Πανόραμα Μπαγκλαντές

Διάρκεια 12 ημέρες
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ
Διαν/σεις
Ντάκα (4), Μπόγρα (2), Ρατζάχι (1), Τσιταγκόνγκ (1), Ρανγκαμάτι (1)
Ετικέτες ΕξερευνήσειςΠαγκόσμια κληρονομιάΦυλές

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
 • Διαμονή: Διαμονή σε Πολυτελή Ξενοδοχεία 3*, 4* & 5*
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Γενικά

Σφηνωμένο ανάμεσα στην Ινδία και τη Βιρμανία, το Μπανγκλαντές αποτελεί το στολίδι του κόλπου της Βεγγάλης. Μία χώρα αυλακωμένη από το Δέλτα του Γάγγη και του Βραχμαπούτρα, δύο ποταμών που όχι μόνο αποτελούν πηγή ζωής για το λαό αλλά συνάμα ευλογία και κατάρα. Το Μπαγκλαντές, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες χώρες του πλανήτη μια που σαν έκταση είναι λίγο μεγαλύτερη από την Ελλάδα αλλά φιλοξενεί σχεδόν 150 εκ κατοίκους, είναι μια χώρα με απίστευτη ποικιλομορφία σε ό,τι αφορά το φυσικό περιβάλλον, το πλούσιο ανθρωπολογικό ενδιαφέρον και σημαντικά Βουδιστικά και Ινδουιστικά μνημεία, παρά τον μουσουλμανικό της πληθυσμό. Το Cosmorama ετοίμασε και σας παρουσιάζει ένα μοναδικό ταξίδι, που χτενίζει τη χώρα από το βορρά ως το νότο και είναι βέβαιον ότι θα σας ενθουσιάσει!


Παρατηρήσεις

Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήση μέσω Κων/πολης.

Απαραίτητα

 • Για τη βίζα του Μπαγκλαντές είναι απαραίτητο το διαβατήριό σας με εξάμηνη ισχύ και 3 έγχρωμες φωτογραφίες μεγέθους διαβατηρίου τα οποία θα πρέπει να προσκομίσετε στο γραφείο μας τουλάχιστον 15 μέρες πριν την αναχώρηση.

Πρόγραμμα/χάρτης

Ημέρα 1: Αθήνα - Ντάκα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και αναχώρηση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για τη Ντάκα, πρωτεύουσα του Μπανγκλαντές, το οποίο προήλθε από τα σπλάχνα της Ινδίας την εποχή του διαμελισμού της με το όνομα Ανατολικό Πακιστάν, το οποίο και διατήρησε μέχρι το 1971, οπότε και πήρε τη σημερινή της ονομασία η χώρα.

Ημέρα 2: Ντάκα

Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Στη συνέχεια, ακολουθεί ξενάγηση στη μεγαλούπολη των 7 εκ κατοίκων, όπου μεταξύ άλλων θα δούμε τους παλιούς Ινδουιστικούς ναούς, το φρούριο Λαλμπαγκ της εποχής Μουγκάλ, το Πανεπιστήμιο και φυσικά το ιστορικό Μουσείο της πόλης.

Ημέρα 3: Ντάκα (Σοναργκαόν & Μοϊναμαότι).

Ολοήμερη εκδρομή στην πρωτεύουσα του αρχαίου βασιλείου της Βεγγάλης, Σοναργκαόν, που χρονολογείται από τον 15ου αι. Εμείς θα απολαύσουμε την αίγλη και την μεγαλοπρέπεια των αρχοντικών σπιτιών, ενώ θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στο ενδιαφέρον φολκλορικό μουσείο. Στη συνέχεια θα περάσουμε από την περιοχή του Μοϊναμαότι, για να επισκεφθούμε τον βουδιστικό ναό Σαλμπάν Βιχάρα που χρονολογείται από τον 7ο αι. καθώς και το ομώνυμο βουδιστικό μοναστήρι. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Ντάκα.

Ημέρα 4: Ντάκα - Μπαχαρπούρ - Μπόγρα

Μετά το πρωινό, αναχωρούμε για τον βορρά της χώρας με τελικό προορισμό την Μπόγρα. Το κορυφαίο, ωστόσο, αξιοθέατο της ημέρας είναι ο βουδιστικό ναός Σομαπούρα, που δικαίως προστατεύεται από την Unesco σαν μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους ναούς της ηποηπείρου και ανάγεται στην εποχής της κλασικής περιόδου Πάλα.

Ημέρα 5: Μπόγρα (Ντιναζπούρ)

Σήμερα θα επισκεφθούμε την περιοχή της Ντιναζπούρ, για να ξεναγηθούμε στον περίφημο ινδουιστικό ναό Καντενζί. Φτιαγμένος από τερακότα, αποτελεί ένα μοναδικό δείγμα Μουγκάλ αρχιτεκτονικής. Στη συνέχεια, θα επισκεφθούμε την περιοχή Ραμσαγκάρ, 8χλμ νότια της Ντιναζμπούρ, όπου βρίσκεται η οικολογική περιοχή της ομώνυμης λίμνης. Πρόκειται για ένα εθνικό Πάρκο πλούσιο σε χλωρίδα και πανίδα αλλά και μοναδικής φυσικής ομορφιάς. Αργά το απόγευμα επιστροφή στη Μπόγρα.

Ημέρα 6: Μπόγρα - Ναγκαόν - Ρατζάχι

Σήμερα, λίγο πριν εγκαταλείψουμε την περιοχή της Μπόγρα, θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο του Μαχαστανγκάρ. "Μαχαστάν" σημαίνει ιερό μέρος και "γκάρ" φρούριο. Πρόκειται για την παλιά πρωτεύουσα του βασιλείου Πουρνταβαρντάνα που χρονολογείται από τον 3 π.Χ αιώνα και περιλαμβάνει την παλιά ακρόπολη και το μουσείο. Στη συνέχεια αναχωρούμε για την περιοχή Ναγκαόν, όπου θα ξεναγηθούμε στο τζαμί Κουσούμπα, χτισμένο από μαύρο βασάλτη από την περιοχή του Μπιχάρ. Το Τέμενος θεωρείται από τα ιερότερα της χώρας και λέγεται πως χτίστηκε το 1558 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Μπαχαντούρ. Αργά το απόγευμα θα καταλήξουμε στο Ρατζάχι για διανυκτέρευση.

Ημέρα 7: Ρατζάχι - Ντάκα

Η επίσκεψή μας στο βορρά της υδάτινης χώρας θα κλείσει με την επίσκεψη των ινδουιστικών ναών στην περιοχή της Πούθια. Οι περισσότεροι χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα και είναι χτισμένοι περιμετρικά της ομώνυμης λίμνης. Η μέρα μας θα τελειώσει καθώς θα προσεγγίζουμε τη γνώριμή μας Ντάκα.

Ημέρα 8: Ντάκα

Η Ντάκα είναι μια σύγχρονη πόλη με έντονη προσωπικότητα. Στο καινούριο κομμάτι της πόλης υψώνονται υπερμοντέρνα κτίρια, όπου έχουν την έδρα τους οι αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις της χώρας. Από την άλλη μεριά η Παλιά πόλη, κρατά αναλλοίωτο τον αυθεντικό χαρακτήρα της και δικαιώνει τις περιγραφές των περιηγητών του περασμένου αιώνα. Εμείς σήμερα θα ανακαλύψουμε τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της πρωτεύουσας και θα ξεναγηθούμε στο Τζαμί του Αστεριού, στον ινδουιστικό ναό Ντακεσβάρι και στο Πολεμικό μουσείο.

Ημέρα 9: Ντάκα - Τσιτανγκόκ

Αλλαγή σκηνικού σήμερα αφού η διαδρομή μας στο νότο της χώρας θα μας μεταφέρει στην Τσιτανγκόκ, χτισμένη στα ανατολικά του κόλπου της Βεγγάλης, που είναι η δεύτερη πιο σημαντική πόλη του γειτονικού Μπανγκλαντές. Καθοδόν θα επισκεφθούμε τον βουδιστικό ναό Σαλμπάνα Βιχάρα.

Ημέρα 10: Τσιτανγκόκ - Ρανγκαμάτι

Η μέρα μας ξεκινάει με την ξενάγηση στην πόλη, όπου κυρίαρχη θέση έχουν το μνημείο των Πεσόντων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και το Εθνολογικό Μουσείο. Στη συνέχεια εγκαταλείπουμε τις πεδινές περιοχές του Δέλτα του Γάγγη και του Βραχμαπούτρα και ανηφορίζοντας τους λόφους της περιοχής, περνώντας διαμέσου ενός καταπράσινου τοπίου, φθάνουμε στην περιοχή του Ρανγκαμάτι, εδώ που ζουν οι σινο-βιρμανικές φυλές ακριβώς στο «ανθρωπολογικό μεταίχμιο» της υποηπείρου με την ανατολική Ασία. Η απογευματινή μας γνωριμία με την περιοχή ξεκινάει με μία ειδυλλιακή βαρκάδα στη λίμνη της περιοχής και συνεχίζεται με επίσκεψη στην αγορά της φυλής Σουβολόνγκ.

Ημέρα 11: Ρανγκαμάτι - Ντάκα

Πρωινή επίσκεψη στα "ξεχασμένα" χωριά των φυλών της περιοχής, που είναι χτισμένα αμφιθεατρικά στις πλαγιές των λόφων, πνιγμένα στο πράσινο και πλημμυρισμένα από εικόνες που έχουν χαθεί εδώ και καιρό σε άλλα μέρη της Ασίας. Στη συνέχεια, περνώντας από ορυζώνες και παραποτάμους του Δέλτα, φθάνουμε το απόγευμα στην πρωτεύουσα του Μπαγκλαντές, Ντάκα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο απ’ όπου πετάμε για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 12: Αθήνα

Πρωινή άφιξη στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Σά 27/05/2017
Σά 17/06/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
1890 2340 690 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
 • Διαμονή: Διαμονή σε Πολυτελή Ξενοδοχεία 3*, 4* & 5*
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες