Special Πολιτιστική Περσία

Διάρκεια 8 ημέρες
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Διαν/σεις
Σιράζ (2), Γιάζντ (1), Ισφαχάν (2), Τεχεράνη (2)
Ετικέτες ΙστορίαΠολιτισμοίΠαγκόσμια κληρονομιάΠρωτομαγιά

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Turkish Airlines
 • Διαμονή: 4*, 5* Ξενοδοχεία
 • Διατροφή: Πρωινό & δείπνο καθημερινά
 • Μεταφορές: Με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έλληνας έμπειρος αρχηγός-συνοδός της εκδρομής σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Γενικά

Η Περσία (Ιράν) θεωρείται πολύ σημαντική στην παγκόσμια ιστορία παρά τις καταστροφές που υπέστη από τον στρατό των Ελλήνων, των Ρωμαίων, των Αράβων, των Μογγόλων και των Ρώσων. Εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να περιβάλλεται όπως και ο λαός της από επική γοητεία. Η Βαβυλώνα, η Ασσυρία και η Χαλδαία, διαδέχτηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα η μία την άλλη στην εξουσία, γνώρισαν κάποια περίοδο ακμής και μετά παρήκμασαν και εξαφανίστηκαν. Η Περσία ακολούθησε τα βήματα τους, αναβάθμισε την νοτιοανατολική Ασία που έγινε το κέντρο της αυτοκρατορίας, ανταγωνίστηκε με την Ελλάδα για την ευρωπαϊκή ηγεμονία και διαλύθηκε. Ωστόσο διατήρησε την δύναμη της, παρά τα σκαμπανεβάσματα της τύχης, μέχρι σήμερα.


Παρατηρήσεις

Δεν περιλαμβάνονται

 • Φόροι αεροδρομίων
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
 • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Πτήσεις  με Turkish Airlines από Αθήνα:

28/04  TK1850 Αθήνα Κωνσταντινούπολη     15.35  17.05
28/04  ΤΚ  884 Κωνσταντινούπολη Σιράζ       20.20  01.40
05/05  ΤΚ  871 Τεχεράνη Κωνσταντινούπολη 15.35  17.40
05/05  TK1843 Κωνσταντινούπολη Αθήνα      19.15  20.45

Πτήσεις  με Turkish Airlines από Θεσσαλονίκη:

28/04 TK 1882 Θεσσαλονίκη  Κωνσταντινούπολη 09.40  11.00
29/04 ΤΚ   884 Κωνσταντινούπολη Σιράζ             20.20  01.40
05/05 ΤΚ   871 Τεχεράνη  Κωνσταντινούπολη      15.35  17.40
05/05 TK 1893 Κωνσταντινούπολη  Θεσσαλονίκη 19.10  20.30 

Απαραίτητα

 • Απαραίτητο το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ.
 • Για τη βίζα εισόδου χρειάζεται μία έγχρωμη φωτογραφία σε διαστάσεις φωτογραφίας διαβατηρίου σε άσπρο φόντο και χωρίς γυαλιά.

Πρόγραμμα/χάρτης

Ημέρα 1: Αθήνα /Θεσσαλονίκη – Σιράζ

Πτήση μέσω Κωνσταντινούπολης για την επαρχία Παρς στην Νότια Περσία. Άφιξη τα ξημερώματα στο ρομαντικό Σιράζ, έκδοση βίζας κατά την άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2: Σιράζ

Πρωινή αναχώρηση για την θρυλική Περσέπολη, τελετουργική πρωτεύουσα της αρχαίας περσικής δυναστείας των Αχαιμενιδών, έναν από τους σπουδαιότερους και επιβλητικότερους αρχαιολογικούς χώρους στον κόσμο. Την ίδρυσε το 512 π.Χ. ο Δαρείος ο Α΄ για να χρησιμεύει ως τόπος των λαμπρών επίσημων τελετών για το περσικό Νέο Έτος, οπότε χιλιάδες υπήκοοι του βασιλιά ταξίδευαν εδώ από τις υποτελείς χώρες, για να προσφέρουν δώρα προς τιμήν του. Στη συνέχεια, επίσκεψη στο Νακς-ε- Ροστάμ στη κάθετη βραχώδη πλαγιά του οποίου, υπάρχουν λαξευμένοι σε ατόφιο βράχο και σε μεγάλο ύψος οι τάφοι του Δαρείου Α΄, του Ξέρξη, του Αρταξέρξη και του Δαρείου Β και της συζύγου του Παρεισάτιδος. Επιστροφή και απογευματινή ξενάγηση στο Σιράζ, την «Πόλη των Ρόδων και των Αηδονιών» που είναι η γενέτειρα των διάσημων ποιητών του Μεσαίωνα Χαφέζ και Σααντί. Θα ξεκινήσουμε από την κεντρική πλατεία και την Σιταντέλα του Καριμ Χαν, το πανέμορφο τζαμί Βακίλ και το περίφημο ομώνυμο παζάρι με τις πολύχρωμες πραμάτειες και το παλιό καραβανσεράι, τώρα με μικρομάγαζα κοσμημάτων λαϊκής τέχνης. Τέλος θα επισκεφθούμε τον μνημειακό τάφο του Ποιητή Χαφέζ που αποτελεί τον πιο αγαπημένο τόπο περιπάτου των νέων της πόλης. Δείπνο στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Σιράζ – Γιαζντ

Πρωινή αναχώρηση, οδικώς για το Γιαζντ, το μαργαριτάρι της περσικής ερήμου, με επίσκεψη καθοδόν στις Πασαργάδες και στον τάφο του Κύρου του Μεγάλου. Άφιξη στο Γιάζντ και επίσκεψη στους Πύργους της Σιωπής, τις πέτρινες κατασκευές στη κορυφή των οποίων οι Ζωροάστρες τοποθετούσαν τους νεκρούς τους για να τους κατασπαράξουν τα άγρια πουλιά και τον Ναό των Ζωροαστρών με την άσβεστη φωτιά στο κέντρο της πόλης. Στην συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Γιαζντ - Ναΐν – Ισφαχάν

Η πόλη του Γιαζντ αναφέρεται στα ιστορικά αρχεία με το όνομα Ισάτις (Ysatis) και την συναντάμε πρώτη φορά περίπου το 3.000 π.Χ. Υπόδειγμα μεσαιωνικής Ιρανικής πόλης, καταχωρημένη στον κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco περιγράφεται από τον Μάρκο Πόλο ο οποίος την επισκέφθηκε το 1272 σαν «καλή και ευγενής πόλη». Στην σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε την πλατεία Αμιρ Τσακμάκ όπου πραγματοποιούνται κάθε χρόνο οι εντυπωσιακές γιορτές για τον ιμάμη Χουσείν και το Τζαμί της Παρασκευής. Ο περίπατος στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης, με τα πλινθόκτιστα σπίτια, τις όμορφες πορτοσιές με τα μοναδικά ρόπτρα και οι παραδοσιακοί ανεμοσυλλέκτες “badger”, χαρακτηριστικό της Γιαζντ, θα συμπληρώσουν μεστά την επίσκεψη μας.

Αναχώρηση οδικώς για το Ισφαχάν ή Εσφαχάν κατά τους ντόπιους, το καλλιτεχνικό θησαυροφυλάκιο του Ιράν, με διέλευση καθοδόν από την Ναίν, διάσημη για τα περίφημα χαλιά της όπου θα επισκεφθούμε το παλαιότερο τζαμί της Περσίας. Άφιξη στο Ισφαχάν και ρομαντικός περίπατος στις πανέμορφες γέφυρες της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Ισφαχάν

Η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη στη ξενάγηση του Ισφαχάν, μια πόλη με θαυμάσιο πολεοδομικό σχεδιασμό, πανέμορφους κήπους, ανάκτορα, εκατοντάδες υπέροχα τζαμιά, δημόσια λουτρά, βιβλιοθήκες, μεντρεσέδες, καθώς και καραβάν σεράι. Θα ξεκινήσουμε με την Αρμένικη συνοικία που φτιάχτηκε από τον Σαχ Αμπάς στις αρχές του 17ου αιώνα με σκοπό να ενισχύσει το εμπόριο της πόλης. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό και το Αρμένικο Μουσείο με εκθέματα Αρμένικης Χριστιανικής Τέχνης. Συνεχίζουμε με το αρχιτεκτονικό θαύμα της μοναδικής πλατείας Μεϊντάν, «μισός κόσμος» όπως περήφανα την χαρακτήρισε ο Σαχ Αμπάς που επί της εποχής του διαμορφώθηκε, αποτελεί δε το πιο σημαντικό σύμπλεγμα με Ισλαμική Αρχιτεκτονική που σώζεται σήμερα σε παγκόσμιο επίπεδο. Ξεκινάμε με το επιβλητικό Τζαμί του Ιμάμη με τα πανέμορφα τέσσερα ειβάν του, το αιθέριο τζαμί Λοφτολάχ και το θαυμαστό παλάτι Αλί Καπού, από το μπαλκόνι του οποίου θα απολαύσουμε την υπέροχη θέα. Επόμενη επίσκεψη το Παλάτι των 40 κιόνων που στην πραγματικότητα είναι 20! Ο αντικατοπτρισμός όμως στην μπροστινή λίμνη προσθέτει άλλες 20, ενώ ανάλογα με τη γωνία από την οποία θα το δεις πολλαπλασιάζονται ακόμη περισσότερο. Χρόνος ελεύθερος για να περιηγηθείτε στις πολύχρωμες αγορές στις στοές της πλατείας και στο θολωτό μεγάλο Παζάρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6: Ισφαχάν - Κασάν - Τεχεράνη

Είναι τόσα πολλά αυτά που έχει να μας αποκαλύψει η σημερινή διαδρομή που θα ευχόσαστε η μέρα να μην έχει τελειώσει. Η αποκάλυψη έρχεται μέσα στα φαράγγια του όρους Κάρκας όπου ξεπετάγεται μπροστά μας το κοκκινωπό περίγραμμα του χωριού Αμπιανέ σαν να βγήκε κατ’ ευθείαν απ’ την έρημο του Μεξικού ή τις πλαγιές του Αντιάτλαντα στο νότιο Μαρόκο. Όμως οι εντυπώσεις δεν σταματάνε. Θα σταθούμε στο Κασάν στις παρυφές της Βόρειας ερήμου φημισμένο για τα πλούσια σπίτια των εμπόρων του παρελθόντος. Θα επισκεφθούμε τους περίτεχνους κήπους του Φιν και το αρχοντικό Μουζαφαριάν, εξαίρετο δείγμα αρχιτεκτονικής του 19ου αιώνα. Άφιξη αργά το απόγευμα στην Τεχεράνη. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7: Τεχεράνη

Τέσσερα από τα κορυφαία μουσεία του κό­σμου στο είδος τους θα επισκεφθούμε σήμερα που φιλοξενούν μοναδικούς θησαυρούς. Νωρίς το πρωί το Μουσείο των χα­λιών, που όπως ταιριάζει στη χώρα που παράγει τα ωραιότερα, φιλοξενεί μερικά απ' τα κορυφαία δημιουργήματα των τελευταίων 500 χρόνων. Στην συνέχεια το Αρχαιολογικό Μουσείο το οποίο φιλοξενεί εκθέματα της ιρανικής τέχνης από την προϊστορία έως την ισλαμική εποχή, με ιδιαίτερη έμφαση στην λαμπρή εποχή των Αχαιμενιδών καθώς και αναθηματικές πλάκες, όπλα, μπρούτζινα από το Λουριστάν, δοχεία σπονδών, φυλαχτά και ανάγλυφες πέτρινες παραστάσεις. Στην συνέχεια το Μουσείο Γυαλιού το οποίο στεγάζεται σε ένα κτίριο -κόσμημα του 18ου αιώνα. Εδώ θα δούμε αριστουργήματα των Ιρανών τεχνιτών του γυαλιού από τον 20 π.Χ αιώνα έως τις μέρες μας . Όμως το με­σημέρι, μας περιμένει το Μουσείο των Κοσμημάτων του Περσικού θρόνου, που φυλάσσονται στα υπόγεια της Κρατική Κεντρικής Τράπεζας (ενδέχεται να είναι κλειστό λόγω θρησκευτικής εορτής). Στο θησαυροφυλάκιο βρίσκονται έργα τέχνης αμύθητης αξίας, φτιαγμένα από χιλιάδες (ναι χιλιάδες) διαμάντια, σμαράγδια, ρουμπίνια και άλλες πολύτιμες πέτρες καθώς και ο περίφημος Θρόνος του Παγωνιού , που έφερε ο Ναντίρ Σαχ μετά την εκ­στρατεία του στην Ινδία τον 18ο αιώνα. Ανάμεσα τους βρίσκονται τα στέμματα του τε­λευταίου Σάχη και της αυτοκράτειρας της Περσίας, καθώς και το μεγαλύτερο άκοπο διαμάντι στον κόσμο, το Ντερυά ε Νουρ, «η θάλασσα του Φωτός». (Η ξενάγηση πραγματοποιείται κατόπιν έγκρισης και με ειδική άδεια από την Τράπεζα). Στην συνέχεια θα διατρέξουμε τους κεντρικούς οδικούς άξονες της πόλης και θα επισκεφτούμε την περίφημη Πύλη Αζάντι, η οποία αποτελεί το σύμβολο της Τεχεράνης. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 8: Τεχεράνη – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την επιστροφή στην Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Δεν υπάρχουν προς το παρόν προγραμματισμένες αναχωρήσεις γι' αυτό το ταξίδι.

Εάν παρόλα αυτά σας ενδιαφέρει αυτό ή κάποιο παραπλήσιο ταξίδι, συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα επικοινωνίας περιγράφοντας τις προτιμήσεις σας για την περίοδο και το είδος ταξιδιού που θα σας ενδιέφερε. Σύντομα ένας ταξιδιωτικός μας σύμβουλος θα σας απαντήσει με ιδέες και λύσεις σχετικές με την επιθυμία σας.

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Turkish Airlines
 • Διαμονή: 4*, 5* Ξενοδοχεία
 • Διατροφή: Πρωινό & δείπνο καθημερινά
 • Μεταφορές: Με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Ξεναγήσεις από διπλωματούχους ξεναγούς σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έλληνας έμπειρος αρχηγός-συνοδός της εκδρομής σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες