Καστελλόριζο (Μεγίστη), Σύμη, Τήλος

Διάρκεια 9 ημέρες
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΕΥΡΩΠΗ
Διαν/σεις
Καστελλόριζο (3), Ρόδος (1), Τήλος (2), Σύμη (2)
Ετικέτες ΕλλάδαΙστορίαΑρχαιολογικοί χώροι

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Αθήνα - Ρόδος , Ρόδος - Αθήνα
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 3* & 4*
 • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό

Δείτε επίσης:
Ομαδικά Ταξίδια σε ΕΥΡΩΠΗ

Γενικά

Το εξαιρετικό κλίμα, οι εναλλαγές του τοπίου, οι μαγευτικές παραλίες, οι αρχαιολογικοί χώροι, οι παραδοσιακοί οικισμοί με τους λαογραφικούς θησαυρούς τους, τα υπέροχα αρχιτεκτονικά συμπλέγματα συνθέτουν μοναδικές εικόνες στο Καστελόριζο, τη Σύμη και την Τήλο. Αποτελούν τρία από τα δώδεκα κύρια νησιά των Δωδεκανήσων, στο νοτιοανατολικό τμήμα του Αιγαίου Πελάγους.
Το Καστελόριζο, το ακριτικό νησί που επεκτείνει τα σύνορα της Ελλάδας κατά 72 ναυτικά μιλια όσο και η απόστασή του από τη Ρόδο, είναι ιδανικός προορισμός για περιπατητές και λάτρεις των ήσυχων διακοπών.
Ο βαθύς θαλάσσιος διαμελισμός της Σύμης και τα γύρω νησάκια συνθέτουν μια καταπληκτική εικόνα. Δασωμένες πλαγιές, διάσπαρτα εκκλησάκια, κρουαζιερόπλοια και κάθε είδους πλεούμενα πηγαινοέρχονται στο λιμάνι του νησιού και από εκεί αρχίζει η εξερεύνηση της πλούσιας ιστορίας του.
Η Τήλος, το νησί της ποιήτριας Ήριννας, με τις πεντακάθαρες ακρογιαλιές, τους τραχείς ορεινούς όγκους και τις εύφορες παραθαλάσσιες εκτάσεις αποτελεί ιδανικό προορισμό για να γνωρίσουμε ζεστούς ανθρώπους που διατηρούν ζωντανές τις παραδόσεις του τόπου τους.


Πρόγραμμα/χάρτης

Ημέρα 1: Αθήνα - Ρόδος - Καστελλόριζο

Με πτήση από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος πετάμε για τη Ρόδο και μεταφορόμαστε ακτοπλοϊκως στο ακριτικό Καστελλόριζο. Άφιξη στο νησί, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και βόλτα για μια πρώτη γνωριμία με την περιοχή.

Ημέρα 2: Καστελλόριζο

Οι πρώτες αναφορές κατοίκησης της περιοχής ανάγονται στα πρώιμα χρόνια της Νεολιθικής Εποχής. Εδώ έφτασαν Μινωίτες και στη συνέχεια Μυκηναίοι. Η ακμή του νησιού φαίνεται και από την ίδρυση αποικιών στις απέναντι μικρασιατικές ακτές. Έλαβε μέρος στην Α΄ Αθηναϊκή Συμμαχία και πολέμησε στο πλευρό των Αθηναίων τους Πέρσες. Το 79 μ.Χ. υποτάχθηκε στους Ρωμαίους. Στα τέλη του 19ου οι κάτοικοι επιδόθηκαν με επιτυχία στη σπογγαλιεία. Η ιταλική κατοχή είχε ως συνέπεια τη μαζική μετανάστευση στην ηπειρωτική Ελλάδα, την Αυστραλία και την Αίγυπτο. Το 1941 βομβαρδίζεται από Ιταλούς και το 1943 από Γερμανούς. Το νησί ενσωματώθηκε στην Ελλάδα το 1948. Το αρχαίο όνομά του οφείλεται στον οικιστή Μεγιστέα, ενώ η ονομασία Καστελλόριζο προήλθε από τα χρόνια των Σταυροφόρων (Καστέλο Ρόσο), από τους κόκκινους βράχους πάνω στους οποίους οικοδομήθηκε και το κάστρο. Θα περπατήσουμε στα γραφικά πεζοδρομημένα δρομάκια των συνοικιών "Πηγάδια" και "Χωράφια" και θα θαυμάσουμε τα παραδοσιακά αρχοντόσπιτα με τις κεραμοσκεπές και τα πολύχρωμα πορτοπαράθυρα. Θα φτάσουμε στο μεσαιωνικό κάστρο, θα περιηγηθούμε στο αρχαιολογικό και λαογραφικό μουσείο και θα αντικρίσουμε το ναόσχημο λύκιο τάφο.

Ημέρα 3: Καστελλόριζο

Το γαλάζιο σπήλαιο η Φώκιαλη είναι από τα ωραιότερα στην Ευρώπη και, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, θα φτάσουμε σε αυτό με βάρκα. Ο Μητροπολιτικός ναός των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης μας γοητεύει με το γοτθικό ρυθμό της, ενώ η βόλτα έως το Μανδράκι μας φορτίζει με θετική ενέργεια. Προαιρετική μετάβαση στο μαγευτικό και κοσμοπολίτικο Κας, στα απέναντι τουρκικά παράλια.

Ημέρα 4: Καστελλόριζο - Ρόδος

Αφήνουμε το γραφικό Καστελλόριζο για να βρεθούμε στην κοσμοπολίτικη πόλη της Ρόδου. Θα περπατήσουμε στη μεσαιωνική οχυρωμένη πόλη των ιπποτών και θα δοκιμάσουμε τα χαρακτηριστικά μελεκούνια και άσπρα αμυγδαλωτά στα πολυάριθμα καφέ της παραλίας. Διανυκτέρευση στην πόλη της Ρόδου.

Ημέρα 5: Ρόδος - Τήλος

Το πρωί αναχωρούμε για "τη θαυμάσια αυτή γειτονιά του πλανήτη", ένα νησί κατοικημένο από νεολιθική περίοδο, τη μοναδική Τήλο. Γνωστή από την αρχαιότητα για τα αρώματά της, δέχτηκε μινωική επίδραση και από τον 3ο π.Χ. απέκτησε ανεξάρτητη κρατική υπόσταση, δημοκρατικό πολίτευμα και δικό της νόμισμα. Το 1309 περιήλθε στην κυριαρχία του Τάγματος των Ιπποτών. Το 1948 ενσωματώθηκε στην Ελλάδα.

Ημέρα 6: Τήλος

Θα επισκεφτούμε το μεσαιωνικό κάστρο με τις δεξαμενές νερού και τη μισοερειπωμένη εκκλησία του Ταξιάρχη, το σπήλαιο Χαρκαδιό και το μικρό θέατρο. Θα περπατήσουμε στο λιμάνι του νησιού, τα Λιβάδια, εκεί όπου κάθε πρωί οι ψαράδες οδηγούν τις βάρκες τους έξω από αυτό για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην, με τα σπίτια χτισμένα στο μυχό του μεγάλου κόλπου, απλωμένα στην εύφορη μικρή κοιλάδα της περιοχής και θα φτάσουμε στο Μικρό Χωριό, όπου σώζονται τα ερείπια ενός μικρού μεσαιωνικού κάστρου και κάποιων πετρόχτιστων σπιτιών, αρμονικά δεμένων με τον περιβάλλοντα χώρο.

Ημέρα 7: Τήλος - Σύμη

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε ακτοπλοϊκώς για το πανέμορφο λιμάνι της Σύμης, σαν μια ζωγραφιά ενός βενετσιάνικου χωριού. Τα σπίτια του αρχίζουν από το λιμάνι και ανεβαίνουν ως την κορυφή του λόφου, όπου βρίσκεται το Κάστρο των Ιωαννιτών Ιπποτών -την Άνω Σύμη ή Χωριό. Η Σύμη αποτελείται από δύο βασικούς οικισμούς, τον Γιαλό, που είναι και το λιμάνι του νησιού, και την Άνω Σύμη ή Χωριό, που είναι η πρωτεύουσα του νησιού. Το ανέβασμα από το Γιαλό προς την Άνω Σύμη γίνεται από την Καλή Στράτα με τα 500 φαρδιά σκαλοπάτια της και όμορφα παλιά νεοκλασικά σπίτια που ορθώνονται δεξιά και αριστερά της Καλής. Δικαίως μαζί με το Γιαλό ανακηρύχθηκαν διατηρητέοι οικισμοί.

Ημέρα 8: Σύμη

Η σημερινή μας ημέρα είναι αφιερωμένη στην πλούσια μυθική παράδοση και ιστορία του νησιού. Θα ανεβούμε στο Κάστρο των Ιπποτών, θα φωτογραφήσουμε τα σπίτια του νησιού, κομψοτεχνήματα της νησιώτικης λαϊκής αρχιτεκτονικής, το πέτρινο γεφύρι, τον πύργο με το ρολόι, τις εκκλησίες, όλες με αυλές στρωμένες με άσπρα και μαύρα βότσαλα. Τα γλυπτά "Περιστέρι της Ειρήνης" και "Μιχαλάκι" στολίζουν το λιμάνι και οι ανεμόμυλοι δεσπόζουν στο Χωριό, εκεί όπου άλλοτε άλεθαν τα σιτηρά. Κάποιοι από αυτούς κατοικούνται έως σήμερα.

Ημέρα 9: Σύμη - Ρόδος - Αθήνα

Αναχωρούμε με το πλοίο από την χαλαρωτική ατμόσφαιρα της Σύμης, με το ζεστό και καθαρό σαν κρύσταλλο νερό και τα έντονα μεταβαλλόμενα χρώματα καθώς ανεβαίνει αργά ο ήλιος. Προορισμός η Ρόδος, έτσι ώστε να αναχωρήσουμε αεροπορικώς για την Αθήνα.

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Σά 24/06/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
790 1100 120 3*, 4* Ξενοδοχεία
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Αθήνα - Ρόδος , Ρόδος - Αθήνα
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 3* & 4*
 • Διατροφή: Πρωινό καθημερινά
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό