Μογγολία, Mαντζουρία (Βόρεια και Νότια Kορέα)

Διάρκεια 14 ημέρες
Εναλ. διάρκεια
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΑΠΩ ΑΝΑΤΟΛΗ
Διαν/σεις
Ουλάν Μπατόρ (3), Ερντένε Ζου (1), Μπαγιανγκόμπι (1), Ντατόνγκ (2), Πεκίνο (1), Σανχαϊουάν (1), Σενγιάνγκ (1), Ντανντόνγκ (1)
Ετικέτες Παγκόσμια κληρονομιάΦυσιολατρικάΦυλές

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Turkish Airlines
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 5*. Ειδικές παραδοσιακές σκηνές (γιούρτες 2 ατόμων στο Καρακορούμ της Μογγολίας)
 • Γεύματα: Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Γενικά

Το ταξίδι αυτό φιλοδοξεί να σας ταξιδέψει στις αχανείς εκτάσεις της συναρπαστικής Μογγολίας, μιας χώρας που γέννησε δυνατούς πολεμιστές και φιλοξενεί ακόμα και σήμερα φυλές νομάδων. Λίγο πιο κάτω η Μαντζουρία, επαρχία της Κίνας με ανάκτορα και πόλεις θαυμαστά αντίγραφα των καλύτερων αρχιτεκτονημάτων του Πεκίνου. Η αποκάλυψη του ταξιδιού είναι σίγουρα η Βόρεια Κορέα, μια χώρα σχεδόν αποκλεισμένη κι όμως τόσο γοητευτική που ξεπερνά κάθε ταξιδιωτική προσδοκία. Το ταξίδι ολοκληρώνεται με την επίσκεψη στην Νότια Κορέα για να συμπληρωθεί το πάζλ μια χώρας με δύο πρόσωπα. Ένα ταξίδι χορταστικό που σίγουρα θα σας συγκινήσει.


Απαραίτητα

 • Απαραίτητο το διαβατήριό σας με 6μηνη ισχύ από την ημερομηνία εξόδου από τη χώρα, 15 μέρες πριν την αναχώρηση του ταξιδιού και 1 πρόσφατη, έγχρωμη φωτογραφία σε λευκό φόντο, ειδικών διαστάσεων (ρωτήστε μας).

Πρόγραμμα/χάρτης

1η μέρα: Αθήνα – Ουλάν Μπατόρ

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την Ουλάν Μπατόρ μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

2η μέρα: Ουλάν Μπατόρ

Άφιξη το μεσημέρι στην πρωτεύουσα της Μογγολίας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το απόγευμα είναι ελεύθερο για μ πρώτη γνωριμία με την πρωτεύουσα περπατώντας στην κεντρική πλατεία Τσένγκις Χαν.

3η μέρα: Ουλάν Μπατόρ

Αμέσως μετά το πρωινό θα ξεκινήσουμε την γνωριμία μας με την Ουλάν Μπατόρ. Πόλη γεμάτη αντιθέσεις που ξαφνιάζουν και προκαλούν. Πρώτα θα ξεκινήσουμε από το Βουδιστικό μοναστήρι Γκαντάν και στην συνέχεια θα επισκεφθούμε το Μουσείο Ιστορίας με αναφορές και ντοκουμέντα στον Τσένγκις Χαν και την ιστορική κληρονομιά που άφησε η αυτοκρατορία του. Στη συνέχεια θα δούμε τα δημόσια κτήρια του κέντρου της πόλης και θα κλείσουμε τη γνωριμία μας με δύο από τα πιο ενδιαφέροντα μουσεία της πόλης: το Παλάτι του Bogd Khan και το παλιό μοναστήρι -μουσείο του Choijin Lama, γεμάτο από υπέροχα γλυπτά και πίνακες της Βουδιστικής τέχνης. Δείπνο σε παραδοσιακό εστιατόριο με νοστιμιές της Μογγολίας!

4η μέρα: Ουλάν Μπατόρ – Ερντένε Ζου

Το πρωί αναχωρούμε για την απεραντοσύνη της Μογγολικής στέπας στην έρημο Γκόμπι, όπου θα διανυκτερεύσουμε σε παραδοσιακές γιούρτες , όπως άλλωστε και η πλειοψηφία των κατοίκων της χώρας. Καθώς οδεύουμε για το αρχαίο Καρακορούμ ξετυλίγονται μπροστά μας αχανή καταπράσινα λιβάδια, όπου ζώα, περήφανοι Μογγόλοι καβαλάρηδες και καταυλισμοί με Γκέρ (τις τυπικές σκηνές-κατοικίες των Μογγόλων νομάδων) εναλλάσσονται συνεχώς συνθέτοντας ένα άκρως υπερρεαλιστικό αλλά συνάμα απολαυστικό σκηνικό. Η ξενάγηση που ακολουθεί στο αρχαίο Καρακορούμ είναι αποκαλυπτική της ιδιοσυγκρασίας του αγέρωχου λαού της στέπας. Το μοναστήρι Ερντένε Ζου με το ναό της Μεγάλης Συνάθροισης, αθάνατο μνημείο της Βουδιστικής κληρονομιάς της περιοχής, τα ερείπια της μυθικής πρωτεύουσας του Τσέγκις Χαν απ’ όπου διοίκησε τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία στη παγκόσμια μεσαιωνική ιστορία, το μνημείο της ιστορίας των Μογγόλων καθώς και η ανάμιξη μας με τους νομάδες κατοίκους της περιοχής, είναι οι δραστηριότητες που θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας.

5η μέρα: Ερντένε Ζου – Μπαγιανγκόνμπι

Πρωινή αναχώρηση για το Μπαγιανγκόμπι όπου θα συνεχστεί το οδοιπορικό μας στις Μογγολικές στέπες. Καθ' οδόν θα κάνουμε μία βόλτα στη θάλασσα των αμμολόφων της ερήμου, θα επισκεφθούμε μία τοπική φάρμα -όπου θα μυηθούμε στα ήθη και έθιμα των νομάδων της περιοχής, -θα αρμέξουμε φοράδες και οι πιο τολμηροί θα γευτούμε κουμίς , το εθνικό ποτό της Μογγολίας από γάλα φοράδας.

6η μέρα: Μπαγιακόμπι – Εθνικό Πάρκο Χουσταίν Νουρούου – Ουλάν Μπατόρ

Αφήνουμε πίσω μας τις στέπες και επιστρέφουμε στην Ουλάν Μπατόρ.Όμως δεν τελειώσαμε ακόμη. Παρακάμπτοντας θα πάμε στο Εθνικό Πάρκο Χουσταίν Νουρούου και με λίγη τύχη θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά , ένα από τα σπανιότερα είδη του πλανήτη. Τα προϊστορικά άλογα Πρζεβάλσκυ που επιβίωσαν από την εποχή της πλειστοκαίνου. Μετά την “γνωριμία” που ελπίζουμε να συμβεί συνεχίζουμε για την Ουλάν Μπατόρ. Το βράδυ μας περιμένει καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ανάμεσα στ άλλα περιλαμβάνει τραγούδια των διάσημων βοκαλιστών του Χοβντ.

7η μέρα: Ουλάν Μπατόρ – Πεκίνο – Ντατόνγκ

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και μεσημεριανή πτήση με προορισμό το Πεκίνο. Από δω αναχωρούμε κατευθείαν για το Nτατόνγκ. Άφιξη το βράδυ και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

8η μέρα: Ντατόνγκ

Στην ευρύτερη περιοχή της Ντατόνγκ υπάρχουν μερικά κορυφαία θρησκευτικά μνημεία παγκόσμιας εμβέλειας. Τα περίφημα βουδιστικά σπήλαια Γιουνγκάνγκ που βρίσκονται στον κατάλογο της UNESCO με απαράμιλλης καλλιτεχνικής και ιστορικής αξίας αγάλματα του Βούδα και των Μποτισάτβα. Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκεται επίσης το εντυπωσιακό "Κρεμαστό Μοναστήρι" Σουανγκόνγκ που αιωρείται στο χάος στην άκρη του απότομου βράχου 75 μέτρα πάνω από το έδαφος. Ένα συγκλονιστικό μνημείο που αφήνει άφωνο τον επισκέπτη. Τέλος, η ίδια, η πάντα ζωντανή Ντατόνγκ με το καλαίσθητα αναπαλαιωμένο ιστορικό της κέντρο αποπνέει την αύρα ενός παρελθόντος που έχει πια χαθεί στις μεγαλύτερες Κινεζικές πόλεις.

9η μέρα: Ντατόνγκ – Πεκίνο

Επιστροφή στο Πεκίνο. Η κινεζική πρωτεύουσα μπορεί να είναι ήδη οικεία στους περισσότερους αλλά δεν παύει να είναι πάντα η πρωτεύουσα του πολυπληθέστερου κράτους του πλανήτη και μία πόλη που έχει αλλάξει ριζικά τα τελευταία 15 χρόνια, ,αποτέλεσμα της υπερανάπτυξης της Κίνας. Μια διαφορετική επίσκεψη μας περιμένει σήμερα αφού η βόλτα με rickshaw σε κάποιο από τα «Χουτόνγκ» -τις τελευταίες εναπομείναντες παλιές γειτονιές της κινεζικής πρωτεύουσας- θα μας προσφέρει μία μοναδική εμπειρία. Το βράδυ θα απολαύσουμε ένα από τα πιο γνωστά πιάτα της Κινεζικής Κουζίνας: «Πάπια του Πεκίνου» σε επιλεγμένο εστιατόριο της πόλης.

10η μέρα: Πεκίνο – Σανχαϊγκουάν

Πρωινή αναχώρηση οδικώς για το Σανχαϊγκουάν, στη Κίτρινη Θάλασσα. Η άφιξη μας συνδυάζεται με την επίσκεψη στο αρχή του μνημειώδους Σινικού Τείχους που αναδύεται μέσα από τη ... θάλασσα αρχίζοντας ουσιαστικά το ταξίδι των 6000 χιλιομέτρων προς τις εσχατιές της Δυτικής Κίνας. Στη συνέχεια θα δούμε το εντυπωσιακό φρούριο που χτίστηκε για τη προάσπιση του τείχους, ενώ στο ομώνυμο Μουσείο θα μάθουμε τα μυστικά της κατασκευής του αλλά και την ίδια την ιστορία του.

11η μέρα: Σανχαϊγκουάν – Σενιάνγκ

Είσοδος στη Μαντζουρία! Η σημερινή μας διαδρομή μας θα μας φέρει οδικώς στην πρωτεύουσα της Μαντζουρίας, στην κοσμοπολίτικη Σενιάνγκ. Μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη μεγαλούπολη με 7 εκατομμύρια κατοίκους που συγκεντρώνει τη μερίδα του λέοντος στην ολοένα και αυξανόμενη οικονομική και γεωπολιτική επιρροή της περιοχής. Η Σενιάνγκ είναι η πόλη απ' όπου ξεκίνησαν οι Μαντσού για τη κατάκτηση της Κίνας και την ίδρυση της τελευταίας αυτοκρατορικής δυναστείας. Οι ίδιοι ποτέ δεν λησμόνησαν τη γενέτειρα τους και όχι μόνο διατήρησαν και διεύρυναν την επιβλητική Απαγορευμένη Πόλη του Σενιάνγκ αλλά ταυτόχρονα κατασκεύασαν εντυπωσιακά μαυσωλεία για να τους φιλοξενήσουν στη μεταθανάτιο ζωή. Τα παραπάνω μαζί με το σύγχρονο κέντρο της πόλης θα μας κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον στη σημερινή μας ξενάγηση.

12η μέρα: Σενιάκ – Νταν Ντονγκ

Συνεχίζουμε οδικώς για την μεθοριακή πόλη Νταν Ντονγκ που ατενίζει τα σύνορα της Βόρειας Κορέας από την απέναντι όχθη του ποταμού Γιαλού. Το ίδιο απόγευμα θα περπατήσουμε στην παλιά μισογκρεμισμένη γέφυρα από την εποχή του Πολέμου της Κορέας, που οι κινεζικές αρχές την μετέτρεψαν σε χώρο περιπάτου και που προσφέρει μια κοντινή θέα στην Βορειοκορεατική πόλη Σινουιτζού.

13η μέρα: Νταν Ντονγκ – Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αθήνα μέσω ενδιάμεσων σταθμών.

14η μέρα: Αθήνα

Άφιξη στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Τε 02/08/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
3390 4040 790 4*, 5* Ξενοδοχεία - Bonus Price
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Turkish Airlines
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 4* & 5*. Ειδικές παραδοσιακές σκηνές (γιούρτες 2 ατόμων στο Καρακορούμ της Μογγολίας)
 • Γεύματα: Πρωινό και ένα γεύμα καθημερινά
 • Μεταφορές
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες