Νέα Υόρκη

Διάρκεια 8 ημέρες
Εναλ. διάρκεια
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΒΟΡΕΙΑ & ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Διαν/σεις
Νέα Υόρκη (6)
Ετικέτες Αρχιτεκτονικά μνημείαΤέχνη/πολιτισμός

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
 • Διαμονή: 4* Ξενοδοχεία
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο: στο ξενοδοχείο
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται: Έξοδα ESTA
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Δυο ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικό ελληνόφωνο Αρχηγό/Συνοδό για όλες τις μέρες του ταξιδιού σας
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Εκπτώσεις/προσφορές: ΔΩΡΟ περίπατος στην γέφυρα του Μπρούκλιν και κρουαζιέρα στο άγαλμα της Ελευθερίας

Γενικά

Στην Νέα Υόρκη βρίσκεσαι στην καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας. Η πολιτιστική της κίνηση αποτυπώνεται σε ποικίλες καθημερινές δραστηριότητες της πόλης. Η καλλιτεχνική κίνηση είναι έντονη στα σημαντικά μουσεία και θέατρα της πόλης, τα οποία κατακλύζονται από πλήθος κόσμου. Τα καταστήματα, μοναδικά στον κόσμο, παρέχουν πλήθος από ευκαιρίες για καλές και προσιτές αγορές. Ακολουθήστε λοιπόν το Cosmorama σε ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τα κορυφαία αξιοθέατα της απόλυτης Μεγαλούπολης του 21ου αιώνα. Γνωρίστε την Νέα Υόρκη μέσα από μεστές ξεναγήσεις που κυριολεκτικά χτενίζουν το Μανχάταν απ’ άκρη σ’ άκρη.


Παρατηρήσεις

Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Πρωινό, εισιτήρια συγκοινωνιών στις περιηγήσεις
 • Φιλοδωρήματα 50 USD υποχρεωτικά, πληρωτέα επί τόπου
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Απαραίτητα

 • Απαραίτητο το διαβατήριο.
  Οι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων που ταξιδεύουν στις Η.Π.Α δεν χρειάζονται Βίζα αλλά την ειδική άδεια εισόδου ESTA, η οποία χορηγείται ηλεκτρονικά.
  Απαραίτητη η φωτοτυπία του διαβατηρίου 10 μέρες πριν την αναχώρηση.

Πρόγραμμα/χάρτης

1η μέρα: Αθήνα/ Θεσσαλονίκη - Νέα Υόρκη

Αναχώρηση για την Νέα Υόρκη, που θεωρείται η οικονομική μητρόπολη του κόσμου. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Μια πρώτη απογευματινή βόλτα με το συνοδό σας θα σας εξοικειώσει με τη καρδιά της διάσημης μεγαλούπολης!

2η μέρα : Νέα Υόρκη - ξενάγηση

Στο σημερινό πρώτο μέρος της ξενάγησης θα γνωρίσουμε την βόρεια πλευρά (άνω Μανχάταν) με το φημισμένο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ήδη βρισκόμαστε δίπλα από την παγκόσμια γνωστή συνοικία του Χάρλεμ την οποία και διασχίζουμε για να διαπιστώσουμε τις μεγάλες αντιθέσεις του πλούσιου Μανχάταν. Συνεχίζουμε προς το περίφημο Central Park και την 5η Λεωφόρο που θα μας γοητεύσει με τα μοναδικά και επιβλητικά Κτίρια - Ουρανοξύστες όπως το Ξενοδοχείο Πλάζα, ο Καθεδρικός του Αγίου Πατρικίου, το Κέντρο Ροκφέλερ κι η μεγάλη Δημόσια Βιβλιοθήκη καθώς και το Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης, το Μουσείο Γκουγκενχάιμ και το Μουσείο του Φρικ. Τελειώνοντας την ξενάγηση θα διασχίσουμε την διάσημη Μπρόντγουει, την καρδιά των θεάτρων.

3η μέρα: Νέα Υόρκη - ξενάγηση

Συγκέντρωση στο λόμπυ του ξενοδοχείου για το δεύτερο μέρος της ξενάγησης της πόλης με το Γκρίνουιτς Βίλατζ, το Ηστ Βίλατζ , Το N.Y.U , το Σόχο, τη Μικρή Ιταλία, την Τσάινα Τάουν και τη Γουωλ Στριτ. Το σημείο μηδέν, όπου έχει δημιουργηθεί ένα μνημείο αντάξιο της σημασίας της 11ης Σεπτεμβρίου, το Οικονομικό Κέντρο, το Μπάτερυ Παρκ όπου θα δούμε από μακριά ξανά το Άγαλμα της Ελευθερίας. Θα κατευθυνθούμε παράλληλα με τον ποταμο East περνώντας απο τις προβλήτες του Ανατολικού Μανχάτταν με θέα την κρεμαστή γέφυρα του Μπρούκλιν. Θα συνεχίσουμε με μία επίσκεψη στο Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών, ενώ η ξενάγησή μας ολοκληρώνεται με την κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν, όπου μπορείτε να δείτε το ιστορικό Έλλις Άιλαντ, το Άγαλμα της Ελευθερίας που δεσπόζει στο λιμάνι, το Στέιτεν Άιλαντ και την μεγάλη γέφυρα Βερενζάνο. Φυσικά θα περάσουμε κάτω από τις διάφορες μικρές και μεγαλύτερες παλαιές και νεότερες γέφυρες και πάνω από τα πολλά τούνελ που συνδέουν το Μανχάταν με την γύρω περιοχή και φυσικά την διπλανή Πολιτεία του Νew Jersey. Έτσι, θα έχουμε πλέον μία πολύ καλή ευκαιρία να φωτογραφήσουμε από μακριά το Μανχάταν με τους ουρανοξύστες. Επιστροφή με τα πόδια ή με ταξί. Για το βράδυ προτείνουμε να δείτε μία από τις πολλές παραστάσεις Μιούζικαλ στα φημισμένα θέατρα του Μπρόντγουεϊ. Για τη βραδινή σας έξοδο προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα υπέροχα cocktail bar, Jazz bar και εστιατόρια της Meatpacking District καθώς και κοντινές περιοχές Soho, Little Italy, Tribecca, τα bar των οποίων στον υψηλότερο όροφο των κτιρίων προσφέρουν μαγευτική θέα του φωτισμένου Μανχάτταν.

4η μέρα: Νέα Υόρκη – επίσκεψη & ξενάγηση στο Metropolitan Museum

Εφοδιαζόμαστε με ενέργεια και όρεξη και ξεκινάμε το σημερινό περίπατο με τον ελληνόφωνο ξεναγό μας. Κατευθυνόμαστε με το μετρό στην ελληνική συνοικία της Νέας Υόρκης, την Αστόρια. Εδώ που οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες εγκαταστάθηκαν προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής περί τα τέλη της δεκαετίας του ’50 και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Νέα Υόρκη. Θα δούμε με συγκίνηση τις επιχειρήσεις με τις ελληνικές πινακίδες, τους συνδέσμους των μεγάλων ελληνικών αθλητικών συλλόγων, ενώ θα έχουμε χρόνο για ένα καφέ ή φαγητό στα μαγαζιά της περιοχής. Στη συνέχεια, επιβιβαζόμαστε στο μετρό και αναχωρούμε με τον ξεναγό μας για το μακράν πιο ενδιαφέρον και πλούσιο μουσείο των ΗΠΑ. Είναι σχεδόν αδιανόητο να παραβλέψουμε πως στην πόλη της Νέας Υόρκης βρίσκονται συγκεντρωμένα τόσα πολλά έργα ανεκτίμητης αξίας. Είναι το τρίτο σε επισκεψιμότητα μουσείο στον κόσμο, μετά το Λούβρο και το Βρετανικό μουσείο και βεβαίως αναφερόμαστε στο Metropolitan Museum of Art. Εκεί θα μας περιμένει επίσημος ξεναγός του μουσείου για να μας παρουσιάσει τα σημαντικότερα εκθέματα του Μουσείου και να μας δώσει τις πληροφορίες που μόνο οι ειδικευμένοι γνώστες μπορούν. Καθώς το μουσείο είναι ανεξάντλητο, με το τέλος της ξενάγησης μας θα είμαστε ελεύθεροι να περιπλανηθούμε στη μαγεία της τέχνης για όσο ακόμα το επιθυμούμε, ή ακόμα και να χαλαρώσουμε με μια βόλτα στο Σεντραλ Παρκ που απλώνεται μπροστά μας. Επιστροφή στο ξενοδοχείο ατομικά, είτε με τα πόδια, είτε πολύ εύκολα με τη συγκοινωνία.

5η μέρα: Νέα Υόρκη (Προαιρετική εκδρομή Woodbury Commons Outlet)

Μέρα ελεύθερη και η πρόταση μας είναι να επισκεφθείτε το Woodbury Outlet, μια ώρα έξω από το Μανχάταν, όπου θα βρείτε πάνω από 150 μαγαζιά με μεγάλη ποικιλία σε προσιτές τιμές. Ralph Lauren, Donna Karan, Gucci, Calvin Klein και άλλες φίρμες σε απίστευτη ποικιλία, γι αυτό το λόγο άλλωστε οι περισσότεροι κάτοικοι της Νέας Υόρκης επιλέγουν το συγκεκριμένο μέρος για τα ψώνια τους.

6η μέρα: Νέα Υόρκη (Προαιρετική εκδρομή στην Ουάσινγκτον)

Για σήμερα σας προτείνουμε μια προαιρετική εκδρομή στην Ουάσινγκτον, μια ομοσπονδιακή πρωτεύουσα που εντυπωσιάζει με τα μεγαλοπρεπή μνημεία της και τα αρχοντικά κτίρια. Θα δούμε το Καπιτώλιο, τον Λευκό Οίκο, το Κοιμητήριο του Άρλινγκτον και πολλά άλλα αξιοθέατα που κοσμούν μία από τις ομορφότερες πόλεις των Η.Π.Α. Είναι η πόλη που επέλεξε για πρωτεύουσα ο Τζώρτζ Ουάσινγκτον χωρίς να έχει ζήσει ποτέ σε αυτή. Επιστροφή στη Νέα Υόρκη.

7η -8η μέρα: Νέα Υόρκη – βόλτα στη γέφυρα του Μπρούκλιν – πτήση επιστροφής

Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, είναι η τελευταία στην πόλη της Νέας Υόρκης. Καθώς η πτήση μας είναι το απόγευμα, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε με τον ξεναγό μας στη γέφυρα του Μπρούκλιν και να βγάλουμε τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο με το μετρό και προετοιμασία για το αεροδρόμιο. Πάντα έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να ξαναέλθουμε γιατί οι μέρες ποτέ δεν φθάνουν και κάτι ακόμη θέλουμε να δούμε. Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και μεταφορά στο αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη στην Ελλάδα την επόμενη μέρα.

Σημείωση:
 • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Δε 08/05/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
1400 2195 495 4* Ξενοδοχεία
Πέ 18/05/2017
Πα 26/05/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
1430 2245 495 4* Ξενοδοχεία
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
 • Διαμονή: 4* Ξενοδοχεία
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο: στο ξενοδοχείο
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται: Έξοδα ESTA
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Δυο ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικό ελληνόφωνο Αρχηγό/Συνοδό για όλες τις μέρες του ταξιδιού σας
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Εκπτώσεις/προσφορές: ΔΩΡΟ περίπατος στην γέφυρα του Μπρούκλιν και κρουαζιέρα στο άγαλμα της Ελευθερίας