Νέα Υόρκη

Διάρκεια 7 ημέρες
Εναλ. διάρκεια
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΒΟΡΕΙΑ & ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ
Διαν/σεις
Νέα Υόρκη (5)
Ετικέτες Αρχιτεκτονικά μνημείαΤέχνη/πολιτισμός

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
 • Διαμονή: 4* Ξενοδοχεία
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο: στο ξενοδοχείο
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται: Έξοδα ESTA
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Δυο ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικό ελληνόφωνο Αρχηγό/Συνοδό για όλες τις μέρες του ταξιδιού σας
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Εκπτώσεις/προσφορές: ΔΩΡΟ περίπατος στην γέφυρα του Μπρούκλιν και κρουαζιέρα στο άγαλμα της Ελευθερίας

Γενικά

Στην Νέα Υόρκη βρίσκεσαι στην καρδιά της παγκόσμιας οικονομίας. Η πολιτιστική της κίνηση αποτυπώνεται σε ποικίλες καθημερινές δραστηριότητες της πόλης. Η καλλιτεχνική κίνηση είναι έντονη στα σημαντικά μουσεία και θέατρα της πόλης, τα οποία κατακλύζονται από πλήθος κόσμου. Τα καταστήματα, μοναδικά στον κόσμο, παρέχουν πλήθος από ευκαιρίες για καλές και προσιτές αγορές. Ακολουθήστε λοιπόν το Cosmorama σε ένα πρόγραμμα, που περιλαμβάνει τα κορυφαία αξιοθέατα της απόλυτης Μεγαλούπολης του 21ου αιώνα. Γνωρίστε την Νέα Υόρκη μέσα από μεστές ξεναγήσεις που κυριολεκτικά χτενίζουν το Μανχάταν απ’ άκρη σ’ άκρη.


Παρατηρήσεις

Αναχωρήσεις και από Θεσσαλονίκη.

Δεν περιλαμβάνονται:

 • Πρωινό, εισιτήρια συγκοινωνιών στις περιηγήσεις
 • Φιλοδωρήματα 50 USD υποχρεωτικά, πληρωτέα επί τόπου
 • Προαιρετική ατομική ταξιδιωτική ασφάλιση κόστους 15€
 • Ό,τι δεν αναφέρεται ρητά στα προσφερόμενα ή αναγράφεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο

Απαραίτητα

 • Απαραίτητο το διαβατήριο.
  Οι κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων που ταξιδεύουν στις Η.Π.Α δεν χρειάζονται Βίζα αλλά την ειδική άδεια εισόδου ESTA, η οποία χορηγείται ηλεκτρονικά.
  Απαραίτητη η φωτοτυπία του διαβατηρίου 10 μέρες πριν την αναχώρηση.

Πρόγραμμα/χάρτης

1η μέρα: Θεσσαλονίκη/Αθήνα - Νέα Υόρκη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Νέα Υόρκη. Εκεί μας περιμένει η θρυλική Νέα Υόρκη, η πόλη με τα χίλια πρόσωπα που όλοι γνωρίζουμε από τις ταινίες στο σινεμά και έδωσε το όνομά της στο όνειρο και την φαντασία των σύγχρονων ανθρώπων. Η Νέα Υόρκη είναι η πιο πυκνοκατοικημένη πόλη των ΗΠΑ και ένας από τους πιο πυκνοκατοικημένους αστικούς οικισμούς στον κόσμο. Μία ισχυρή πόλη που ασκεί σημαντική επίδραση στο εμπόριο, την οικονομία, τα μέσα ενημέρωσης, την τέχνη, τη μόδα, την έρευνα, την τεχνολογία, την εκπαίδευση και την ψυχαγωγία. Αποτελεί ένα σημαντικό κέντρο για τη διεθνή διπλωματία και έχει περιγραφεί ως η πολιτιστική και οικονομική πρωτεύουσα του κόσμου. Το σύγχρονο όνομά της το έλαβε προς τιμήν του τότε δούκα της ιστορικής πόλης της Αγγλίας, της Υόρκης. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην καρδιά του Μανχάταν. Λίγο αργότερα θα ξεκινήσουμε τον περίπατο με τον ξεναγό μας για μια πρώτη γνωριμία με την πιο συναρπαστική πόλη του πλανήτη.

2η μέρα: Νέα Υόρκη - ξενάγηση

Η Νέα Υόρκη βρίσκεται σε έναν από τους μεγαλύτερους φυσικούς λιμένες του κόσμου. Αποτελείται από πέντε δήμους, καθένας από τους οποίους είναι μια κομητεία της Νέας Υόρκης. Οι πέντε δήμοι της, το Μπρούκλιν, το Κουίνς, το Μανχάταν, το Μπρόνξ και το Στέιτεν Άιλαντ ενοποιήθηκαν σε μία ενιαία πόλη το 1898. Στη πόλη μιλούνται πάνω από 800 γλώσσες κάνοντάς την, την πιο ποικιλόμορφη -γλωσσικά- πόλη του κόσμου. Πολλές συνοικίες και μνημεία στην πόλη της Νέας Υόρκης έχουν γίνει γνωστά σε περίπου 55 εκατομμύρια επισκέπτες που δέχεται ετησίως. Αρκετές πηγές την έχουν κατατάξει ως την πιο φωτογραφημένη πόλη στον κόσμο. Σήμερα πραγματοποιείται η πρώτη από τις δύο ξεναγήσεις των αξιοθέατων για τα οποία φημίζεται η πόλη. Θα δούμε το άγαλμα του Χριστόφορου Κολόμβου με τις καραβέλες του, το Λίνκολν Σέντερ (Μετροπόλιταν Όπερα - Φιλαρμονική), το Σέντραλ Παρκ, το μέρος όπου έζησε ο John Lennon (Ντακότα), το Πανεπιστήμιο Columbia, το μνημείο του στρατηγού Γκραντ, το Χάρλεμ και το Apollo theater στην σκηνή του οποίου έχουν ανέβει όλοι οι ημίθεοι της τζαζ, την 5η λεωφόρο με τα παγκοσμίως γνωστά καταστήματα οίκων μόδας. Συνεχίζεται η ξενάγηση μας στο Ροκφέλερ Σέντερ, την Τάιμς Σκουέρ και το Μπρόντγουεϊ, και κατόπιν επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

3η μέρα: Νέα Υόρκη - ξενάγηση

Η Νέα Υόρκη διαθέτει πολλά αξιοθέατα, μεταξύ των οποίων 500 γκαλερί τέχνης, 150 μουσεία, πάνω από 100 θέατρα, δεκάδες εμπορικά καταστήματα και 17.000 εστιατόρια. Η πόλη θεωρείται ως πολιτιστικό και καλλιτεχνικό κέντρο της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ. Συγκέντρωση στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου για το δεύτερο μέρος της ξενάγησης της πόλης με το Γκρίνουιτς Βίλατζ, το Ηστ Βίλατζ, Το N.Y.U, το Σόχο, τη Μικρή Ιταλία, την Τσάινα Τάουν και Γουωλ Στριτ. Το σημείο μηδέν, όπου έχει δημιουργηθεί ένα μνημείο αντάξιο της σημασίας της 11ης Σεπτεμβρίου, το Οικονομικό Κέντρο, το Μπάτερυ Παρκ όπου θα δούμε από μακριά ξανά το Άγαλμα της Ελευθερίας. Αναμφίβολα είναι το ορόσημο της Νέας Υόρκης, που το 1886 τοποθετήθηκε στο νησί της Ελευθερίας, νότια του Μανχάταν, ως δώρο της Γαλλικής Δημοκρατίας. Δημιουργός του ήταν ο γλύπτης Frédéric Auguste Bartholdi. Κατόπι, θα κατευθυνθούμε παράλληλα με τον ποταμό East περνώντας από τις προβλήτες του Ανατολικού Μανχάταν με θέα την κρεμαστή γέφυρα του Μπρούκλιν και θα τελειώσουμε με το Μέγαρο των Ηνωμένων Εθνών. Στη συνέχεια θα πραγματοποιήσουμε μια κρουαζιέρα γύρω από το νησί του Μανχάταν, όπου μπορείτε να δείτε την ενδιαφέρουσα όψη του ποταμού Hudson, το ιστορικό Έλλις Άιλαντ, το Άγαλμα της Ελευθερίας που δεσπόζει στο λιμάνι, το Στέιτεν Άιλαντ, τις συνεχώς ανακαινιζόμενες παλαιές προβλήτες και την μεγάλη γέφυρα Βερενζάνο. Θα περάσουμε δίπλα από το Λογκ Άιλαντ με το Μπρούκλιν. Φυσικά θα περάσουμε κάτω από τις διάφορες μικρές και μεγαλύτερες παλαιές και νεότερες γέφυρες και πάνω από τα πολλά τούνελ που συνδέουν το Μανχάταν με την γύρω ευρύτερη περιοχή και φυσικά την διπλανή Πολιτεία του Νew Jersey. Έτσι, θα έχουμε πλέον μία πολύ καλή ευκαιρία να φωτογραφήσουμε από μακριά το Μανχάταν με τους ουρανοξύστες. Στο Μανχάταν βρίσκονται αποκλειστικά και μόνο πανύψηλοι ουρανοξύστες. Το 1902 χτίστηκε ο πρώτος ουρανοξύστης, ενώ κατά τη διάρκεια του πρώτου μισού του 20ού αιώνα κατασκευάστηκαν ουρανοξύστες γοτθικού και Αρ Ντεκό ρυθμού, όπως το κτίριο της Chrysler το 1930, ενώ το 1931 κατασκευάστηκε το Empire State Building, ψηλότερο κτίριο στο κόσμο για πάνω από 40 χρόνια.

Επιστροφή με τα πόδια ή με ταξί. Για τη βραδινή σας έξοδο προτείνουμε να επισκεφτείτε ένα από τα υπέροχα cocktail bar, Jazz bar και εστιατόρια της Meatpacking District καθώς και κοντινές περιοχές Soho, Little Italy, Tribecca, τα bar των οποίων στον υψηλότερο όροφο των κτιρίων προσφέρουν μαγευτική θέα του φωτισμένου Μανχάταν.

4η μέρα: Νέα Υόρκη (Περιήγηση στην Αστόρια)

Mε τον ελληνόφωνο συνοδό μας κατευθυνόμαστε με το μετρό στην ελληνική συνοικία της Νέας Υόρκης, την Αστόρια. Εδώ που οι πρώτοι Έλληνες μετανάστες εγκαταστάθηκαν προς αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής περί τα τέλη της δεκαετίας του ’50 και έγραψαν τη δική τους ιστορία στη Νέα Υόρκη. Θα δούμε με συγκίνηση τις επιχειρήσεις με τις ελληνικές πινακίδες, τους συνδέσμους των μεγάλων ελληνικών αθλητικών συλλόγων, ενώ θα έχουμε χρόνο για ένα καφέ ή φαγητό στα μαγαζιά της περιοχής. Στη συνέχεια, για όσους το επιθυμούν, επιβιβαζόμαστε στο μετρό και αναχωρούμε για το ιδιαίτερα ενδιαφέρον και πλούσιο μουσείο των ΗΠΑ όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τόσα πολλά έργα ανεκτίμητης αξίας. Είναι το Metropolitan Museum of Art, τρίτο σε επισκεψιμότητα μουσείο στον κόσμο, μετά το Λούβρο και το Βρετανικό μουσείο. (είσοδος κατ ιδίαν). Περιπλανηθείτε στη μαγεία της τέχνης για όσο επιθυμείτε και με το τέλος της επίσκεψης χρόνος ελεύθερος για μια βόλτα στο Σέντραλ Παρκ που απλώνεται μπροστά μας.

5η μέρα: Νέα Υόρκη (Προαιρετικά Woodbury Commons Outlets)

Η σημερινή μέρα διατίθεται για βόλτες στη Νέα Υόρκη, επίσκεψη στα μουσεία και στις γειτονιές της πόλης. Εναλλακτικά προτείνουμε μια επίσκεψη στο μεγαλύτερο, εντυπωσιακότερο, και πλουσιότερο εμπορικό κέντρο, το περίφημο Woodbury Commons. Μόλις μια ώρα περίπου έξω από τη Νέα Υόρκη, όπου υπάρχουν όλα τα αντικείμενα του πόθου σε τιμές που δεν μπορείς να πιστέψεις. Διακόσια είκοσι και πλέον ονόματα της μόδας είναι στη διάθεση σας. Από Gucci, Escada, Nike, Ralph Lauren, Donna Karan, Calvin Klein, Gap σε απίστευτη ποικιλία. Δεν είναι τυχαίο που το μεγαλύτερο ποσοστό των Αμερικανών, επιλέγουν το συγκεκριμένο μέρος για τις αγορές τους. Μαζί με τη συμμετοχή σας, παίρνετε και το VIP Coupons Book αξίας 20$, για επιπλέον προνόμια και εκπτώσεις. Για το βράδυ προτείνουμε να δείτε μία από τις πολλές παραστάσεις μιούζικαλ στα φημισμένα θέατρα του Μπρόντγουεϊ.

6η - 7η μέρα: Νέα Υόρκη – περίπατος στη γέφυρα του Μπρούκλιν/πτήση επιστροφής

Η σημερινή ημέρα είναι σημαντική, είναι η τελευταία στην πόλη της Νέας Υόρκης. Καθώς η πτήση μας είναι το βράδυ, θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε με τον συνοδό μας στη γέφυρα του Μπρούκλιν και να βγάλουμε τις πιο εντυπωσιακές φωτογραφίες. Επιστροφή στο ξενοδοχείο με το μετρό και προετοιμασία για το αεροδρόμιο. Πάντα έχουμε την αίσθηση ότι πρέπει να ξαναέλθουμε γιατί οι μέρες ποτέ δεν φθάνουν και κάτι ακόμη θέλουμε να δούμε. Συγκέντρωση στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για το αεροδρόμιο για τη πτήση της επιστροφής μας. Άφιξη την επόμενη μέρα το βράδυ στην Αθήνα / Θεσσαλονίκη.

Σημείωση:
 • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.
 • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός: Κος Ντάνος Σασών

Απευθείας πτήσεις με Emirates:

Αθήνα-Νέα Υόρκη 17.30-20.00
Νέα Υόρκη-Αθήνα 23.45-16.00*

*Άφιξη την επόμενη μέρα.

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Τε 07/06/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
1290 2015 515 4* Μela Boutique hotel ή παρόμοιο
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση)
 • Διαμονή: 4* Ξενοδοχεία
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο: στο ξενοδοχείο
 • Έξοδα βίζας για τις χώρες όπου απαιτείται: Έξοδα ESTA
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Δυο ξεναγήσεις όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Τοπικό ελληνόφωνο Αρχηγό/Συνοδό για όλες τις μέρες του ταξιδιού σας
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες
 • Εκπτώσεις/προσφορές: ΔΩΡΟ περίπατος στην γέφυρα του Μπρούκλιν και κρουαζιέρα στο άγαλμα της Ελευθερίας