Γεωργία Αρμενία

Διάρκεια 8 ημέρες
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΣΙΑ
Διαν/σεις
Τιφλίδα (Τμπίλισι) (2), Τσαχαντζόρ (1), Γιερεβάν (4)
Ετικέτες ΕξερευνήσειςΠολιτισμοίΠροσκυνήματα

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines
 • Διαμονή: 4* & 5* ξενοδοχεία
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Με διπλωματούχους ξεναγούς
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός του ταξιδιού
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Γενικά

Ένα ταξίδι στην Aρμενία και την Γεωργία είναι σίγουρα μια μοναδική εμπειρία. H περιοχή βιβλική, στη σκιά του όρους Aραράτ, φιλοξένησε οκτώ χιλιάδες χρόνια πριν το κραταιό βασίλειο του Oυράρτου. Σήμερα στους επιβλητικούς ορεινούς όγκους της Yπερκαυκασίας θα βρείτε εκκλησίες και μοναστήρια, παλιά Kαραβάν Σεράι και αρχοντικά. Τοπία πανέμορφα, άνθρωποι φιλόξενοι, πλούσιο ιστορικό παρελθόν, όμορφες πόλεις φορτωμένες με ιστορία που χάνεται στα βάθη των αιώνων. Ένα διαφορετικό ταξίδι που απευθύνεται στους λάτρεις των αρχαίων πολιτισμών αλλά και στους λάτρεις του καλού φαγητού! Ζήστε την ξακουστή φιλοξενία των Γεωργιανών και των Αρμενίων και απολαύστε το περίφημο κονιάκ τους, την εξαιρετική κουζίνα τους και γνωρίστε τη Τιφλίδα & το Ερεβάν, πόλη–έκπληξη, μοντέρνα και κοσμοπολίτικη με καταπράσινους κήπους, επιβλητικά κτίρια και δεκάδες θέατρα και γκαλερί. Το χριστιανικό παρελθόν διεγείρει ακόμα περισσότερο το συναίσθημα και σίγουρα κάνει αυτό το ταξίδι να ξεχωρίζει. Μην το χάσετε.


Παρατηρήσεις

ΠΤΗΣΕΙΣ

Αθήνα Τιφλίδα 00.20 – 04.15
Ερεβάν Αθήνα 05.00 – 06.45

Απαραίτητα

 • Το διαβατήριο σας με 6μηνη ισχύ.

Πρόγραμμα/χάρτης

1η μέρα: Αθήνα/Θεσ/νίκη - Τιφλίδα

Αναχώρηση αεροπορικώς απευθείας για Τιφλίδα, πρωτεύουσα της Γεωργίας, πόλη πανέμορφη χτισμένη στο γεωγραφικό σταυροδρόμι Ευρώπης και Ασίας με ιδιαίτερη ευρασιατική αρχιτεκτονική. Άφιξη και άμεση τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Μετά το πρωινό στην σημερινή μας ξενάγηση θα γνωρίσουμε καλύτερα την πανέμορφη «κόρη» της Υπερκαυκασίας, την Τιφλίδα. Θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό Ναό Σιόνι, έδρα του Πατριάρχη Γεωργίας όπου φυλάσσεται ο σταυρός της Αγίας Νίνας, την Βασιλική του Ανχισκάτι του 6ου αι., η παλαιότερη εκκλησία της Τιφλίδας με τυπική γεωργιανή μεσαιωνική αρχιτεκτονική και τέλος τον Καθεδρικό Ναό Σαμέμπα ( Αγίας Τριάδας ) που θεωρείται το νέο στολίδι της πόλης, ο μεγαλύτερος θρησκευτικός ναός στον Καύκασο. Πριν αφήσουμε την Τιφλίδα θα επισκεφθούμε την περιοχή με τα ιαματικά λουτρά της πόλης αγαπημένο μέρος των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών και στην συνέχεια για όσους το επιθυμούν θα ανεβούμε με τα πόδια στο Κάστρο Ναρικάλα που δεσπόζει πάνω από την Παλιά Πόλη.

2η μέρα: Τιφλίδα (Μτσχέτα –Γκόρι - Ανανούρι)

Η σημερινή εκδρομή θα μας φέρει στα φαράγγια του Καυκάσου, στην ιστορική πόλη Μτσχέτα που έχει ηλικία 3000 ετών. Οι μεσαιωνικές εκκλησίες της Μτσχέτα περιλαμβάνονται στην λίστα μνημείων Παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco. Κορυφαία αξιοθέατα η εκκλησία Τζβάρι του 6ου αι., ο Καθεδρικός Ναός Σβετσκοσβέλι και το Μοναστήρι του Σάμταβρο. Αμέσως μετά θα αναχωρήσουμε για την επαρχία Κάρτλι στην καρδιά της χώρας. Πρώτος σταθμός το Γκόρι γενέτειρα του Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς Τζουκασβίλι παγκοσμίως γνωστός με το ψευδώνυμο Στάλιν. Στο ομώνυμο μουσείο θα δούμε προσωπικά του αντικείμενα και θα γνωρίσουμε άγνωστες πτυχές των πρώτων χρόνων της ζωής του αμφιλεγόμενου ηγέτη. Μετά μας περιμένει η υπόσκαφη πόλη Ουπλιτσίκε που χρονολογείται από το 1500 Πχ. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς το Ανανούρι όπου θα επισκεφθούμε το ομώνυμο κάστρο χτισμένο κατά την διάρκεια του 16ου αι. στις όχθες του ποταμού Αράγβι. Επιστροφή στην Τιφλίδα.

3η μέρα: Τιφλίδα – Ντιλιζάν- Τσαχατζόρ

Μετά το πρωινό περνάμε στο έδαφος της Αρμενίας. Μια σύντομη στάση στην περιοχή του Ντιλιζάν όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε ντόπιους τεχνίτες να δουλεύουν με παραδοσιακό τρόπο χειροποίητα αντικείμενα. Συνεχίζουμε για την λίμνη Σεβάν όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε την εκκλησία των Αγίων Αποστόλων και το εκκλησάκι του Bαπτιστή και να φωτογραφίσουμε το τοπίο με τις χιονισμένες κορυφές των βουνών. Διανυκτέρευση στο Τσαχατζόρ, πόλη θέρετρο, που το όνομα της στα Αρμενικά σημαίνει «Κοιλάδα των Λουλουδιών».

4η μέρα: Τσαχατζόρ – Ερεβάν

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με επίσκεψη στο Νορατούζ όπου θα δούμε τις μεσαιωνικές επιτύμβιες στήλες που υπάρχουν εκεί, τα Khachkars όπως ονομάζονται στα αρμενικά. Συνεχίζουμε για το πιο καλοδιατηρημένο καραβανσεράι στην Αρμενία χτισμένο το 1332 στο πέρασμα του Σελίμ, από όπου περνούσε ο διάσημος δρόμος του Μεταξιού, για να φιλοξενεί τους ταξιδιώτες. Φθάνουμε στο Μοναστήρι του Νοραβάνκ χτισμένο κατά την διάρκεια του 13ου αι., σπουδαίο θρησκευτικό και πολιτιστικό κέντρο της Αρμενίας. Συνεχίζοντας την διαδρομή θα περάσουμε από το χωριό Αρένι για να πάρουμε μια γεύση από τα φημισμένα κρασιά του. Λίγο αργότερα φθάνουμε στο ιστορικό Μοναστήρι του Κορ Βιράπ, εκεί που φυλακίστηκε ο Αγ. Γρηγόριος ο Φωτιστής που έφερε το φως του Χριστιανισμού στην Αρμενία. Η θέα από το μοναστήρι των δίδυμων κορυφών του βιβλικού Αραράτ προκαλεί δέος και αποτελεί προσφιλές θέμα των ζωγράφων της χώρας. Άφιξη και διανυκτέρευση στο Ερεβάν.

5η μέρα: Ερεβάν

Σήμερα θα γνωρίσουμε την πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Αρμενίας, το Ερεβάν, χτισμένο στις όχθες του ποταμού Χραζντάν, μια από τις αρχαιότερες πόλεις του κόσμου όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα που έχουν φέρει στο φως οι ανασκαφές. Πόλη όμορφη, ζωντανή, με φαρδιές λεωφόρους, επιβλητικά κτίρια, καταπράσινους κήπους και μεγάλες πλατείες. Στη ξενάγηση μας θα δούμε το Άγαλμα της Μητέρας Αρμενίας, την Ακαδημία Επιστημών, το κτίριο της Βουλής, το μεγαλοπρεπές κτίριο της Όπερας, την λεωφόρο Μάστοτς. Στην Πλατεία Δημοκρατίας βρίσκεται το Ιστορικό Μουσείο της Αρμενίας το οποίο θα επισκεφτούμε για να γνωρίσουμε μέσα από τα πλούσια εκθέματα του την ιστορία της Αρμενίας από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι και σήμερα. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε την Εθνική Πινακοθήκη για να μυηθούμε στην τέχνη των διάσημων Αρμενίων ζωγράφων όπως ο Αιβαζόβσκυ, ο Σαριάν , ο Αταμιάν κ.α. Επόμενος προορισμός ο ιερός χώρος Ετσμιατζίν και ο ομώνυμος Καθεδρικός Ναός του 4ου αιώνα, όπου βρίσκεται η έδρα του Αρμένιου Πατριάρχη. Ο ναός ανήκει στην λίστα των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco όπως και τα ερείπια του καθεδρικού ναού του 7ου αι. στο Ζβάρτνοτς που θα επισκεφθούμε κατά την επιστροφή μας στο Ερεβάν.

6η μέρα: Ερεβάν

Η μέρα μας θα ξεκινήσει με το Ματενανταράν, έ­να μονα­δι­κό μου­σεί­ο χει­ρο­γρά­φων. Ε­δώ φυ­λάσ­σο­νται πάνω α­πό 20.000 χει­ρό­γρα­φα α­νε­κτί­μη­της ι­στο­ρι­κής και πνευ­μα­τι­κής α­ξί­ας. Τα πα­λαιό­τερα εί­ναι γραμ­μέ­να σε πέ­τρα, ξύ­λο και δέρμα ζώ­ων, τα νε­ό­τε­ρα εί­ναι στο­λι­σμέ­να πε­ρίτε­χνα, δε­μέ­να με πο­λύ­τι­μα μέ­ταλ­λα και λί­θους. Τα χει­ρό­γρα­φα αυ­τά εί­ναι ξε­χω­ρι­στά για τους Αρ­με­νί­ους, ό­χι μό­νο για­τί ε­ξι­στο­ρούν την πα­γκό­σμια ε­ξέ­λι­ξη του αν­θρώ­πι­νου πνεύ­μα­τος, αλλά και για­τί α­ντι­προ­σω­πεύ­ουν τα συ­γκε­κρι­μέ­να σύμ­βο­λα της γέ­νε­σής τους. Στη συνέχεια η επίσκεψη στον αρχαιοπρεπή ναό του Γκαρνί από την εποχή του Τιγκράνι καθώς και στο μεταγενέστερο λαξευμένο στους βράχους μοναστήρι του Γκέραρτ θα ολοκληρώσει την γνωριμία μας με ένα ευρύτατο φάσμα της αρμένικης Ιστορίας. Η σημερινή ξενάγηση μας θα κλείσει με το Μουσείο του ι­διο­φυούς σκη­νο­θέ­τη Σερ­γκέ­ι Πα­ρα­τζά­νοφ.

7η μέρα: Ερεβάν – Ασταράκ – Χαγκμπάτ – Ερεβάν

Πρωινή αναχώρηση για την επαρχία Αραγκατσόν με προορισμό την πόλη Ασταράκ, η οποία είναι από τους παλαιότερους οικισμούς στην Αρμενία με πολλά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία του Καρμραβόρ που χρονολογείται από τον 7ο αιώνα και είναι αφιερωμένη στην Υπεραγία Θεοτόκο. Επόμενος σταθμός το Μοναστήρι Χαγκπάτ, προστατευόμενο μνημείο της Unesco και πραγματικό αριστούργημα της μεσαιωνικής αρμενικής αρχιτεκτονικής. Επιστροφή στο γνώριμο Ερεβάν.

8η μέρα: Ερεβάν - Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Τα ξημερώματα μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής.

Σημείωση:

Η ροή των ημερησίων προγραμμάτων ενδέχεται να τροποποιηθεί χωρίς να παραλείπεται τίποτα.

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Πέ 24/08/2017
Πέ 14/09/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
895 1385 620 4*, 5* Ξενοδοχεία
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Aegean Airlines
 • Διαμονή: 4* & 5* ξενοδοχεία
 • Γεύματα: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Μεταφορές: Όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Με διπλωματούχους ξεναγούς
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: Έμπειρος Αρχηγός/Συνοδός του ταξιδιού
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες