Πανόραμα Αρμενίας

Διάρκεια 6 ημέρες
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ
Διαν/σεις
Γιερεβάν (5)
Ετικέτες ΕξερευνήσειςΠολιτισμοίΠαγκόσμια κληρονομιά

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines
 • Διαμονή: 5* Ξενοδοχεία
 • Γεύματα: Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά εκτός της πρώτης μέρας
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Γενικά

Αρμενία, γνωστή-άγνωστη χώρα, ένα νεότατο κράτος με πανάρχαιο έθνος και όμορφες πόλεις φορτωμένες με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ένα διαφορετικό ταξίδι, που απευθύνεται στους λάτρεις των αρχαίων πολιτισμών... αλλά και στους λάτρεις του καλού φαγητού!Ζήστε την ξακουστή φιλοξενία των Αρμενίων και απολαύστε το περίφημο κονιάκ τους, την εξαιρετική κουζίνα τους και γνωρίστε το Ερεβάν, πόλη–έκπληξη, μοντέρνα και κοσμοπολίτικη με καταπράσινους κήπους, επιβλητικά κτίρια και δεκάδες θέατρα και γκαλερί.


Απαραίτητα

 • Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ.

Πρόγραμμα/χάρτης

Ημέρα 1:  Θεσσαλονίκη/ Αθήνα - Ερεβάν.

Αναχώρηση αεροπορικώς για την πρωτεύουσα της Αρμενίας, το Ερεβάν. Άφιξη τα ξημερώματα, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 2: Ερεβάν. Γκαρνί και Γκέραρτ.

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας, το Ερεβάν,  που βρίσκεται  χτισμένο στις όχθες του ποταμού Χραζντάν  και είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν φέρει στο φως οι ανασκαφές..  Κατά την διάρκεια της ξενάγησης μας θα δούμε το Άγαλμα της Μητέρας Αρμενίας, την Ακαδημία Επιστημών, το κτίριο της Βουλής, το μεγαλοπρεπές κτίριο της Όπερας, την λεωφόρο Μάστοτς. Η μέρα μας θα ξεκινήσει με το Ματενανταράν, έ­να μονα­δι­κό μου­σεί­ο χει­ρο­γρά­φων. Ε­δώ φυ­λάσ­σο­νται πάνω α­πό 20.000 χει­ρό­γρα­φα α­νε­κτί­μη­της ι­στο­ρι­κής και πνευ­μα­τι­κής α­ξί­ας, που χρο­νο­λο­γού­νται α­πό τον 5ο ως το 18ο αιώ­να. Τα πα­λαιό­τερα εί­ναι γραμ­μέ­να σε πέ­τρα, ξύ­λο και δέρμα ζώ­ων, τα νε­ό­τε­ρα εί­ναι στο­λι­σμέ­να πε­ρίτε­χνα, δε­μέ­να με πο­λύ­τι­μα μέ­ταλ­λα και λί­θους. Τα χει­ρό­γρα­φα αυ­τά εί­ναι ξε­χω­ρι­στά για τους Αρ­με­νί­ους, ό­χι μό­νο για­τί ε­ξι­στο­ρούν την πα­γκό­σμια ε­ξέ­λι­ξη του αν­θρώ­πι­νου πνεύ­μα­τος, αλλά και για­τί α­ντι­προ­σω­πεύ­ουν τα συ­γκε­κρι­μέ­να σύμ­βο­λα της γέ­νε­σής τους. Τα πε­ρισ­σό­τε­ρα εί­ναι γραμ­μέ­να στο ε­θνι­κό αλ­φά­βη­το, το ο­ποί­ο ε­πι­νό­η­σε τον 5ο αιώ­να ο μο­να­χός Μεσρόπ Μα­στότ­ς.  Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε  ένα από τα εργοστάσια παρασκευής μπράντι για να δοκιμάσουμε το φημισμένο ανά τον κόσμο αρμένικο κονιάκ. Επόμενη στάση το Κασκέιντ, μια τεράστια πέτρινη σκάλα με πολλαπλά επίπεδα που στολίζονται με σιντριβάνια και γλυπτά. Στην κορυφή της σκάλας μας περιμένει το Πάρκο της Νίκης και η υπέροχη πανοραμική θέα όλης της πόλης μέχρι το όρος Αραράτ. Η μέρα μας όμως δεν τελειώνει εδώ.  Θα επισκεφθούμε τον Ελληνιστικό Ναό του Γκαρνί  χτισμένο τον 1ο αιώνα από τον Βασιλιά Τριδάτη και αφιερωμένο στον θεό Ήλιο. Αμέσως μόλις η Αρμενία ασπάστηκε τον Χριστιανισμό,  ο Ναός μετατράπηκε σε  θερινή κατοικία των Βασιλέων και σήμερα ανήκει στα Μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco. Στην ίδια λίστα της Unesco ανήκει και το λαξευμένο στα βράχια μοναστήρι-σπηλιά του Γκέραρτ.  Εδώ φυλασσόταν τμήμα της λόγχης  με την οποία τρύπησαν την πλευρά του Χριστού (τώρα φυλάσσεται στο μουσείο του Πατριαρχείου, του  Εχμιατζίν).

Ημέρα  3:  Ερεβάν.  Εχμιατζίν -Ζβάρνοτς

Η μέρα μας ξεκινάει  με το Μνημείο της Αρμένικης Γενοκτονίας  στο κέντρο του οποίου καίει η άσβεστη φλόγα και  αφού επισκεφθούμε  τον Ναό της Αγία Hripsime  συνεχίζουμε για τον  ιερό χώρο  Εχμιατζίν και τον ομώνυμο  Καθεδρικό  Ναό του 4ου αιώνα, όπου βρίσκεται η έδρα του Αρμένιου Πατριάρχη. Ο ναός ανήκει στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco όπως  και τα ερείπια του καθεδρικού ναού  του 7ου αι. στο  Ζβάρτνοτς  που θα επισκεφθούμε κατά την επιστροφή μας στο   Ερεβάν. Αμέσως μετά  θα επισκεφθούμε ένα εξαιρετικό δείγμα Αρμένικης αρχιτεκτονικής, τον Ναό του Αγίου Gayane χτισμένο τον 7ο  αιώνα ο οποίος διακρίνεται για το απλό αλλά ιδιαίτερο καλλιτεχνικό του στυλ. Από το 2000 συμπεριλαμβάνεται στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco. Απόγευμα ελεύθερο να περπατήσετε στην πόλη που σου δίνει την αίσθηση ενός ανοιχτού μουσείου γεμάτη με θέατρα, γκαλερί, βιβλιοθήκες αλλά και τόσο ζωντανή με μοντέρνα κλαμπ και τα κοσμοπολίτικα εστιατόρια.

Ημέρα 4: Ερεβάν.  Λίμνη Σεβάν,  Ντιλιτζάν, Νορατούζ.

Πρωινή αναχώρηση για την περιοχή του Ντιλιτζάν όπου θα επισκεφθούμε τα Μοναστήρια Χαγκαρτσίν και Γκοσβανάκ κτισμένα σε μια βουνοπλαγιά  μέσα στο δάσος, μοναδικός συνδυασμός αρχιτεκτονικής και φυσικής ομορφιάς που πραγματικά εντυπωσιάζει. Επόμενος σταθμός η Λίμνη Σεβάν, η μεγαλύτερη  αλπική λίμνη γλυκού νερού στον Καύκασο που βρίσκεται 2.000 μέτρα πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Στην βορειοδυτική όχθη της λίμνης βρίσκεται το Μοναστήρι Σεβανάνκ χτισμένο τον 9ο  αιώνα, ίσως το πιο πολύ φωτογραφημένο τοπίο της Αρμενίας.   Συνεχίζουμε για το  Νορατούζ όπου θα δούμε τις μεσαιωνικές επιτύμβιες στήλες που υπάρχουν εκεί , τα Khachkars  όπως ονομάζονται στα αρμενικά. Επιστροφή στο Ερεβάν αργά το απόγευμα.

Ημέρα 5: Ερεβάν. Κορ Βιράπ, Αρένι, Νοραβάνκ

Πρωινή αναχώρηση για το ιστορικό Μοναστήρι Κορ Βιράπ, εκεί που φυλακίστηκε ο Αγ. Γρηγόριος ο Φωτιστής που έφερε το φως του Χριστιανισμού στην Αρμενία. Το Κορ Βιραπ είναι το πιο κοντινό σημείο στο όρος Αραράτ στο έδαφος της Αρμενίας και η θέα από το μοναστήρι των δίδυμων κορυφών του βιβλικού Αραράτ  προκαλεί δέος και συνάμα μελαγχολία και αποτελεί προσφιλές θέμα των ζωγράφων της χώρας. Επόμενη στάση το γραφικό χωριό Αρένι, φημισμένο για τα κρασιά του. Η  οινοποιία στην Αρμενία έχει ιστορία 6.000 χρόνων! Και οι Αρμένιοι είναι οι πρώτοι  στον κόσμο που επένδυσαν στην  εξαγωγή κρασιού. Θα επισκεφθούμε ένα εργοστάσιο της περιοχής και θα δοκιμάσουμε τα περίφημα αυτά κρασιά.  Δεν θα μπορούσε να λείπει από την γνωριμία μας με την ιστορία της Αρμενίας το Νοραβάνκ, ένα ιστορικό Μοναστήρι χτισμένο μέσα σε φαράγγι και περιστοιχισμένο από κόκκινα βράχια. Ένα τοπίο πραγματικά μοναδικό! Επιστροφή στο Ερεβάν και αποχαιρετιστήριο δείπνο με νοστιμιές της τοπικής κουζίνας.

Ημέρα  6: Ερεβάν –Θεσσαλονίκη/Αθήνα .Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της  επιστροφής.

Σημείωση:

Πτήσεις
Α3 932 Αθήνα Ερεβάν 23.50 – 04.30
Α3 933 Ερεβάν Αθήνα 05.00 - 06.45


Δεν υπάρχουν προς το παρόν προγραμματισμένες αναχωρήσεις γι' αυτό το ταξίδι.

Εάν παρόλα αυτά σας ενδιαφέρει αυτό ή κάποιο παραπλήσιο ταξίδι, συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα επικοινωνίας περιγράφοντας τις προτιμήσεις σας για την περίοδο και το είδος ταξιδιού που θα σας ενδιέφερε. Σύντομα ένας ταξιδιωτικός μας σύμβουλος θα σας απαντήσει με ιδέες και λύσεις σχετικές με την επιθυμία σας.

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines
 • Διαμονή: 5* Ξενοδοχεία
 • Γεύματα: Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά εκτός της πρώτης μέρας
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες