Πανόραμα Κεντρικής Ινδίας Γκόα

Διάρκεια 21 ημέρες
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ
Διαν/σεις
Βαρανάσι (2), Καζουράχο (1), Άγκρα (2), Μποπάλ (2), Ιντόρ (2), Αουρανγκαμπάντ (3), Μπιζαπούρ (1), Χόσπετ (2), Μπαντάμι (1), Γκόα (2), Βομβάη (1)
Ετικέτες ΕξερευνήσειςΠολιτισμοίΠαγκόσμια κληρονομιάΜεγάλες αποστολές

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Qatar Airways
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 3*, 4*& 5*
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειροι τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δείτε επίσης:
Ομαδικά Ταξίδια σε ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ

Γενικά

Η κεντρική Ινδία αποτελεί το γεωγραφικό και πολιτισμικό κέντρο της αχανούς αυτής χώρας. Εδώ άκμασαν σημαντικά βασίλεια και δυναστείες, όπως «το βασίλειο του Ασόκα, του μεγάλου Βουδιστή αυτοκράτορα», ο οποίος γέμισε την περιοχή με περίτεχνους ναούς και βουδιστικά κέντρα. Η μοναδική αρχιτεκτονική της Κεντρικής Ινδίας κατάφερε να φτάσει σε υψηλότατα σημεία αισθητικής τελειότητας, αφήνοντας πίσω της διάσπαρτα πραγματικά κομψοτεχνήματα. Πόλεις πανέμορφες, με γραφικά σοκάκια και περίτεχνους ναούς, φρούρια και σπήλαια, καλειδοσκόπιο διαφορετικών ανθρώπων και θρησκειών, είναι βέβαιο ότι θα μας χαρίσουν στιγμές σπάνιας ομορφιάς που τόσο απλόχερα η υποήπειρος προσφέρει στον ταξιδιώτη.


Παρατηρήσεις

 • Πλούσιο πολιτιστικό πρόγραμμα στους αρχαιολογικούς θησαυρούς της κεντρικής Ινδίας!
 • Δεν περιλαμβάνεται η βίζα Ινδίας €52

Απαραίτητα

 • Για τη βίζα εισόδου της Ινδίας, θα χρειαστείτε σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατήριου σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την μέρα εξόδου από τη χώρα (μορφή PDF μεγέθους από 10-300Kb) & μία ψηφιακή, έγχρωμη φωτογραφία (μορφή JPEG 10Kb - 1Mb, διαστάσεων 350x350 πίξελς) σε άσπρο φόντο.

Πρόγραμμα/χάρτης

Ημέρα 1: Αθήνα/Θεσσαλονίκη- Δελχί

Πτήση για το Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2: Δελχί - Βαρανάσι

Άφιξη το πρωί στο Δελχί και ανταπόκριση αεροπορικώς για το Βαρανάσι, την ιερή πόλη της Ινδίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας και στη συνέχεια θα απολαύσουμε μία βόλτα με παραδοσιακά δίκυκλα «ρίκσοου» στο ιστορικό κέντρο της πόλης για να βιώσουμε την μοναδική ατμόσφαιρα της θρησκευτικής πρωτεύουσας της Ινδίας. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στα Ιερά Γκάτς, για να μυηθούμε στην βαθιά πνευματικότητα και την δυνατή πίστη των Ινδουιστών που συρρέουν καθημερινά εδώ για να εκτελέσουν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα.

Ημέρα 3: Βαρανάσι

Η πρωινή μας βαρκάδα στον ποταμό Γάγγη θα μας δώσει την ευκαιρία να κατανοήσουμε την σπουδαιότητα του, βλέποντας τους χιλιάδες πιστούς που μαζεύονται σε καθημερινή βάση για να διαλογιστούν και να εξαγνιστούν. Το Βαρανάσι είναι η ιερή πόλη των Ινδών και διαθέτει πάνω από 100 ναούς–βωμούς για την καύση των νεκρών. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η ξενάγηση στην πόλη, ενώ η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο ιερό δάσος του Σαρνάθ, εκεί δίδαξε ο Βούδας.

Ημέρα 4: Βαρανάσι - Καζουράχο

Μετά το πρωινό μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το Καζουράχο. Το Καζουράχο είναι μια μικρή κωμόπολη χωρίς ιδιαίτερη σημασία για τη σημερινή πραγματικότητα της Ινδίας. Εδώ όμως μεταξύ 9ου και 12ου αιώνα άνθησε ο πολιτισμός των Chandela. Στην ξενάγηση μας θα γνωρίσουμε μερικούς από τους ναούς του με την εξαιρετική αρχιτεκτονική και τις διάσημες ερωτικές παραστάσεις ανθρώπων, θεών και ζώων που θα σας σαγηνέυσουν.

Ημέρα 5: Καζουράχο - Άγκρα

Σήμερα αναχωρούμε οδικώς για το σιδηροδρομικό σταθμό του Τζανσί. Καθοδόν θα ξεναγηθούμε στο Παλάτι της Όρτσα, με την τυπική αρχιτεκτονική των Μουγκάλ. Στη συνέχεια επιβιβαζόμαστε στην ταχεία αμαξοστοιχία που θα μας φέρει στη θρυλική Άγκρα.

Ημέρα 6: Άγκρα

Ολοήμερη ξενάγηση στα αξιοθέατα της Άγκρα με πιο εντυπωσιακό το Μαυσωλείο Ταζ Μαχάλ, που χτίστηκε από τον Σαχ Τζαχάν προς τιμή της γυναίκας του Μουμτάζ, στα μέσα του 17ου αιώνα. Το μαυσωλείο που κοσμείται με εξαιρετικές παραστάσεις κι εντυπωσιάζει με την απαράμιλλη αρχιτεκτονική του αρτιότητα, αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Ινδικού τουρισμού. Επόμενος σταθμός το Φρούριο της Άγκρα, με τείχη ύψους 20 μέτρων, αποτελούμενο από παλάτια με κορυφαίο κτίσμα το μαργαριταρένιο τζαμί. Στη συνέχεια ακολουθεί επίσκεψή στο μαυσωλείο του Ιτιμάντ Ουντ Ντάουλα, που αποτέλεσε αρχιτεκτονικό πρότυπο για την κατασκευή του Ταζ Μαζάλ. Τέλος, το λιτό μαυσωλείο του Αγκμπάρ του μεγαλύτερου αυτοκράτορα της δυναστείας των Μουγκάλ, ολοκληρώνει τη γνωριμία μας με τη πόλη.

Ημέρα 7: Άγκρα - Μποπάλ

Σήμερα αναχωρούμε με τρένο για το Μποπάλ, πρωτεύουσα της επαρχίας Μάντια. Το απόγευμα θα περιηγηθούμε στα δαιδαλώδη σοκάκια της πόλης και θα δούμε το τρίτο μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας, το Ταζ–Ουλ–Μαστζίντ. Ωστόσο, η πόλη δεν είναι παρά το ορμητήριο για την αυριανή πολιτιστική μας επίσκεψη στην Ουνταγιαπούρ και το Σαντσί.

Ημέρα 8: Μποπάλ (Σαντσί & Ουνταγιαπούρ)

Το πρωί ξεκινάμε οδικώς για το Σαντσί (46 χλμ) που είναι από τα κορυφαία αξιοθέατα της Βουδιστικής τέχνης και προστατεύεται από την Ουνέσκο. Καθοδόν θα επισκεφθούμε την στήλη του Ηλιόδωρου, του Έλληνα πρεσβευτή του βασιλείου της Βακτριανής, που ασπάστηκε τον Ινδουισμό. Στο Σαντσί θα επισκεφθούμε την επιβλητική στούπα που κατασκεύασε ο μεγάλος βασιλιάς Ασόκα (3ος αιώνας π.Χ.) με τις 4 τοράνας (αψίδες) που είναι στραμμένες προς τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και έχουν απαράμιλλης ομορφιάς ανάγλυφες παραστάσεις από τη ζωή του Βούδα. Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στην Ουνταγιαπούρ, για να επισκεφθούμε έναν από τους πιο περίτεχνα σκαλιστούς Ινδουιστικούς ναούς της Ινδίας του 11ου αιώνα που είναι αφιερωμένος στον Σίβα. Ο ναός έχει κτιστεί με τέτοιο προσανατολισμό ώστε με την ανατολή του ήλιου οι πρώτες ακτίνες να φωτίζουν το λίνγκαμ στο κέντρο του ιερού του ναού.

Ημέρα 9: Μποπάλ - Ιντόρ

Συνεχίζουμε το οδοιπορικό μας κατευθυνόμενοι για το Ιντόρ, την πολυπληθέστερη πόλη της επαρχίας Μάντια. Καθοδόν θα επισκεφθούμε το Ουτζαίν, μια από τις επτά πιο ιερές πόλεις της Ινδίας. Εδώ έπεσε μία σταγόνα αμρίτα (το νέκταρ της αθανασίας) γεγονός που γιορτάζεται με διάφορες φαντασμαγορικές φιέστες. Η απογευματινή ξενάγηση στο Ιντόρ θα γίνει με μηχανοκίνητα «ρίκσο» στα σοκάκια της πόλης και στην γραφική αγορά. Τέλος, η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο Τζαναϊνιστικό ναό με τα χιλιάδες ψηφιδωτά πολύχρωμα καθρεφτάκια.

Ημέρα 10: Ιντόρ (Μαντού)

Ολοήμερη εκδρομή στο Μαντού (90 χλμ), που είναι το σημαντικότερο από τα «άγνωστα» αξιοθέατα της Ινδίας. Το οχυρό με τα τείχη είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, με περίμετρο μήκους 75 χλμ. Το Μαντού ήταν γνωστό σαν την πόλη της χαράς και αυτή η αίσθηση θα μας ακολουθεί στην περιήγηση μας ανάμεσα στα πολλά παλάτια, περίπτερα, λίμνες, μαυσωλεία και ναούς. Ολοκληρώνουμε την επίσκεψη με το ρομαντικό περίπτερο της Ρουπμάτι, της πανέμορφης τραγουδίστριας με το τραγικό τέλος. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Ιντόρ.

Ημέρα 11: Ιντόρ - Αουραγκαμπάτ (400 χλμ.)

Αναχώρηση ξημερώματα οδικώς για να καλύψουμε τη μεγάλη διαδρομή μέχρι την Αουραγκαμπάτ, που πήρε το όνομα της από τον τελευταίο μεγάλο αυτοκράτορα της δυναστείας των Μογγόλων Αουρανγκζέπ, ο οποίος την έκανε πρωτεύουσα του.

Ημέρα 12: Αουραγκαμπάτ (Ατζάντα)

Σήμερα θα επισκεφθούμε τα 30 σπήλαια στην Ατζάντα που χρονολογούνται από το 200 π.Χ. έως το 650 μ.Χ. και βρίσκονται υπό την προστασία της Ουνέσκο. Τα σπήλαια είναι όλα βουδιστικοί ναοί σκαλισμένοι στην πέτρινη πλαγιά ενός φαραγγιού σε σχήμα πέταλου. Τα γλυπτά και οι τοιχογραφίες απεικονίζουν τη ζωή του Βούδα και τις προηγούμενες μετενσαρκώσεις του. Το θέαμα είναι υπέροχο και δικαιολογεί πλήρως τη φήμη της περιοχής.

Ημέρα 13: Αουραγκαμπάτ (Ελλόρα)

Κορυφαία και η σημερινή μέρα αφού θα επισκεφθούμε τα σπήλαια της Ελλόρα που επίσης προστατεύονται από την Ουνέσκο. Υπάρχουν 34 ινδουιστικά, βουδιστικά και τζαϊνιστικά σπήλαια από τον 7ο έως τον 12ο αιώνα μ.Χ. Τα σπήλαια είναι σκαμμένα στον βράχο κι έχουν στο εσωτερικό τους πληθώρα αγαλμάτων και ανάγλυφων παραστάσεων που έχουν λαξευτεί στον ίδιο τον βράχο. Ανάμεσα στα σπήλαια θα δούμε τον πιο περιώνυμο ναό Καλάισα που είναι ολόκληρος από μονόλιθο, μετατράπηκε σε περίτεχνο σκαλιστό ναό αφιερωμένο στον Σίβα και παριστάνει την κατοικία του στην ιερή κορυφή του όρους Καϊλάς των Ιμαλαΐων. Είναι ο μεγαλύτερος μονολιθικός ναός του κόσμου με διαστάσεις 81 μέτρα μήκος, 47 μέτρα πλάτος και 33 μέτρα ύψος. Το απόγευμα επιστροφή στο Αουραγκαμπάτ.

Ημέρα 14: Αουραγκαμπάτ - Μπιτζαπούρ (420 χλμ)

Στην σημερινή διαδρομή θα διασχίσουμε τις ινδικές πεδιάδες με προορισμό το μεγαλόπρεπο Μπιτζαπούρ, όπου θα φθάσουμε πολύ αργά το απόγευμα.

Ημέρα 15: Μπιτζαπούρ - Χόσπετ (220 χλμ)

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με ξενάγηση στη Μπιτζαπούρ, κατά την οποία θα επισκεφθούμε το φημισμένο Γκολ Γκουμπάζ, με τον δεύτερο μεγαλύτερο τρούλο στον κόσμο μετά τον Άγιο Πέτρο, που είναι το μαυσωλείο του Μωχάμεντ Αντίλ Σαχ (17ος αιώνας). Στη συνέχεια, σειρά έχει το Τζάμα Μασίντ (μεγάλο τζαμί) με το μαυσωλείο του Ιμπραήμ Ραούζα (16ος αιώνας) που εντυπωσιάζει με την ασυνήθιστη αρχιτεκτονική του και που λέγεται ότι οι μιναρέδες του αποτέλεσαν το πρότυπο για τους μιναρέδες του Ταζ Μαχάλ. Τέλος, θα επισκεφθούμε την ακρόπολη στο κέντρο της πόλης με το τείχος μήκους 10 χλμ που περιέβαλε παλάτια, κήπους και αίθουσες ακροάσεων. Μετά την ξενάγηση αναχωρούμε οδικώς για το Χόσπετ.

Ημέρα 16: Χόπσετ (Χάμπι)

Ολοήμερη εκδρομή στο Χάμπι (ή Βιτζαγιαναγκάρ, που σημαίνει η πόλη της νίκης) που ήταν κάποτε η πρωτεύουσα της μεγαλύτερης αυτοκρατορίας στην Ινδία, που ίδρυσαν οι πρίγκιπες Τελουγκάν, με απόγειο τον 14ο αιώνα, και λέγεται ότι ήταν πλουσιότερη και από την Ρώμη με τα παζάρια της γεμάτα εμπορεύματα απ' όλο τον κόσμο και τα επιχρυσωμένα και διακοσμημένα με πολύτιμους λίθους παλάτια της. Θα περιηγηθούμε στον αχανή αρχαιολογικό χώρο με τα διάσπαρτα μνημεία ξεκινώντας από το παζάρι του χωριού με τον ναό Βιρουπάξα, τον ναό Βιτάλα, που προστατεύεται από την Ουνέσκο για τις ανάγλυφες παραστάσεις και την αρχιτεκτονική του, τον ναό Ατσιουταράγια, το περίτεχνα σκαλισμένο παλάτι του Λωτού, τους στάβλους των ελεφάντων και το μουσείο. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο Χόπσετ.

Ημέρα 17: Χόπσετ - Μπαντάμι

Καθοδόν προς το Μπαντάμι θα επισκεφθούμε την περιοχή Παταντακάλ με τους υπέροχους ναούς του 7ου και 8ου αιώνα που προστατεύονται από την Ουνέσκο. Εδώ γινόταν η στέψη των βασιλέων της δυναστείας Τσαλούκια. Οι ναοί είναι χτισμένοι από ροζ αμμόλιθο και φανερώνουν τα διαδοχικά αρχιτεκτονικά στυλ που καθιερώθηκαν στους ναούς της νότιας Ινδίας. Ο πιο εντυπωσιακός από τους 10 ναούς είναι ο Βιρουπάκσα με τα περίφημα γλυπτά που απεικονίζουν σκηνές από τα έπη Ραμαγιάνα και Μαχαμπαράτα. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Αιχόλ, όπου ξεχωρίζει ο ναός της Ντούργκα με το πρώιμο γκοπουράμ (πύργος) που χαρακτηρίζει τους ναούς της νότιας Ινδίας. Συνεχίζουμε για το Μπαντάμι, όπου θα επισκεφθούμε τους αρχαιότερους ινδουιστικούς ναούς (6ος αιώνας) της δυναστείας των Τσαλούκια που είναι σκαλισμένοι στον βράχο και αφιερωμένοι στον Σίβα και Βίσνου και θα περπατήσουμε στα δρομάκια της πόλης.

Ημέρα 18: Μπαντάμι - Γκόα

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για την Γκόα. Άφιξη το απόγευμα και χρόνος ελεύθερος για να χαρείτε τις υπέροχες παραλίες και την τροπική ατμόσφαιρα.

Ημέρα 19: Γκόα

Πρωινή ξενάγηση στην άλλοτε πορτογαλική αποικία που εντάχθηκε στην Ινδία μόλις το 1960. Η Πορτογαλική επιρροή είναι διάχυτη στην παλιά πόλη και θα επισκεφθούμε τις εκκλησίες του Ιησού, όπου είναι θαμμένος ο Άγιος Φραγκίσκος Ξαβιέ, της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, που είναι η μεγαλύτερη εκκλησία, το μοναστήρι και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, το παλάτι της Ιερής Εξέτασης και το οχυρό Αγκουάντα. Απόγευμα ελεύθερο.

Ημέρα 20: Γκόα - Βομβάη

Πρωινή πτήση για Βομβάη ή Μουμπάι, όπως ονομάζεται σήμερα από την θεά Μούμπα που λάτρευαν οι αυτόχθονες ψαράδες. Άφιξη και πρωινή ξενάγηση με επισκέψεις στο μουσείο, τον Τζαϊνιστικό ναό με τις σκαλιστές ασημένιες πόρτες και τους Πύργους της Σιωπής όπου οι «Παρσί» (Περσικής καταγωγής ζωροάστρες) αφήνουν τους νεκρούς τους να τους φάνε τα όρνια. Στη συνέχεια θα περιηγηθούμε στο κέντρο της πόλης με τα αποικιοκρατικά κτίρια, όπως είναι η Γραμματεία του Πανεπιστημίου, το Ανώτατο Δικαστήριο, το Ταχυδρομείο και ο φημισμένος Σιδηροδρομικός Σταθμός Βικτόρια. Τέλος, θα καταλήξουμε στο «Απόλο Μπάουντερ» εκεί όπου βρίσκεται η Πύλη της Ινδίας και το περίφημο ξενοδοχείο Ταζ Μαχάλ.

Ημέρα 21: Βομβάη - Αθήνα

Αναχώρηση ξημερώματα αεροπορικώς, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για Αθήνα.
Σημείωση: Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Τρ 24/10/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
3690 4490 790 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Qatar Airways
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 3*, 4*& 5*
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειροι τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες