άγαλμα από τζέϊντ, που "ντύνεται" ανάλογα με την εποχή του χρόνου.

Ημέρα 11: Μπανγκόκ – Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό, ελεύθερος χρόνος και αργά το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση επιστροφής για την Αθήνα, μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 12: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Ελλάδα.
Σημείωση:

Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.

Δυνατότητα επέκτασης στα εξωτικά Πουκέτ ή Κο Σαμούι 4μέρες/3νύχτες με πρωινό και μεταφορές από 330€

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Σά 27/05/2017
Σά 17/06/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
1490 2085 890 5*, 4* Ξενοδοχεία
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Qatar Airways/Gulf Air
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι σε χώρους αξιοθεάτων
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες