Πανόραμα Περού, Αρεκίπα

Διάρκεια 13 ημέρες
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ
Διαν/σεις
Λίμα (2), Νάσκα (1), Αρεκίπα (1), Πούνο (2), Κούσκο (2), Ιερή κοιλάδα των Ίνκας (1)
Ετικέτες ΠολιτισμοίΜεγάλες αποστολέςΦυσιολατρικάΛίμνες

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Air France
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4 * & 5*
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός της 11ης μέρας (μόνο πρωινό)
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος Έλληνας Αρχηγός & τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Γενικά

Στις τραχιές πλαγιές των Άνδεων, σ’ ένα υψόμετρο που σου κόβει κυριολεκτικά την ανάσα, άκμασε ένας από τους σημαντικότερους πολιτισμούς του κόσμου, αυτός των Ίνκας. Mόνο αν συγκρίνει κανείς το μέγεθος των αρχιτεκτονημάτων με το απρόσιτο και άγριο τοπίο μπορεί να καταλάβει την αξία και τη σημασία του. Eκτός από μεγαλόπρεπα μνημεία οι άνθρωποι που έζησαν εδώ ήξεραν να συντηρούν τους νεκρούς τους μ’ ένα τρόπο παρόμοιο με αυτό των αρχαίων Aιγυπτίων και να «ζωγραφίζουν» ακατάληπτα σχήματα στο έδαφος που είναι όμως ορατά μόνο από τον ...ουρανό. Aυτό το μυστήριο σε συνδυασμό με την μοναδική αγριότητα του βολιβιανού τοπίου θα προσπαθήσουμε να προσεγγίσουμε σ’ ένα ταξίδι που «χτενίζει» τις Άνδεις, διασχίζει την πανέμορφη Λίμνη Tιτικάκα και συναντά ψηλά στ’ αλατωρυχεία των βουνών και τις μοναδικές αγορές των μικρών πόλεων τους απογόνους των Προκολομβιανών Πολιτισμών των Άνδεων. Mην διστάσετε να μας ακολουθήσετε. Σίγουρα θα μαγευτείτε.


Παρατηρήσεις

Επίσκεψη στη Νάσκα με πτήση πάνω απ’ τις γραμμές της, κρουαζιέρα στα νησιά Ίσλας Μπαγιέστας και η Λευκή Πόλη Αρεκίπα.

Πτήσεις με Air France
KL 1572 Αθήνα-Άμστερνταμ 06.00-08.30
KL  743 Άμστερνταμ-Λίμα  12.35-18.10
AF  483 Λίμα-Παρίσι      21.35-16.40 (άφιξη την επόμενη μέρα)
AF 1032 Παρίσι-Αθήνα     19.00-23.10
*Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
 • Ότι δεν αναγράφεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό/προτεινόμενο

Απαραίτητα

 • Απαραίτητο το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία επιστροφής του ταξιδιού.

Σας προτείνουμε

 • Περιλαμβάνεται η επίσκεψη στη Νάσκα με πτήση πάνω απ’ τις γραμμές της, κρουαζιέρα στα Ίσλας Μπαγιέστας και η Λευκή Πόλη: Αρεκιπα

Πρόγραμμα/χάρτης

Ημέρα 1: Αθήνα/Θεσσαλονίκη - Λίμα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και αναχώρηση για τη Λίμα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2: Λίμα

Άφιξη νωρίς το πρωί στην πρωτεύουσα του Περού, Λίμα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε το μουσείο Larco Herrera, το οποίο συγκαταλέγεται στα 10 κορυφαία μουσεία της Νότιας Αμερικής και στεγάζεται σε ένα οίκημα του 18ου αιώνα στην περιοχή Pueblo Libre της Λίμα. Περιλαμβάνει καταπληκτικές συλλογές από χρυσά, ασημένια, υφαντά και κεραμικά αντικείμενα κυρίως Προκολομβιανής τέχνης. Διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή από κεραμικά (περίπου 50.000), πολλά από τα οποία βρίσκονται σε γυάλινες προθήκες και είναι επισκέψιμα στις αποθήκες του μουσείου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Λίμα 

Η πρωινή μας ξενάγηση είναι αποκαλυπτική των συνιστωσών του χαρακτήρα της πρωτεύουσας του Περού, αφού η επίσκεψη στη πλατεία των Όπλων με το προεδρικό Μέγαρο και στο Καθεδρικό Ναό - στον οποίο βρίσκεται ο τάφος του κατακτητή Πιζάρο - στο μοναστήρι του Αγίου Φραγκίσκου με τις κατακόμβες, συνδυάζεται με τα μοντέρνα αριστοκρατικά προάστια Μιραφλόρες και Σαν Ισίδρο. Στη συνέχεια μας περιμένει η επίσκεψη στο Παγκοσμίως διάσημο Μουσείο του Χρυσού όπου φυλάσσονται μερικά από τα κορυφαία ευρήματα των Προκολομβιανών Πολιτισμών της περιοχής. Απόγευμα ελεύθερο για την αγορά της πόλης . Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Λίμα - Παράκας - Νάσκα

Νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για το παράκτιο Παράκας όπου θα επιβιβαστούμε σε ειδικά ταχύπλοα για να απολαύσουμε μια δίωρη κρουαζιέρα (καιρού επιτρέποντος) στον υδροβιότοπο των Iσλας Mπαγιέστας, με τη σπάνια πανίδα που αποτελείται από θαλάσσια λιοντάρια και άφθονα είδη πτηνών. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην έρημο της Nάσκα, η οποία είναι παγκοσμίως διάσημη για τις μυστηριώδεις γραμμές της. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Νάσκα - Αρεκίπα

Το πρωί μας περιμένει η μοναδική εμπειρία της πτήσης με ελαφρά αεροπλάνα πάνω από τις ιδιότυπες γραμμές με τα διάφορα σχήματα που τόσες συζητήσεις έχουν γίνει σχετικά με τη προέλευση τους (καιρού επιτρέποντος). Αναχώρηση μέσω μίας θαυμάσιας διαδρομής κατά μήκος του ωκεανού στην αρχή και διασχίζοντας τις Άνδεις στη συνέχεια, για την Aρεκίπα, τη «Λευκή» πόλη - κόσμημα αποικιακής αρχιτεκτονικής και τελικό μας προορισμό για σήμερα. Ο απογευματινός μας περίπατος στην υπέροχη κεντρική πλατεία της πόλης με τα αποικιακά κτίρια- κοσμήματα είναι αποκαλυπτικός της σπάνιας ομορφιάς της. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 6: Αρεκίπα - Πούνο

Η μέρα μας ξεκινά με τη ξενάγηση της «Λευκής Πόλης» των Άνδεων. Ο Καθεδρικός Ναός, η διάσημη κεντρική πλατεία, οι εξαίρετες αποικιακές εκκλησίες και βέβαια το περίφημο μοναστήρι της Σάντα Καταλίνα είναι τα κυριότερα αξιοθέατα που θα απολαύσουμε. Στη συνέχεια αναχώρηση οδικώς για τη λίμνη Τιτικάκα, που στα 3890μ. είναι η μεγαλύτερη λίμνη στο κόσμο σε τέτοιο υψόμετρο. Άφιξη στο παραλίμνιο Πούνο, χτισμένο αμφιθεατρικά στις όχθες της λίμνης. Δείπνο σε τοπικό εστιατόριο και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 7: Πούνο

Η ολοήμερη ξενάγηση ξεκινάει με βαρκάδα στη λίμνη Tιτικάκα όπου θα επισκεφθούμε τα μοναδικά «επιπλέοντα νησιά» που είναι φτιαγμένα από καλάμια και που κατοικούνται εδώ και αιώνες από τους Ούρος. Στη συνέχεια μας περιμένει το Σιλουστάνι με τα περίφημα Τσούλπας, τους τάφους - πύργους που χρησιμοποιούνταν ως τελευταία κατοικία για τους πολίτες της ανώτατης τάξης της φυλής των Αϊμαρά. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο. Τέλος μία βόλτα στο ίδιο το Πούνο θα κλείσει τη μέρα μας.

Ημέρα 8: Πούνο - Κούσκο

Νωρίς το πρωί θα αναχωρήσουμε, οδικώς, για το Κούσκο τη «μυθική» πρωτεύουσα της αυτοκρατορίας των Ίνκας, στη καρδιά των Άνδεων. Η απογευματινή μας ξενάγηση στην κατά πολλούς ομορφότερη αποικιακή πόλη του Περού, θα μας γοητεύσει με την εξαίρετη αποικιακή αρχιτεκτονική της, η οποία οφείλεται στους Ισπανούς που ξεδίπλωσαν τις αρετές τους πάνω στα προϋπάρχοντα παλάτια και κτίρια των Ίνκας. Θα επισκεφθούμε τη διάσημη πλατεία των Όπλων με το Καθεδρικό Ναό και το παρεκκλήσι του Ελ Τριούνφο και το ναό του Αγίου Δομίνικου που χτίστηκε πάνω στη περίφημη Κορικάντσα, εκεί που κάποτε ήταν ο «ναός του Ήλιου». Το δείπνο μας σήμερα συνοδεύεται με παραδοσιακούς χορούς των Ίνκας σε τοπικό εστιατόριο.

Ημέρα 9: Κούσκο - Μάτσου Πίτσου - Ιερή κοιλάδα των Ίνκας

Πρωινή αναχώρηση για την ολοήμερη επίσκεψη με τραίνο στο θρυλικό Mάτσου Πίτσου, το οποίο ανακάλυψε το 1911 ο σπουδαίος Αμερικάνος αρχαιολόγος Χίραμ Μπίγκαμ και που αποτελεί αναμφισβήτητα το κορυφαίο αρχαιολογικό χώρο της Νοτίου Αμερικής. Ο μοναδικός συνδυασμός της εξαιρετικής τοπογραφίας της περιοχής, της οργιώδους βλάστησης και της επιβλητικής αρχιτεκτονικής αποτελούν ένα σύνολο απαράμιλλης που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη. Θα έχουμε γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και το απόγευμα θα συνεχίσουμε για την Ιερή κοιλάδα των Ίνκας, όπου και θα διανυκτερεύσουμε.

Ημέρα 10: Ιερή κοιλάδα των Ίνκας - Κούσκο

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την αγορά του Πίσακ με τη αυθεντική της γραφικότητα, ενώ αμέσως μετά μας περιμένει το φρουρίου του Ογιανταϊτάνμπο, με την χαρακτηριστική αρχιτεκτονική τεχνοτροπία που ανέπτυξαν οι Ίνκας. Όλα αυτά συνοδεύονται από τη τραχιά ομορφιά των τοπίων των Άνδεων και τη γαλήνια εικόνα των χωριών των ιθαγενών. Γεύμα σε τοπικό εστιατόριο και το απόγευμα αναχώρηση για το Κούσκο.

Ημέρα 11: Κούσκο - Λίμα

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε τον επιβλητικό αρχαιολογικό χώρο του Σακσαϊχουαμάν, που δεσπόζει της πόλης, ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του Κούσκο. Το μεσημέρι μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λίμα. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 12: Λίμα - Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Μετά το πρωινό μας, μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

13η μέρα: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη

Άφιξη στην Αθήνα/ Θεσσαλονίκη.

Στιγμιότυπο από την εκδρομή

Μπορεί ο Αύγουστος να είναι ταυτισμένος με τα ελληνικά νησιά, αλλά κι εμείς στο Περού περάσαμε υπέροχα!! Πολλά χαμόγελα από τους #CosmoTravellers μας που έφτασαν #ws_tin_akri_tis_gis με το #Cosmorama!

Δημοσιεύτηκε από Cosmorama στις Σάββατο, 3 Σεπτεμβρίου 2016
Σημείωση:
 • Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.
 • Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών. 
 • Την αναχώρηση του Φεβρουαρίου συνοδεύει ο Δημήτρης Δασκαλάκης.

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Δε 22/05/2017
Δε 19/06/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
2990 3890 950 4*, 5* Ξενοδοχεία - Bonus Price
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις Air France
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4 * & 5*
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά εκτός της 11ης μέρας (μόνο πρωινό)
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος Έλληνας Αρχηγός & τοπικός αγγλόφωνος ξεναγός
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες