Ομάν, Στενά Ορμούζ, Ντουμπάι, Κατάρ

Διάρκεια 10 ημέρες
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Διαν/σεις
Σαλαλά (2), Μάσκατ (3), Κασάμπ (2), Ντουμπάι (1), Ντόχα (1)
Ετικέτες ΕξερευνήσειςΠολιτισμοί

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Qatar airways
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά. Μόνο πρωινό στη Ντόχα.
 • Μεταφορές: Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Γενικά

Το Ομάν, στα νοτιοδυτικά της Αραβικής Χερσονήσου αποτέλεσε από αρχαιοτάτων χρόνων, ένα σταυροδρόμι εμπορικών και πολιτιστικών διαδρομών. Τυχοδιώκτες έμποροι και πειρατές, μετέφεραν με τα καράβια τους όχι μόνο αγαθά και σκλάβους αλλά και τα πολιτιστικά ρεύματα της εποχής τους από την ανατολή στη δύση κι από την Αφρική στις ακτές του Λεβάντε. Άλλωστε μύθοι, όπως αυτός του Σεβάχ του θαλασσινού, αυτήν ακριβώς την ιδιαιτερότητα της περιοχής αναδεικνύουν. Εμείς ετοιμάσαμε ένα πρόγραμμα μοναδικό στην Ελληνική Αγορά, που χτενίζει τα σημαντικότερα αξιοθέατα του αυθεντικότερου σουλτανάτου της Αραβίας.


Απαραίτητα

 • Το διαβατήριο με 6μηνη ισχύ και χωρίς σφραγίδα Ισραήλ.
 • Δύο έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες σε διαστάσεις φωτογραφίας διαβατηρίου, σε άσπρο φόντο και χωρίς γυαλιά οράσεως.

Πρόγραμμα/χάρτης

Ημέρα 1: Αθήνα - Σαλαλά

Αναχώρηση για την μητρόπολη του νότιου Ομάν, το Σαλαλά μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη αργά το βράδυ και μεταφορά στο ξενοδοχείο για διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: Σαλαλά

Η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην γύρω περιοχή, όπου κυριαρχεί το παλάτι Μαμούρα, τα ερείπια του Σουμουράμ, που αποτελούσε το παλάτι της μυθικής βασίλισσας του Σαββά και το Μιρμπάτ, με το θαυμάσιο τζαμί του Μπιν Αλί. Επιστροφή στο Σαλαλά αργά το απόγευμα.

Ημέρα 3: Σαλαλά - Μάσκατ

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πόλη που μας φιλοξενεί και είναι η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Σουλτανάτου και πρωτεύουσα της επαρχίας Ντοφάρ. Η παραλιακή Κορνίς είναι εντυπωσιακή και το γραφικό παλιό τμήμα της πόλης του Σαλαλά με το θερινό ανάκτορο του Σουλτάνου, καθώς και το διάσημο σουκ Χάφφα. Στη συνέχεια το επαρχιακό μουσείο Ντοφάρ θα κλείσει την ξενάγησή μας και αμέσως μετά θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής στο Μάσκατ. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 4: Μάσκατ

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην ξενάγηση του Μάσκατ. Πρώτος σταθμός το Μεγάλο τζαμί με την υπεροχή αρχιτεκτονική και τον μοναδικό διάκοσμο. Στη συνέχεια μας περιμένει το μουσείο, το οποίο φέρει το όνομα του Σουλτάνου Αλ Ζουμπαϊρ και φιλοξενεί τα πιο σημαντικά κειμήλια της μεσαιωνικής και σύγχρονης ιστορίας της χώρας. Αμέσως μετά θα επισκεφτούμε το παλιό Μάσκατ, εδώ που κυριαρχούν τα φρούρια Τζαλάλι και Μιρανί καθώς και το παλάτι Αλ Αλάμ το οποίο θα δούμε εξωτερικά και αποτελεί την κατοικία του Σουλτάνου Καμπούζ. Το απόγευμα θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με μία θαυμάσια κρουαζιέρα στον κόλπο του Ομάν με παραδοσιακό πλεούμενο "ντόου".

Ημέρα 5: Μάσκατ

Η σημερινή μέρα θα μας φέρει σε επαφή με το παραδοσιακό και ιστορικό Ομάν. Ξεκινάμε με την επίσκεψη στη Νίζα, η οποία αποτελεί μία ζωντανή πόλη στην οποία κυριαρχεί το κάστρο του 17ου αιώνα και τα θαυμάσια σούκ με πολλά χρυσά και αργυρά έργα τέχνης. Στη συνέχεια μας περιμένει η παλιά πρωτεύουσα Τζαμπρίν, έδρα των Σουλτάνων της δυναστείας Γαρούμπα, ενώ η μέρα μας θα τελειώσει με την ιστορική πόλη της Μπαϊα, διάσημη για το περίφημο κάστρο της -το οποίο και θα φωτογραφήσουμε εξωτερικά- και τη παραδοσιακή της αρχιτεκτονική που την ενέταξε στη λίστα Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Ημέρα 6: Μάσκατ - Κασάμπ

Πρωινή πτήση για το Κασάμπ, την πόλη που χτίστηκε από τους Πορτογάλους τον 17ο αιώνα, για να χρησιμοποιηθεί ως σημείο ανεφοδιασμού για τα πλοία τους, που διέπλεαν στην περιοχή. Θα επισκεφθούμε το Πορτογαλικό φρούριο, στο οποίο φιλοξενείται Μουσείο με τοπικά χειροτεχνήματα και στην συνέχεια το γειτονικό χωριό του Κουαντάχ, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ανάγλυφα προϊστορικά γλυπτά που μας δίνουν μια εικόνα για τον τρόπο ζωής των κατοίκων της περιοχής. Επιστροφή στο Κασάμπ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 7: Κασάμπ (Στενά Ορμούζ)

Σήμερα θα απολαύσουμε την υπέροχη κρουαζιέρα στα διάσημα φιόρδς του Μουσαντάμ, όπως ονομάζονται οι θαλάσσιοι δίαυλοι που συνθέτουν τα παγκοσμίως φημισμένα στενά του Ορμούζ. Η υπέροχη γαλάζια θάλασσα, το καταπληκτικό άγριο τοπίο της ερήμου -εδώ που τα επιβλητικά αραβικά βουνά καταλήγουν στην ένωση της θάλασσας της Αραβίας με τον Περσικό κόλπο– σε συνδυασμό με την παραδοσιακή αραβική φιλοξενία στο τυπικό πλοιάριο Ντάου θα κάνουν τη σημερινή μέρα πραγματικά μοναδική.

Ημέρα 8: Κασάμπ - Ντουμπάι (185 χλμ)

Πρωινή αναχώρηση με προορισμό το Ντουμπάι, την λαμπερή μητρόπολη του Αραβικού κόλπου, η οποία φιλοξενεί μερικά από τα πιο φιλόδοξα οικιστικά projects των τελευταίων δεκαετιών. Το περίφημο Burj Al Arab, το ξενοδοχείο θεσμός της νέοαραβικής χλιδής καθώς και το Burj Khalifa, το υψηλότερο κτίριο στον κόσμο, σίγουρα θα τραβήξουν την προσοχή μας. Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο της Τζουμέιρα για την Μπαστακίγια θα επισκεφτούμε το φρούριο και το Μουσείο Al Fahidi. Με τα άμπρα (θαλάσσια ταξί) θα διασχίσουμε το creek για να επισκεφτούμε το παραδοσιακό παζάρι του Ντουμπάι και να πάρουμε μια έντονη γεύση Ανατολής.

Ημέρα 9: Ντουμπάι - Ντόχα

Πρωινή πτήση για την Ντόχα, την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη του Κατάρ. Η πανοραμική ξενάγηση που ακολουθεί θα μας δείξει την ιστορική κληρονομιά του Κατάρ που παραμένει ζωντανή σε μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις του κόσμου. Θα διασχίσουμε την παραλιακή Κορνίς, θα δούμε το λιμάνι με τα παραδοσιακά σκάφη (ντόου) και φόντο τους μοντέρνους ουρανοξύστες και φυσικά θα επισκεφθούμε το εντυπωσιακό Μουσείο Ισλαμικής Τέχνης, το οποίο έχει σχεδιάσει ο διάσημος αρχιτέκτονας Ι.Μ. Πέι.

Ημέρα 10: Ντόχα - Αθήνα

Πλήρεις από τα χρώματα και τα αρώματα της Ανατολής παίρνουμε την πτήση της επιστροφής για Αθήνα.
Σημείωση:

Περιλαμβάνεται το εξωτικό Σαλαλά στο Νότιο Ομάν.

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Πα 26/05/2017
Τρ 20/06/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
2190 2690 790 5*, 4* Ξενοδοχεία
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Qatar airways
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4*, 5*
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά. Μόνο πρωινό στη Ντόχα.
 • Μεταφορές: Μεταφορές με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες