Ιερός Γάγγης Χαριντβάρ Νταραμσάλα Αμριτσάρ

Διάρκεια 11 ημέρες
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ
Διαν/σεις
Δελχί (1), Ρισικές (2), Χαριντβάρ (1), Τσαντιγκάρ (1), Νταραμσάλα (2), Αμριτσάρ (2)
Ετικέτες ΠολιτισμοίΠαγκόσμια κληρονομιάΧριστούγενναΛαογραφία

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Qatar Airways
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5*, 4*
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Δείτε επίσης:
Ομαδικά Ταξίδια σε ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ

Αρουνάτσαλ Πραντές, Ασσάμ, ΝαγκαλάνδηΒόρεια Ινδία, ΝεπάλΙνδουιστικά Βασίλεια της Ιάβα, ΜπαλίΚεντρική Ινδία. Η μεγάλη παρέλαση στο ΔελχίΜεγάλος Γύρος Σρι ΛάνκαΜπουτάν, Σικκίμ, ΚαλκούταΠανόραμα Βιετνάμ ΧριστούγενναΠανόραμα Βιετνάμ, Καμπότζη Λάος ΧριστούγενναΠανόραμα Βιετνάμ, Καμπότζη ΧριστούγενναΠανόραμα Βιρμανίας Χρυσός Βράχος ΧριστούγενναΠανόραμα Βόρειας και Δυτικής Ινδίας ΡατζαστάνΠανόραμα Ινδονησίας: Σουμάτρα, Ιάβα, Κελέβη, ΜπαλίΠανόραμα Μαλαισίας Σιγκαπούρη Βόρνεο ΜπρουνέιΠανόραμα ΜπανγκλαντέςΠανόραμα Νότιας ΙνδίαςΠανόραμα Νότιας Ινδίας ΧριστούγενναΠανόραμα Ταϊλάνδης Ορεσίβιες ΦυλέςΠανόραμα Ταϊλάνδης, Ορεσίβιες Φυλές ΣιγκαπούρηΧαϊντεραμπάντ, Ανατολική Ινδία Ορίσα ΜπανγκλαντέςΧαϊντεραμπάντ, Ανατολική Ινδία Ορίσα ΜπανγκλαντέςΧιμάτσαλ Πραντές, Νταραμσάλα, ΑρμιτσάρΧρυσό Τρίγωνο Ινδίας Χριστούγεννα

Γενικά

Ένα ταξίδι που συνδυάζει μοναδικά την περιοχή της Nταραμσάλα, καταφύγιο των Θιβετιανών με ναούς και πανεπιστήμια, και το Αρμιτσάρ, κέντρο των Σιχ με τον περίτεχνο χρυσό ναό του. Οι μέρες πλούσιες σε ξεναγήσεις και αξιοθέατα θα σας αποκαλύψουν τα διαφορετικά πρόσωπα της Ινδίας και θα σας δείξουν μία άλλη εικόνα αυτής της απέραντης χώρας, τελείως διαφορετική απ’ ότι έχετε δει ως τώρα. Κορυφαίο αξιοθέατο το καλοφυλαγμένο μυστικό του Χαριντάρ και Ρισικές με τα καθαρτήρια νερά του Γάγγη και τις μοναδικές ινδουιστικές τελετές. Μία χώρα, τέσσερις θρησκείες που θα γνωρίσουμε μέσα από σημαντικούς Ναούς όπως το μεγάλο Τζαμί στο Δελχί, αντιπροσωπευτικό δείγμα μουσουλμανικής τέχνης, τα βουδιστικά μοναστήρια της Νταραμσάλα, τον Ναό των Σιχ στο Αμριτσάρ και τους ινδουιστικούς ναούς του Ρισικές.


Απαραίτητα

 • Για τη βίζα εισόδου της Ινδίας, θα χρειαστείτε σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατήριου σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την μέρα εξόδου από τη χώρα (μορφή PDF μεγέθους από 10-300Kb) & μία ψηφιακή, έγχρωμη φωτογραφία (μορφή JPEG 10Kb - 1Mb, διαστάσεων 350x350 πίξελς) σε άσπρο φόντο.

Πρόγραμμα/χάρτης

Ημέρα 1: Αθήνα - Νέο Δελχί

Αεροπορική αναχώρηση για Νέο Δελχί μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Ημέρα 2: Νέο Δελχί

Άφιξη το πρωί στο Νέο Δελχί την πρωτεύουσα της Ινδίας από το 1911. Σχεδιάστηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Λούτιενς δίπλα στο παλαιό Δελχί και αντανακλά τη μεγαλοπρέπεια της άλλοτε κραταιής Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Στην απογευματινή μας ξενάγηση θα επισκεφθούμε το παλιό Δελχί με το Κόκκινο Φρούριο (17ος αιώνας), που έχτισε ο Σαχ Τζαχάν της δυναστείας των Μουγκάλ. Τα τείχη του εκτείνονται σε μήκος 2 χλμ και η τάφρος που τα περιβάλλει γέμιζε νερό από τον παρακείμενο ποταμό Γιαμούνα. Επίσης θα επισκεφθούμε το Τζάμα Μαστζίντ, που είναι το μεγαλύτερο τζαμί της Ινδίας και θα περιπλανηθούμε με ρίκσο (τρίτροχα αμαξάκια) στα δαιδαλώδη σοκάκια της παλιάς πόλης.

Ημέρα 3: Νέο Δελχί - Ντεχραντούν - Ρισικές

Μετά το πρωινό αναχωρούμε αεροπορικώς για το Ντεχραντούν κι από κει οδικώς για το Ρισικές, μία από τις Ιερές πόλεις χτισμένη στις όχθες του Γάγγη. Το βράδυ θα παρακολουθήσουμε τη μοναδική απογευματινή δέηση των πιστών, που γεμάτοι κατάνυξη προσεύχονται καθαγιαζόμενοι στα ιερά νερά του Γάγγη.

Ημέρα 4: Ρισικές

Το Ρισικές, μια μικρή πόλη στα βόρεια της χώρας, θεωρείται η πρωτεύουσα της Γιόγκα και του Διαλογισμού. Χτισμένη στους πρόποδες των Ιμαλαΐων αποτελεί κομβικό σημείο για όσους πιστεύουν πως η «δύναμη» προέρχεται από αυτόν τον αρχέγονο ορεινό όγκο. Η σημερινή μας ξενάγηση περιλαμβάνει σχολές γιόγκα, ιερούς ναούς, γραφικές γέφυρες και μια καθημερινότητα στα μικρά της σοκάκια, που έχει χαθεί από άλλες πόλεις της Ινδίας. Η περιήγησή μας στη κεντρική αγορά θα μας φέρει σε επαφή με τους Σαντού, τους ασκητές του ινδουισμού, που ζουν εδώ κι είναι πρόθυμοι να μας μυήσουν στα αποκρυφιστικά στοιχεία του Ινδουισμού.

Ημέρα 5: Ρισικές - Χαριντβάρ

Σήμερα αναχωρούμε οδικώς για το Χαριντβάρ, μια από τις πιο παλιές πόλεις της Ινδίας, όπου χιλιάδες πιστοί συρρέουν από όλη τη χώρα για να προσκυνήσουν. Εμείς θα απολαύσουμε μια μοναδική βόλτα με ρίσκο στην παλιά πόλη και την ώρα που βασιλεύει ο ήλιος θα παρακολουθήσουμε τη μοναδική τελετή Χαρ Κι Πούρι.

Ημέρα 6: Χαριντβάρ - Τσαντιγκάρ

Μετά το πρωινό αναχωρούμε οδικώς για την Τσαντιγκάρ. Η Τσαντιγκάρ χτίστηκε πάνω σε σχέδια του Λε Κορμπυζιέ το 1953. Στην σημερινή μας ξενάγηση θα δούμε το Κοινοβούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το άγαλμα με την τεράστια παλάμη που περιστρέφεται και συμβολίζει την ενότητα. Θα επισκεφθούμε τον Κήπο των Ρόδων με τα 1.500 είδη από τριαντάφυλλα, που είναι ο μεγαλύτερος της Ασίας και θα τελειώσουμε με τον πέτρινο κήπο του Νεκ Τσαντ, που είναι ένας λαβύρινθος από μονοπάτια και σπηλιές με φιγούρες ζώων και ανθρώπων που κατασκεύασε ο Νεκ Τσαντ από άχρηστα αντικείμενα όπως καλώδια, πρίζες, πλακάκια, πλαστικά κλπ.

Ημέρα 7: Τσαντιγκάρ - Νταραμσάλα

Πρωινή οδική αναχώρηση για Νταραμσάλα, την επωνομαζόμενη «μικρή Λάσα της Ινδίας» και έδρα της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ. Το 1960 ο Νεχρού παραχώρησε τη γύρω περιοχή για να εγκατασταθούν οι εξόριστοι από το Θιβέτ μετά την εισβολή της Κίνας το 1959. Η πόλη χωρίζεται στις Κάτω και Άνω Νταραμσάλα, η πρώτη σε υψόμετρο 1.250 μέτρων και η δεύτερη στα 1.800 μέτρα. Άφιξη και απογευματινή βόλτα στην αγορά της πόλης.

Ημέρα 8: Νταραμσάλα

Ολοήμερη ξενάγηση κατά την οποία θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα της έδρας του Δαλάι Λάμα, που απαρτίζεται από την επίσημη κατοικία του, το μοναστήρι Ναμγκιάλ και τον πιο ιερό ναό Τσούνγκλανγκχανγκ, που είναι αντίστοιχος του ναού Τζοχάνγκ στη Λάσα. Θα επισκεφθούμε την Αγγλικανική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, όπου είναι θαμμένος ο όγδοος αντιβασιλέας της Ινδίας Λόρδος Έλγιν (ανιψιός του περιβόητου ομώνυμου των μαρμάρων του Παρθενώνα), το Θιβετιανό ιατρικό και αστρολογικό κέντρο, από το οποίο αποφοιτούν 50 σπουδαστές κάθε χρόνο, το μουσείο και τη βιβλιοθήκη με αρχεία και σπάνια χειρόγραφα. Εδώ λειτουργεί εργαστήριο από Θιβετιανούς διανοούμενους που ασχολούνται με την έρευνα, την αντιγραφή και τις μεταφράσεις των χειρογράφων. Επίσης δίνονται συστηματικά μαθήματα για την βουδιστική φιλοσοφία και Θιβετιανή γλώσσα.

Ημέρα 9: Νταραμσάλα - Αμριτσάρ

Σήμερα μας περιμένει το Αμριτσάρ, που είναι η πιο ιερή πόλη των Σιχ. Κυριολεκτικά Αμριτσάρ σημαίνει «το νέκταρ της αθανασίας». Το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε από απόσταση την τελετή της βραδινής προσευχής στο Χρυσό ναό.

Ημέρα 10: Αμριτσάρ

Κορυφαία ημέρα του ταξιδιού η σημερινή, αφού περιλαμβάνει επίσκεψη στο χρυσό ναό που στεγάζει τον Γκουρού Γκανθ Σαχίμπ, που είναι η Βίβλος των Σιχ και αντιπροσωπεύει το Θεό τους. Η Βίβλος τους διαβάζεται ανελλιπώς και συνεχώς από εναλλασσόμενους ιερείς 24 ώρες επί 365 μέρες. Αργά το απόγευμα θα πάμε στο συνοριακό φυλάκιο Βάνγκα, όπου γίνεται ταυτόχρονη υποστολή σημαίας στα αντικριστά φυλάκια Ινδίας και Πακιστάν μέσα στις ένθερμες ζητωκραυγές των πολιτών τους.

Ημέρα 11: Αμριτσάρ - Αθήνα

Επιστροφή μέσω ενδιάμεσου σταθμού στην Αθήνα.

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Δε 25/12/2017
Τρ 13/02/2018
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
1290 1790 695 4*, 5* Ξενοδοχεία από Αθήνα
Τρ 13/02/2018
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
1420 1920 695 4*, 5* Ξενοδοχεία από Θεσσαλονίκη
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Qatar Airways
 • Διαμονή: Ξενοδοχεία 5*, 4*
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες