Αμριτσάρ Χιμάτσαλ Πραντές Ιερός Γάγγης

Διάρκεια 18 ημέρες
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΑΣΙΑ
Διαν/σεις
Δελχί (2), Αμριτσάρ (1), Νταλχουσί (2), Νταραμσάλα (2), Πραγκπούρ (1), Μανάλι (1), Κούλου (2), Σίμλα (2), Τσαντιγκάρ (1), Χαριντβάρ (2)
Ετικέτες ΠολιτισμοίΜεγάλες αποστολές

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Turkish/Qatar Airways
 • Διαμονή: 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες

Γενικά

Η διαφορετική «άγνωστη» Ινδία των υψιπέδων των Ιμαλαΐων με την υπέροχη φύση και τα μοναδικά τοπία συνδυάζεται αριστοτεχνικά με τη περιοχή της Nταραμσάλα, εδώ που ζει ο θρησκευτικός ηγέτης του Θιβέτ, Δαλάι Λάμα με ιερούς Βουδιστικούς ναούς και πανεπιστήμια, το Aμριτσάρ -κέντρο της θρησκείας των Σιχ με τον περίτεχνο Χρυσό Ναό του- και το Χαριντβάρ, εδώ που ο ιερός Γάγγης εισέρχεται από τα Ιμαλάια στην ομώνυμη πεδιάδα. Ένα ξεχωριστό οδοιπορικό πλούσιο σε εικόνες και αξιοθέατα που θα σας μυήσουν σε καλοφυλαγμένα μυστικά της Ινδίας και θα σας δείξουν ένα άλλο πρόσωπο αυτής της απέραντης χώρας, τελείως διαφορετικό απ’ ότι έχετε δει ως τώρα.


Παρατηρήσεις

 • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και με διαφορετική φορά χωρίς να παραλείπεται κάτι από τα περιλαμβανόμενα.
 • Αναχώρηση και από Θεσσαλονίκη με απευθείας πτήση μέσω Κων/πολης.
 • Δεν περιλαμβάνεται η βίζα Ινδίας 55€.

Απαραίτητα

 • Για τη βίζα εισόδου της Ινδίας, θα χρειαστείτε σκαναρισμένη έγχρωμη φωτοτυπία του διαβατήριου σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ από την μέρα εξόδου από τη χώρα (μορφή PDF μεγέθους από 10-300Kb) & μία ψηφιακή, έγχρωμη φωτογραφία (μορφή JPEG 10Kb - 1Mb, διαστάσεων 350x350 πίξελς) σε άσπρο φόντο.

Πρόγραμμα/χάρτης

Ημέρα 1: Αθήνα - Δελχί

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Δελχί.

Ημέρα 2: Δελχί

Άφιξη νωρίς το πρωί στο Δελχί. Μεταφορά στο ξενοδοχείο, όπου θα πάρουμε τα δωμάτια στις 05.00 (περίπου). Ξεκούραση και πρωινό. Αργότερα θα έχουμε την πρώτη γνωριμία μας με την πόλη, η οποία θα ξεκινήσει με την πρωτεύουσα, όπου θα επισκεφθούμε την Πύλη της Ινδίας, που χτίστηκε εις μνήμην των πεσόντων στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, το Κοινοβούλιο, το απέριττο μνημείο του Γκάντι και το επιβλητικό Μαυσωλείο του Χουμαγιούν. Στη συνέχεια θα δούμε το Κουτούμπ Μινάρ, το Κόκκινο Φρούριο, όπου βρισκόταν το αυτοκρατορικό παλάτι την εποχή των Μουγκάλ, το Ζαμά Μασίντ (Τζαμί της Παρασκευής), και την οδό Ραζ Παθ με τα εντυπωσιακά κυβερνητικά κτίρια και το προεδρικό μέγαρο Ραστραπάτι Μπαβάν. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 3: Δελχί - Αμριτσάρ

Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στον σιδηροδρομικό σταθμό απ’ όπου θα πάρουμε το τρένο για το Αμριτσάρ, που είναι η πιο ιερή πόλη των Σιχ. Κυριολεκτικά Αμριτσάρ σημαίνει «το νέκταρ της αθανασίας». Άφιξη το μεσημέρι και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Αργότερα θα μεταφερθούμε στο συνοριακό φυλάκιο Βάνγκα, όπου γίνεται ταυτόχρονη υποστολή σημαίας στα αντικριστά φυλάκια Ινδίας και Πακιστάν μέσα στις ένθερμες ζητωκραυγές πολιτών από τις δυο πλευρές. Αργά το απόγευμα θα παρακολουθήσουμε τη θρησκευτική τελετή στο Χρυσό Ναό που στεγάζει τον Γκουρού Γκανθ Σαχίμπ. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 4: Αμριτσάρ - Νταλχουσί

Νωρίς το πρωί θα επισκεφθούμε τον Χρυσό Ναό, όπου βρίσκεται η Βίβλος των Σιχ και αντιπροσωπεύει τον Θεό τους. Η Βίβλος τους διαβάζεται ανελλιπώς και συνεχώς από εναλλασσόμενους ιερείς 24 ώρες επί 365 μέρες. Αμέσως μετά θα επισκεφθούμε το κήπο Jallianwala, όπου εδώ σφαγιάσθηκαν εκατοντάδες άοπλοι Ινδοί, τον Απρίλιο του 1919 και συνεχίζουμε για το Νταλχουσί. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 5: Νταλχουσί

Μετά το πρωινό μας θα έχουμε μία ολοήμερη εκδρομή στην κοιλάδα Chamba, η οποία βρίσκεται 996μ. πάνω από το επίπεδο της θάλασσας. Η κοιλάδα είναι γνωστή για το μεγαλείο των τοπίων της καθώς και για την κομψότητα των ναών της. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 6: Νταλχουσί - Νταραμσάλα

Πρωινή οδική αναχώρηση για Νταραμσάλα, που ονομάζεται «μικρή Λάσα της Ινδίας» και είναι η έδρα της εξόριστης κυβέρνησης του Θιβέτ. Το 1960 ο Νεχρού παραχώρησε την γύρω περιοχή για να εγκατασταθούν οι εξόριστοι από το Θιβέτ μετά την εισβολή της Κίνας το 1959. Η πόλη χωρίζεται στις Κάτω και Άνω Νταραμσάλα, η πρώτη σε υψόμετρο 1250 μέτρων και η δεύτερη στα 1800 μέτρα. Άφιξη και απογευματινή βόλτα στην αγορά της πόλης.

Ημέρα 7: Νταραμσάλα

Ολοήμερη ξενάγηση κατά την οποία θα επισκεφθούμε το σύμπλεγμα της έδρας του Δαλάι Λάμα που απαρτίζεται από την επίσημη κατοικία του, το μοναστήρι Ναμγκιάλ και τον πιο ιερό ναό Τσούνγκλανγκχανγκ, που είναι αντίστοιχος του ναού Τζοχάνγκ στη Λάσα. Θα επισκεφθούμε την Αγγλικανική εκκλησία του Αγ. Ιωάννη, όπου είναι θαμμένος ο όγδοος αντιβασιλέας της Ινδίας Λόρδος Έλγιν (ανιψιός του περιβόητου ομώνυμου των μαρμάρων του Παρθενώνα), το Θιβετιανό ιατρικό και αστρολογικό κέντρο από το οποίο αποφοιτούν 50 σπουδαστές κάθε χρόνο, το μουσείο και την βιβλιοθήκη με τα αρχεία και τα σπάνια χειρόγραφα. Εδώ λειτουργεί εργαστήριο από Θιβετιανούς διανοούμενους που ασχολούνται με την έρευνα, την αντιγραφή και τις μεταφράσεις των χειρογράφων. Επίσης δίνονται συστηματικά μαθήματα πάνω στην βουδιστική φιλοσοφία και τη Θιβετιανή γλώσσα.

Ημέρα 8: Νταραμσάλα - Πραγκπούρ

Κατά τη διάρκεια της σημερινής μας διαδρομής σταματάμε στην πόλη Κάνγκρα, για να επισκεφθούμε τον εξαίρετο ναό αφιερωμένο στην Ματζρεσβάρι Ντέβι που λατρεύεται σαν λίγκαμ! Συνεχίζουμε για το ερειπωμένο οχυρό Κάνγκρα, που είναι κτισμένο σε έναν λόφο στη συμβολή δύο ποταμών. Το απόγευμα φθάνουμε στο Πραγκπούρ και θα διανυκτερεύσουμε σε ένα μικρό ιδιωτικό παλάτι που έχει μετατραπεί σε ξενοδοχείο. Στην απογευματινή μας περιήγηση θα διαπιστώσουμε τους λόγους για τους οποίους το χωριό ανακηρύχθηκε από την Ινδική κυβέρνηση το 1977 παραδοσιακός οικισμός και απαγορεύτηκε οποιαδήποτε οικοδομική παρέμβαση χωρίς την άδεια του τοπικού συμβουλίου.

Ημέρα 9: Πραγκπούρ - Μανάλι

Νωρίς το πρωί αναχώρηση για το Μανάλι. Καθοδόν θα σταματήσουμε στην πόλη Μάντι που είναι κτισμένη στην όχθη του ποταμού Μπέας. Παρόλο που η πόλη αναπτύσσεται ραγδαία διατηρεί ακόμα την παλιά γοητεία της με τους 81 πέτρινους σκαλιστούς ναούς. Από το Μάντι ξεκινάει η κοιλάδα Κούλου (η κοιλάδα των Θεών) στα 760 μέτρα υψόμετρο και καταλήγει στο πέρασμα Ροχτάνγκ προς Λαντάκ 3.979 μέτρα. Είναι η ωραιότερη κοιλάδα της επαρχίας Χιματσάλ, ένα μικρό κομμάτι παραδείσου! Αφού διασχίσουμε ένα μεγάλο μέρος της κοιλάδας φθάνουμε στο Μανάλι. Η ονομασία προέρχεται από τις λέξεις Μάνου, που είναι ο πρώτος άνθρωπος κατά την Ινδική μυθολογία και Αλάγια που σημαίνει σπίτι (το σπίτι του Ινδού Αδάμ) και κατά επέκταση είναι συνδεδεμένο με την γέννηση της ανθρώπινης φυλής και γι' αυτό είναι δημοφιλής τόπος για τον μήνα του μέλιτος των Ινδών.

Ημέρα 10: Μανάλι - Κούλου

Ολοήμερη ξενάγηση στην πόλη και την γύρω περιοχή που βρίσκεται σε υψόμετρο 2050 μέτρα. Θα επισκεφθούμε τον ξύλινο ναό Χαντίμπα, που είναι χτισμένος μέσα στο δάσος για να δούμε τις ξυλόγλυπτες παραστάσεις από την Ινδουιστική μυθολογία που κοσμούν το εξωτερικό και εσωτερικό του ναού. Συνεχίζουμε για τις θερμές πηγές Βασίστ, όπου υπάρχουν δύο ναοί αφιερωμένοι στον σοφό Βασίστ και τον Σίβα. Άφιξη στο Κούλου. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 11: Κούλου

Ολοήμερη εκδρομή στην κοιλάδα Κούλου που περιβάλλεται από την εντυπωσιακή οροσειρά Πιρ Παντζάλ και στις θερμές πηγές Μανικαράν, που λέγεται ότι είναι απόλυτα ιαματικές «δια πάσαν νόσον». Πάνω από τις πηγές είναι χτισμένος ένας ναός των Σιχ και όλη η περιοχή είναι ιερός τόπος για τους Σιχ αλλά και τους Ινδουιστές, που έρχονται για τα ιαματικά λουτρά, που θεωρούνται ιερά.

Ημέρα 12: Κούλου - Σίμλα

Αναχώρηση για Σίμλα, τη πρωτεύουσα της επαρχίας Χιματσάλ. Από το 1864 είχε γίνει η επίσημη θερινή πρωτεύουσα των Βρετανών, με συνέπεια κάθε χρόνο μέχρι το 1939 ολόκληρη η κυβέρνηση να μεταφέρεται εδώ από την Καλκούτα και από το 1911 από το Νέο Δελχί. Περίπου 10.000 ντόπιοι αχθοφόροι μετέφεραν τις αποσκευές τους. Στη Σίμλα είχε στηθεί μια μικρή Βρετανία με γήπεδα κρίκετ, γκολφ και πόλο, με ιππόδρομο, με χοροεσπερίδες, μπριτζ και κοκτέιλ πάρτι στο Βιζεριγκάλ Χολ, με θεατρικές παραστάσεις στο Θέατρο Γκέιτι, με βόλτες στον κεντρικό δρόμο –το Μολ– όπου η τελευταία λέξη της μόδας φιγουράριζε στα καταστήματα. Στο Μολ μπορούσαν να κυκλοφορούν μόνο οι Βρετανοί, η οικογένεια του Μαχαραγιά και οι Ινδοί πρίγκιπες.

Ημέρα 13: Σίμλα

Η Σίμλα είναι χτισμένη σε υψόμετρο 2.200 μέτρων και απλώνεται στους γύρω λόφους. Θα επισκεφθούμε το Βιζεριγκάλ Χολ, που ήταν η έδρα του Αντιβασιλέα, εκεί όπου το 1947 υπογράφηκε από τους Λόρδο Μαουντμπάτεν, Παντίτ Νεχρού και Μωχάμεντ Άλι Τζίνα η ανεξαρτησία της Ινδίας και του Πακιστάν. Στην συνέχεια θα πάμε στο Εθνικό Μουσείο, όπου θα δούμε εκτός των άλλων και... ελληνικά νομίσματα 2000 ετών! Έπειτα με ασανσέρ θα ανέβουμε στο Μολ για βόλτα στα καταστήματα και θα επισκεφθούμε την Αγγλικανική εκκλησία του Χριστού με τα φημισμένα βιτρώ και τον Ινδουιστικό ναό αφιερωμένο στην Κάλι.

Ημέρα 14: Σίμλα - Τσαντιγκάρ

Πρωινή οδική αναχώρηση για την Τσαντιγκάρ. Η Τσαντιγκάρ χτίστηκε πάνω σε σχέδια του Λε Κορμπυζιέ το 1953, επειδή η μέχρι τότε πρωτεύουσα της επαρχίας Πουντζάπ, το Αμριτσάρ, απείχε μόλις 40 χλμ από τα σύνορα με το Πακιστάν πράγμα που δημιουργούσε προβλήματα στην ασφάλεια του. Το 1966 από μέρος του Πουντζάπ δημιουργήθηκε μια νέα επαρχία, η Χαριάνα, και σήμερα η Τσαντιγκάρ είναι πρωτεύουσα και των δύο επαρχιών. Στην πρωινή μας ξενάγηση θα δούμε το Κοινοβούλιο, το Ανώτατο Δικαστήριο και το άγαλμα με την τεράστια παλάμη που περιστρέφεται και συμβολίζει την ενότητα. Θα επισκεφθούμε τον Κήπο των Ρόδων με τα 1500 είδη από τριαντάφυλλα, που είναι ο μεγαλύτερος της Ασίας και θα τελειώσουμε με τον πέτρινο κήπο του Νεκ Τσαντ, που είναι ένας λαβύρινθος από μονοπάτια και σπηλιές με φιγούρες ζώων και ανθρώπων, που κατασκεύασε ο Νεκ Τσαντ από άχρηστα αντικείμενα όπως καλώδια, πρίζες, πλακάκια, πλαστικά κλπ

Ημέρα 15: Τσαντιγκάρ - Χαριντβάρ

Μετά το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε για το Χαριντβάρ, μια από τις πιο παλιές και ιερείς πόλεις της Ινδίας, εδώ που ο ιερός ποταμός Γάγγης εισέρχεται από τα Ιμαλάια στη πεδιάδα και που χιλιάδες πιστοί συρρέουν απ' όλη τη χώρα για να τον προσκυνήσουν. Άφιξη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας και δείπνο.

Ημέρα 16: Χαριντβάρ

Σήμερα θα απολαύσουμε μια μοναδική βόλτα με «ρίκσο» στην παλιά πόλη και αργότερα θα επισκεφτούμε το Ρισικές, μια μικρή πόλη στα βόρεια της χώρας που θεωρείται η πρωτεύουσα της Γιόγκα και του Διαλογισμού. Χτισμένη στους πρόποδες των Ιμαλάϊων αποτελεί κομβικό σημείο για όσους πιστεύουν, πως η «δύναμη» προέρχεται από αυτό τον αρχέγονο ορεινό όγκο. Η σημερινή μας ξενάγηση περιλαμβάνει σχολές γιόγκα, ιερούς ναούς, γραφικές γέφυρες και μια καθημερινότητα στα μικρά της σοκάκια, που έχει χαθεί από άλλες πόλεις της Ινδίας. Η περιήγησή μας στη κεντρική αγορά θα μας φέρει σε επαφή με τους Σαντού, τους ασκητές του ινδουισμού, που ζουν εδώ και είναι πρόθυμοι να μας μυήσουν στα αποκρυφιστικά στοιχεία του Ινδουισμού. Αργότερα θα παρακολουθήσουμε την μοναδική τελετή Χαρ Κι Πούρι. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 17: Χαριντβάρ - Δελχί

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο σιδηροδρομικό σταθμό και επιβίβαση στο τρένο για το Δελχί. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο μας. Χρόνος ελεύθερος. Δείπνο και διανυκτέρευση.

Ημέρα 18: Δελχί - Αθήνα

Μεταφορά στο αεροδρόμιο, απ΄ όπου θα πάρουμε την πτήση της επιστροφής μέσω ενδιάμεσου σταθμού.

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Πα 26/05/2017
Πα 16/06/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
2490 3490 690 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Πτήσεις με Turkish/Qatar Airways
 • Διαμονή: 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία)
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό
 • Ταξιδιωτικό φάκελο με χρήσιμες πληροφορίες