Περού, Βολιβία, Χιλή, Ατακάμα (Νησί του Πάσχα)

Διάρκεια 22 ημέρες
Εναλ. διάρκεια
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Διαν/σεις
Λίμα (2), Νάσκα (1), Αρεκίπα (1), Πούνο (2), Κούσκο (2), Ιερή κοιλάδα των Ίνκας (1), Λα Παζ (2), Σούκρε (1), Ποτοσί (1), Ουγιούνι (1), Σαν Χουάν (1), Σαν Πέδρο ντε Ατακαμα (2), Σαντιάγκο ντε Τσίλε (2)
Ετικέτες Παγκόσμια κληρονομιάΜεγάλες αποστολέςΑρχαιολογικοί χώροι

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Air France
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 5*. Στα υψίπεδα της Βολιβίας, Ποτοσί, Ουγιούνι, Σαν Χο διαμονήσε απλά ξενοδοχεία
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Αρχηγός: Παναγιώτης Κωνσταντίνου.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Εκπτώσεις/προσφορές

Γενικά

Το ταξίδι αυτό ετοιμάστηκε για τους λάτρεις του εξαιρετικού. Ένα οδοιπορικό που χτενίζει τις Άνδεις και μας ταξιδεύει από τις πολιτείες των Ίνκας και τα παραλίμνια χωριά της Τιτικάκα, ως τις Αλυκές της Βολιβίας και την άνυδρη έρημο Ατακάμα στη Βόρεια Χιλή. Σ’ αυτές τις τραχιές πλαγιές των Άνδεων, σ’ ένα υψόμετρο που σου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα, ένα καλειδοσκόπιο λαών -που λίγες περιοχές του πλανήτη συγκεντρώνουν– δημιούργησε εκπληκτικά αρχιτεκτονικά μνημεία! Το Μάτσου Πίτσου και οι Γραμμές της Νάσκα αποτελούν το απαύγασμα μιας μυστηριώδους καλλιτεχνικής σύλληψης, που εκπλήσσει ακόμα τους σύγχρονους δημιουργούς. Δέος και θαυμασμός σε συνδυασμό με τη μοναδική αγριότητα του τοπίου, κάνουν αυτό το ταξίδι πραγματικά ταξίδι ζωής. Κορυφαία επιλογή η επίσκεψη στο Νησί του Πάσχα, ριγμένο στον Ειρηνικό, αποκομμένο λες και βυθισμένο στη μυστηριακή άχλη των μοναδικών πέτρινων μοάι του. Μη διστάσετε να μας ακολουθήσετε! Σίγουρα θα μαγευτείτε.


Παρατηρήσεις

Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας.

Απαραίτητα

 • Απαραίτητα το Διαβατήριο σας με 6μηνη ισχύ.

Πρόγραμμα/χάρτης

Ημέρα 1: Αθήνα - Άμστερνταμ

Πτήση για το Άμστερνταμ, άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: Λίμα

Πτήση για τη Λίμα, τη πρωτεύουσα του Περού που αποτελεί μία ζωντανή μητρόπολη που έχοντας επουλώσει τις πληγές του παρελθόντος, είναι σήμερα μία δυναμικά αναπτυσσόμενη πόλη, που συνδυάζει τον αποικιακό χαρακτήρα του ιστορικού της κέντρου, με τα σύγχρονα παραλιακά προάστια. Άφιξη αργά το απόγευμα και μεταφορά στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Λίμα

Η πρωινή μας ξενάγηση είναι αποκαλυπτική των συνιστωσών του χαρακτήρα της πρωτεύουσας του Περού, αφού η επίσκεψη στη πλατεία των Όπλων με το προεδρικό Μέγαρο, στον Καθεδρικό Ναό -όπου βρίσκεται ο τάφος του κατακτητή Πιζάρο- και στο μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου με τις κατακόμβες, συνδυάζεται με τα μοντέρνα αριστοκρατικά προάστια Μιραφλόρες και Σαν Ισίδρο. Στη συνέχεια μας περιμένει η επίσκεψη στο παγκοσμίως διάσημο Μουσείο του Χρυσού, όπου φυλάσσονται μερικά από τα κορυφαία ευρήματα των Προκολομβιανών Πολιτισμών της περιοχής. Απόγευμα ελεύθερο για επίσκεψη στην αγορά της πόλης, ενώ η μέρα μας θα κλείσει με δείπνο στο γνωστό εστιατόριο La Rosa Nautica στην Κόστα Βέρντε, στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού.

Ημέρα 4: Λίμα - Παράκας - Νάσκα

Νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για το παράκτιο Παράκας, όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικά ταχύπλοα για να απολαύσουμε μια δίωρη κρουαζιέρα (καιρού επιτρέποντος) στον υδροβιότοπο των Iσλας Mπαγιέστας, με τη σπάνια πανίδα, που αποτελείται από θαλάσσια λιοντάρια και άφθονα είδη πτηνών. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην έρημο της Nάσκα, η οποία είναι παγκοσμίως διάσημη για τις μυστηριώδεις γραμμές της. Το απόγευμα μας περιμένει η μοναδική εμπειρία της πτήσης με ελαφρά αεροπλάνα πάνω από τις ιδιότυπες γραμμές με τα διάφορα σχήματα, που έχουν ξεσηκώσει σειρά συζητήσεων σχετικά με τη προέλευση τους.

Ημέρα 5: Nάσκα - Aρεκίπα

Αναχώρηση για την Aρεκίπα μέσω μίας θαυμάσιας διαδρομής, αρχικά κατά μήκος του ωκεανού και στη συνέχεια διασχίζοντας τις Άνδεις. Η λεγόμενη «Λευκή» πόλη αποτελεί υπόδειγμα αποικιακής αρχιτεκτονικής θα είναι ο τελικός μας προορισμός για σήμερα. Ο απογευματινός μας περίπατος στην υπέροχη κεντρική πλατεία της πόλης με τα αποικιακά κτίρια-κοσμήματα είναι αποκαλυπτικός της σπάνιας ομορφιάς της.

Ημέρα 6: Aρεκίπα - Πούνο

Η μέρα μας ξεκινά με τη ξενάγηση στην «Λευκή Πόλη» των Άνδεων. Ο Καθεδρικός Ναός, η διάσημη κεντρική πλατεία, οι εξαίρετες αποικιακές εκκλησίες και βέβαια το περίφημο μοναστήρι της Σάντα Καταλίνα είναι τα κυριότερα αξιοθέατα που θα απολαύσουμε. Στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για τη λίμνη Τιτικάκα, που στα 3890μ. είναι η μεγαλύτερη λίμνη στο κόσμο σε τέτοιο υψόμετρο. Άφιξη στο παραλίμνιο Πούνο, χτισμένο αμφιθεατρικά στις όχθες της λίμνης και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 7: Πούνο

Η ολοήμερη ξενάγηση ξεκινάει με βαρκάδα στη λίμνη Tιτικάκα, όπου θα επισκεφθούμε τα μοναδικά «επιπλέοντα νησιά», που είναι φτιαγμένα από καλάμια και που κατοικούνται εδώ και αιώνες από τους Ούρος. Στη συνέχεια μας περιμένει το Σιλουστάνι με τα περίφημα Τσούλπας, τους τάφους–πύργους που χρησιμοποιούνταν ως τελευταία κατοικία για τους πολίτες της ανώτατης τάξης της φυλής των Αϊμαρά. Τέλος, μία βόλτα στο ίδιο το Πούνο θα κλείσει την ημέρα μας.

Ημέρα 8: Πούνο - Κούσκο

Πρωινή αναχώρηση για το αεροδρόμιο της Χουλιάκα, απ’ όπου πετάμε για το Κούσκο, τη «μυθική» πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας, στην καρδιά των Άνδεων. Η απογευματινή μας ξενάγηση στην, κατά πολλούς, ομορφότερη αποικιακή πόλη του Περού, θα μας γοητεύσει με την εξαίρετη αποικιακή αρχιτεκτονική της, η οποία οφείλεται στους Ισπανούς, που ξεδίπλωσαν τις αρετές τους πάνω στα προϋπάρχοντα παλάτια και κτίρια των Ίνκας. Η διάσημη πλατεία των Όπλων με το Καθεδρικό Ναό και το παρεκκλήσι του Ελ Τριούνφο, ο ναός του Αγίου Δομίνικου, που χτίστηκε πάνω στη περίφημη Κορικάντσα καθώς και ο επιβλητικός αρχαιολογικός χώρος του Σακσαϊχουαμάν, που δεσπόζει στην πόλη, είναι τα κυριότερα αξιοθέατα που θα απολαύσουμε. Το δείπνο μας σήμερα συνοδεύεται από παραδοσιακούς χορούς των Ίνκας σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 9: Kούσκο - Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας

Πρωινή αναχώρηση για την Ιερή κοιλάδα των Ίνκας. Αρχικά θα επισκεφθούμε την αγορά του Πίσακ, γραφική κι αυθεντική, ενώ αμέσως μετά μας περιμένει το φρούριο του Ογιανταϊτάνμπο, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τεχνοτροπία που ανέπτυξαν οι Ίνκας. Όλα αυτά συνοδεύονται από τη τραχιά ομορφιά των τοπίων των Άνδεων και τη γαλήνια εικόνα των χωριών των ιθαγενών.

Ημέρα 10: Ιερή Κοιλάδα των Ίνκας - Μάτσου Πίστου - Κούσκο

Ολοήμερη επίσκεψη με τραίνο στο θρυλικό Mάτσου Πίτσου, το οποίο ανακάλυψε το 1911 ο σπουδαίος Αμερικάνος αρχαιολόγος Χίραμ Μπίγκαμ και που αποτελεί αναμφισβήτητα κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο της Νοτίου Αμερικής. Ο μοναδικός συνδυασμός της εξαιρετικής τοπογραφίας της περιοχής, της οργιώδους βλάστησης και της επιβλητικής αρχιτεκτονικής αποτελούν ένα σύνολο απαράμιλλης ομορφιάς, που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Το απόγευμα επιστροφή με το τρένο στο γνώριμο Κούσκο.

Ημέρα 11: Kούσκο - Λα Πάζ

Πρωινή πτήση για τη πρωτεύουσα της Βολιβίας, τη Λα Παζ, που είναι χτισμένη σε μία χαράδρα των Άνδεων σε υψόμετρο από 4.000-3.600 περίπου μέτρα. Η απογευματινή μας ξενάγηση συνδυάζει το αποικιακό μπαρόκ του κέντρου της πόλης, με την ρουστίκ αρχιτεκτονική των φτωχογειτονιών με ιδιότυπα μέρη, όπως η αγορά των μαγισσών και φυσικά το εξώκοσμο τοπίο της περιοχής, που ακούει στο χαρακτηριστικό όνομα «κοιλάδα της σελήνης».

Ημέρα 12: Λα Πάζ (Κρουαζιέρα με καταμαράν στην λίμνη Τιτικάκα / Νησί του Ήλιου)

Νωρίς το πρωί κατευθυνόμαστε στη πόλη της Κόπα Καμπάνα, στις όχθες της λίμνης Τιτικάκα . Η πόλη είναι γνωστή σε όλο το Λατινικό κόσμο για την ιερή εκκλησία της ομώνυμης Παναγίας. Εκεί επιβιβαζόμαστε σε ειδικό καταμαράν, όπου διασχίζοντας τη λίμνη, επισκεπτόμαστε το περίφημο Νησί του Ήλιου, όπου σύμφωνα με το μύθο γεννήθηκε ο πρώτος Ινκα Αυτοκράτορας, η μυθική μορφή του Μάνκο Κάπακ. Το απόγευμα επιστρέφουμε στη Λα Παζ.

Ημέρα 13: Λα Πάζ - Σούκρε

Πρωινή πτήση για το Σούκρε που κάποτε υπήρξε πρωτεύουσα της Αντιβασιλείας του Λα Πλάτα και φέρει σήμερα το όνομα ενός από τους μεγαλύτερους ήρωες της απελευθέρωσης της Νοτίου Αμερικής από τον Ισπανικό ζυγό. Το Σούκρε αποτέλεσε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις της Λατινικής Αμερικής και η απογευματινή μας ξενάγηση μας αποκαλύπτει υπέροχα αποικιακά και νεοκλασικά κτίρια, θαυμάσιες πλατείες κι ένα ιστορικό κέντρο, που αποπνέει μία γλυκύτητα που γοητεύει τον ταξιδιώτη.

Ημέρα 14: Σούκρε - Ποτοσί

Μέρα ορόσημο η σημερινή, αφού μία τρίωρη διαδρομή θα μας οδηγήσει στo ιστορικό Ποτοσί, τη πόλη του ασημιού που τα ορυχεία του τροφοδότησαν για αιώνες την ισπανική αυτοκρατορία με πολύτιμο μέταλλο και που στα 4.125μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας είναι η πιο ψηλά κτισμένη πόλη της Γης! Η απογευματινή μας περιήγηση θα μας αποκαλύψει μία πόλη με αρχοντικά κτίρια που συνεχίζουν να διατηρούν τη λάμψη του ένδοξου παρελθόντος, ενώ δεν θα παραλείψουμε να επισκεφθούμε τη περίφημη Κάσα Δε λα Μονέδα, το διάσημο Νομισματοκοπείο του Νέου Κόσμου.

Ημέρα 15: Ποτοσί - Ουγιούνι

Το τριήμερο οδοιπορικό μας στις εσχατιές των Άνδεων είναι από τα πιο συναρπαστικά σε παγκόσμιο επίπεδο. Η διαδρομή μας μέσα από το τραχύ και επιβλητικό τοπίο της οροσειράς των Άνδεων, θα μας οδηγήσει στο θαύμα της φύσης που ονομάζεται Salar de Uyuni, μία περιοχή με επιφάνεια από στρώμα αλατιού, έκτασης 10,5χιλιάδων τ.χλμ , που σχηματίστηκε εκατομμύρια χρόνια πριν, όταν αναδύθηκε η οροσειρά των Άνδεων ως προϊόν των τεκτονικών ανακατατάξεων της περιοχής του Ειρηνικού και εγκλώβισε ένα τμήμα του ανάμεσα σε αυτήν. Η γνωριμία μας ξεκινάει με την επίσκεψη στο νησί του Ινκακουάσι, στη βόρεια πλευρά του Σαλάρ, που εντυπωσιάζει με τα μοναδικά του πετρώματα και τους γιγαντιαίους κάκτους του, ενώ η ίδια η διάσχιση της «Αλυκής», που θυμίζει περισσότερο ένα γιγαντιαίο παγοδρόμιο, είναι από μόνη της μια αξέχαστη εμπειρία.

Ημέρα 16: Ουγιούνι - Σαν Χουάν

Σήμερα, διασχίζουμε το Σαλάρ με νότια κατεύθυνση και τελικό προορισμό την πόλη του Σαν Χουάν. Η διαδρομή μας διανθίζεται με την επίσκεψη στο πασίγνωστο νησί των ψαράδων, που δεσπόζει μέσα στην απεραντοσύνη του Σαλάρ, καθώς και στα σπήλαια της Κοκέσα με τις μούμιες της προκολομβιανής εποχής. Η άφιξή μας στο Σαν Χουάν συνοδεύεται από επίσκεψη στο ενδιαφέρον τοπικό μουσείο.

Ημέρα 17: Σαν Χουάν - Σαν Πέδρο δε Ατακάμα

Νωρίς το πρωί, ξεκινάμε για μία ακόμη εντυπωσιακή διαδρομή, κατά την οποία θα επισκεφθούμε τις περίφημες λίμνες του οροπεδίου των Άνδεων, με σημαντικότερη την πανέμορφη Laguna Colorada (χρωματιστή λίμνη), που οφείλει το όνομά της στο έντονο κεραμιδί της χρώμα λόγω των μικροοργανισμών που ζουν στα νερά της. Στη συνέχεια μας περιμένουν τα Γκέιζερ της περιοχής του "Ανατέλλοντος Ηλίου", αποκαλύπτοντας ένα μοναδικό θέαμα στα 4.850μ. από το επίπεδο της θάλασσας. Τέλος, αφού διασχίσουμε την έρημο Ντάλι και περάσουμε τα σύνορα με τη Χιλή, καταλήγουμε αργά το απόγευμα στη θρυλική πόλη που ακούει στο όνομα Σαν Πέδρο δε Ατακάμα.

Ημέρα 18: Σαν Πέδρο δε Ατακάμα

Νωρίς το πρωί μας περιμένει ακόμα ένα θαύμα της φύσης, μιας και θα κατευθυνθούμε στην περιοχή του Ελ Τάτιο, εκεί που κάθε πρωί για αρκετή ώρα δραστηριοποιούνται τα παραπάνω από 100 γκέιζερ της περιοχής δημιουργώντας μία από τις πιο ενεργές περιοχές θερμοπιδάκων παγκοσμίως. Η επιστροφή μας διανθίζεται με την επίσκεψη στο εξώκοσμο τοπίο της περιοχής, που ακούει στο χαρακτηριστικό όνομα «Κοιλάδα του θανάτου». Τέλος μας περιμένει το ίδιο το Σαν Πέδρο με τον ιδιότυπο ρουστίκ χαρακτήρα του.

Ημέρα 19: Σαν Πέδρο δε Ατακάμα - Καλαμά - Σαντιάγκο

Η γνωριμία μας με την «απίστευτη» αυτή γωνιά του πλανήτη κλείνει με το μαγευτικό χωριουδάκι Τοκονάο, κρυμμένο σε μια στενή χαράδρα των Άνδεων, καθώς επίσης και με το μικρότερο μεν Σαλαρ της Ερήμου Ατακάμα, εξίσου εντυπωσιακό με το Ουγιούνι δε. Το απόγευμα από την κοντινή πόλη του Καλαμά πετάμε στο Σαντιάγκο, τη πρωτεύουσα της Χιλής.

Ημέρα 20: Σαντιάγκο

Πρωινή ξενάγηση στη πρωτεύουσα της χώρας, μία ζωντανή μητρόπολη με 5 εκατ. κατοίκους. Θα δούμε το προεδρικό Μέγαρο «Λα Μονέδα», την Πλατεία των Όπλων, τον Καθεδρικό ναό και το Ταχυδρομείο. Θα περπατήσουμε στους εμπορικούς πεζόδρομους της πόλης και θα ανέβουμε στο λόφο Σάντα Λουτσία. Την ξενάγησή μας θα συμπληρώσει η επίσκεψη στη μποέμικη συνοικεία Μπέλα Βίστα και στα προάστια Βατικούρα, Λας Κόντες και Προβιντέντσια με την μοντέρνα αρχιτεκτονική και τα μεγάλα εμπορικά κέντρα. Απόγευμα στη διάθεσή σας για επίσκεψη στην ζωντανή αγορά της πόλης.

Ημέρα 21: Σαντιάγκο - Αθήνα

Πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 22: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Δε 22/05/2017
Δε 19/06/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
6590 7790 890 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Air France
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 5*. Στα υψίπεδα της Βολιβίας, Ποτοσί, Ουγιούνι, Σαν Χο διαμονήσε απλά ξενοδοχεία
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Αρχηγός: Παναγιώτης Κωνσταντίνου.
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Εκπτώσεις/προσφορές