Μπουτάν, Σικκίμ, Καλκούτα

Διάρκεια 11 ημέρες
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ
Διαν/σεις
Πάρο (2), Τιμπού (2), Φουτσολίνγκ (1), Γκανγκτόκ (2), Καλκούτα (2)
Ετικέτες ΠολιτισμοίΛαογραφίαΑρχαιολογικοί χώροι

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Turkish/Qatar Airways
 • Διαμονή: 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή. Πλήρης διατροφή στο Μπουτάν και στο Σικκίμ.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος Έλληνας αρχηγός, Έμπειροι τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Γενικά

Ένα μοναδικό ταξίδι που φιλοδοξεί να σας μυήσει στα απομονωμένα και γεμάτα αντιθέσεις βασίλεια των Ιμαλαΐων που, σκαρφαλωμένα σε απόκρημνες πλαγιές, κρύβουν ένα τεράστιο πλούτο βουδιστικής παράδοσης. Στη λιλιπούτεια μοναστική πολιτεία του Μπουτάν, το «Βασίλειο του Δράκου», θα ανακαλύψουμε έναν άγνωστο κόσμο με εντελώς διαφορετικά ήθη κι έθιμα. Το επιβλητικό τοπίο σε συνδυασμό με τις ασκητικές μορφές των μοναχών, κάνουν τα μοναστήρια της περιοχής να μοιάζουν με ησυχαστήρια μιας άλλης εποχής, ξεκομμένα από οτιδήποτε υλικό και κοσμικό. Η τραχιά μορφή των ορεινών όγκων μαλακώνει με τη ζεστασιά και τη φιλικότητα που αποπνέουν οι άνθρωποι αυτών των περιοχών. Το ταξίδι συμπληρώνει η επίσκεψη στην Καλκούτα, μια από τις πιο πολυπληθείς και χαρακτηριστικές πόλεις της Ινδίας. Ένα ταξίδι μεστό από εντυπώσεις και συγκινήσεις που συγκλονίζουν τον επισκέπτη.


Παρατηρήσεις

 • Χρειάζεται Βίζα Ινδίας πολλαπλών εισόδων που εκδίδεται στην Ελλάδα. Κόστος βίζας €55 δεν περιλαμβάνεται στην τιμή.
 • Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη μέσω Αθηνών.
 • Πλήρης Διατροφή σε Μπουτάν & Σικκίμ.

Απαραίτητα

 • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ και 6 έγχρωμες πρόσφατες φωτογραφίες για τη Βίζα Ινδίας και Μπουτάν για τις ειδικές άδειες εισόδου τουλάχιστον 20 μέρες πριν από την αναχώρηση. Για τη βίζα της Ινδίας, είναι απαραίτητο το διαβατήριό σας να έχει 6μηνη ισχύ. Θα χρειαστούν 2 έγχρωμες, βιομετρικές φωτογραφίες σε λευκό φόντο διαστάσεων 5Χ5, συμπληρωμένη η ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση βίζας και δύο (2) φωτοτυπίες του διαβατηρίου. Απαραίτητη η προσωπική σας παρουσία στην πρεσβεία της Ινδίας (Κλεάνθους 3, Αθήνα).

Πρόγραμμα/χάρτης

Ημέρα 1: Αθήνα - Δελχί

Πτήση, μέσω ενδιάμεσου σταθμού, για το Δελχί.

Ημέρα 2: Δελχί - Πάρο

Άφιξη το πρωί στο Δελχί και ανταπόκριση για το Μπουτάν, που βρίσκεται κυριολεκτικά σφηνωμένο στην καρδιά των Ιμαλαΐων. Άφιξη στο Πάρο κι απογευματινή ξενάγηση στο επιβλητικό Τζονγκ, παλιό μοναστήρι–οχυρό, στη συνοικία με τα Βασιλικά Ανάκτορα και το Εθνικό Μουσείο, με την πλούσια συλλογή από θρησκευτικούς πίνακες «τάνγκα», ιερά «μαντάλα» και άλλα σημαντικά μοναστηριακά, θρησκευτικά αντικείμενα.

Ημέρα 3: Πάρο

Με ελαφριά πεζοπορία και με φόντο τις μαγευτικές κορυφές των Ιμαλαΐων και το μεγαλοπρεπές όρος Τζομολχάρι, θα επισκεφθούμε το μοναστήρι Τακτσάν, χτισμένο το 1600 που επειδή βρίσκεται σε απόκρημνη περιοχή ονομάζεται και Τάιγκερ Νεστ. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος για να επισκεφθείτε την αγορά του Πάρο.

Ημέρα 4: Πάρο - Τιμπού

Αναχώρηση οδικώς για την πρωτεύουσα του Μπουτάν. Διεισδύοντας στην ομώνυμη κοιλάδα, θα δούμε το μνημειακό «τσόρτεν» του τελευταίου βασιλιά, με τις εξαιρετικές θρησκευτικές αναπαραστάσεις και τοιχογραφίες. Το απόγευμα είναι αφιερωμένο στα αξιοθέατα του χαριτωμένου Τιμπού και τον όγκο του Τζονγκ Τασίτσχο, «Φρούριο της Ένδοξης Θρησκείας», που δεσπόζει στο τοπίο. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το Κέντρο Ζωγραφικής Τσόρτεν, το Κέντρο Χειροτεχνίας, την Εθνική Βιβλιοθήκη και τα εργαστήρια των χρυσοχόων και των αργυροχόων.

Ημέρα 5: Τιμπού

Ολοήμερη εκδρομή στη θερινή πρωτεύουσα του Μπουτάν, την Πουνάκα. Θα δούμε το εκπληκτικό μοναστηριακό τζονγκ –ίσως το τελειότερο δείγμα μπουτανικής αρχιτεκτονικής– που περιβάλλεται από τα νερά του Μο Τσου και θα διασχίσουμε τις δασωμένες ορεινές πλαγιές των Ιμαλαΐων.

Ημέρα 6: Τιμπού - Φουτσολίνγκ

Αποχαιρετώντας τη Στέγη του Κόσμου, κατηφορίζουμε μέσα από όμορφα ορεινά τοπία για τις παρυφές των Ιμαλαΐων. Άφιξη στο Φουτσολίνγκ, συνοριακή πόλη του Μπουτάν με την Ινδία, κι απογευματινή ξενάγηση της πόλης.

Ημέρα 7: Φουτσολίνγκ - Γκανγκτόκ

Αναχώρηση για τα σύνορα με την Ινδία κι από εκεί αφού διασχίσουμε τις πεδιάδες της Δυτικής Βεγγάλης αρχίζουμε να ανεβαίνουμε προς το Γιανγκτόκ, στην καρδιά της περιοχής του Σικκίμ, εδώ που έχει μεταφερθεί η έδρα του Καρμάπα Λάμα, όταν απέδρασε με μυθιστορηματικό τρόπο από το Θιβέτ στις αρχές της δεκαετίας του ‘90.

Ημέρα 8: Γκανγκτόκ

Ολοήμερη ξενάγηση στην πόλη και φυσικά στο περίφημο μοναστήρι Ρούμτεκ, πού όχι μόνο αποτελεί πλέον το κέντρο της σέκτας των Μαύρων Καπέλων αλλά παράλληλα κρύβει σημαντικούς θρησκευτικούς θησαυρούς και κομψοτεχνήματα βουδιστικής τεχνοτροπίας που μεταφέρθηκαν κάτω από αντίξοες συνθήκες από το μοναστήρι Τσούρπου, του Θιβέτ.

Ημέρα 9: Γκανγκτόκ - Καλκούτα

Κατευθυνόμαστε οδικώς στη γειτονική Μπαγκντόγκρα απ' όπου πετάμε για την Καλκούτα, την αναμφισβήτητη μητρόπολη της Ανατολικής Ινδίας, εδώ που ξεκίνησε η βρετανική διείσδυση στην ινδική υποήπειρο στα μέσα του 18ου αιώνα.

Ημέρα 10: Καλκούτα

Μέρα αφιερωμένη στην Καλκούτα, την πόλη των αντιθέσεων, της χαράς και της λύπης, της ελπίδας και της απελπισίας, του πλούτου και της φτώχειας. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο βιομηχανικό κέντρο της Ινδίας και ο πυρήνας της εθνικής κουλτούρας. Ιδρύθηκε από τους Άγγλους το 1690 και ήταν η πρωτεύουσα τους μέχρι το 1911, οπότε και μεταφέρθηκε στο Νέο Δελχί.
Στην ξενάγηση θα επισκεφθούμε τον ναό της Κάλι (που είναι ο ιερότερος ναός της πόλης), το μνημείο της Βικτορίας με το μουσείο, τη γέφυρα Χάουρα και την καινούργια κρεμαστή γέφυρα (που είναι η μεγαλύτερη στην Ασία). Θα δούμε την πλατεία Νταλχούζι, που περιβάλλεται από μεγαλοπρεπή αποικιοκρατικά κτίρια όπως το κυβερνητικό μέγαρο, το κοινοβούλιο, το ταχυδρομείο, την Αγγλικανική εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και το εντυπωσιακό κτίριο των συγγραφέων. Θα καταλήξουμε στην κλειστή αγορά, όπου πωλούνται τα πάντα.

Ημέρα 11: Καλκούτα - Αθήνα

Πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για την Αθήνα.

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Πα 26/05/2017
Σά 17/06/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
1695 2395 750 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Turkish/Qatar Airways
 • Διαμονή: 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή. Πλήρης διατροφή στο Μπουτάν και στο Σικκίμ.
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος Έλληνας αρχηγός, Έμπειροι τοπικοί αγγλόφωνοι ξεναγοί
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες