Πανόραμα Αιθιοπίας, Φυλές του Όμο

Διάρκεια 18 ημέρες
Τομέας Ομαδικά Ταξίδια ΑΦΡΙΚΗ - ΙΝΔΙΚΟΣ ΩΚΕΑΝΟΣ
Διαν/σεις
Αντίς Αμπέμπα (4), Αξούμ (1), Λαλιμπέλα (2), Γκοντάρ (2), Μπαχάρ νταρ (2), Άρμπα Μιντς (2), Τζίνκα (1), Τούρμι (2)
Ετικέτες ΕξερευνήσειςΠαγκόσμια κληρονομιάΜεγάλες αποστολέςΦυλές

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Turkish Airlines
 • Διαμονή: 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη και οι ειδικές άδειες για τις Φυλές του Νότου
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Τοπικός έμπειρος ξεναγός για όλο το ταξίδι
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό:

Γενικά

Μια περιοχή του πλανήτη με τουλάχιστον 3000 χρόνια ιστορία. Πολιτισμοί που άκμασαν και άφησαν υπέροχα μνημεία, όπως τα μοναστήρια στην λίμνη Τάνα και οι λαξευμένες στο βράχο εκκλησίες της Λαλιμπέλα. Κι ακόμα πιο πίσω στο χρόνο η Λούσυ, ο παλαιότερος γυναικείος σκελετός που βρέθηκε στη χώρα και τώρα εκτίθεται στο μουσείο της Αντίς Αμπέμπα. Όποια περιγραφή κι αν επιχειρήσει κανείς γι’ αυτή τη χώρα σίγουρα δεν μπορεί να φθάσει την ομορφιά του τοπίου, την αθωότητα των ματιών των παιδιών της και την ένταση των συναισθημάτων που προκαλούν στον επισκέπτη. Ακολουθήστε μας σε ένα εντυπωσιακό οδοιπορικό.


Παρατηρήσεις

Η Αιθιοπία είναι μία χώρα συγκλονιστική! Θα πρέπει να γνωρίζετε πως η Αιθιοπία είναι μία χώρα με ελάχιστη τουριστική υποδομή. Τα καταλύματα είναι απλά χωρίς ιδιαίτερες ανέσεις ενώ και το φαγητό είναι επαρκές αλλά χωρίς ιδιαίτερη ποικιλία.
Σε ότι αφορά το ταξίδι στο νότο ο σχεδιασμός του έγινε έτσι ώστε να επισκεφθείτε όσο περισσότερες φυλές γίνεται. Οι συνθήκες όμως απαιτούν ΥΨΗΛΗ ταξιδιωτική συνείδηση μια που υπάρχουν πολύωρες διαδρομές σε χωματόδρομους και σαβάνες καθώς και εντελώς υποτυπώδη καταλύματα. Ο τοπικός ξεναγός καθώς και ο Αρχηγός της Αποστολής από Ελλάδα είναι εμπειρότατοι και θα κάνουν ότι μπορούν για ένα ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ.

Αναχώρηση  από Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας.

Απαραίτητα

 • Απαραίτητο το διαβατήριο σας με τουλάχιστον 6μηνη ισχύ. Η βίζα της Αιθιοπίας δίνεται κατά την άφιξη.
 • Να έχετε μαζί σας 1 έγχρωμη πρόσφατη φωτογραφία διαβατηρίου.

Σας προτείνουμε

 • Συνιστούμε χάπια για τη Μαλάρια.

Πρόγραμμα/χάρτης

Ημέρα 1: Αθήνα - Αντίς Αμπέμπα

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την πρωτεύουσα της Αιθιοπίας, την Αντίς Αμπέμπα μέσω ενδιάμεσου σταθμού. Άφιξη τα ξημερώματα. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και εγκατάσταση στα δωμάτια. Διανυκτέρευση.

Ημέρα 2: Αντίς Αμπέμπα

Σήμερα η μέρα μας είναι αφιερωμένη στην πρωτεύουσα. Ξεκινάμε λοιπόν την ξενάγηση στην πόλη, η οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβάνει τον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδας, το Εθνικό μουσείο με τα προϊστορικά ευρήματα και τα λαογραφικά εκθέματα, τον καθεδρικό ναό του Αγίου Γεωργίου, το Μαυσωλείο του Μενελίκ και, φυσικά, τις κεντρικές οδικές αρτηρίες με τα διοικητικά μέγαρα. Θα συνεχίσουμε με επίσκεψη σε μια από τις μεγαλύτερες αγορές της Αφρικής, το δαιδαλώδες «Μερκάτο». Τέλος η μέρα μας θα κλείσει με την ανάβαση μας στο όρος Εντότο για μια πανοραμική θέα της αιθιοπικής πρωτεύουσας.

Ημέρα 3: Αντίς Αμπέμπα - Αξούμ

Νωρίς το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για το ιστορικό Αξούμ, έδρα του περίφημου Βασιλείου της Αξωμής, που για έντεκα αιώνες αποτέλεσε έδρα ισχυρότατων βασιλέων, που επέκτειναν τα εδάφη τους μέχρι την Ασιατική Ήπειρο. Η ολοήμερη ξενάγηση της πόλης θα ξεκινήσει από τους περίφημους οβελίσκους, ο μεγαλύτερος εκ των οποίων επεστράφη στην Αιθιοπία από τους Ιταλούς μόλις λίγα χρόνια πριν. Το αποκορύφωμα, όμως, θα είναι η επίσκεψη στην εκκλησία της Παρθένου όπου φυλάσσεται η Κιβωτός της Διαθήκης, η οποία αποτελεί ύψιστο σκεύος του Μονοφυσιτικού Χριστιανισμού. Η μέρα μας θα κλείσει με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Ημέρα 4: Αξούμ - Λαλιμπέλα

Πρωινή μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Λαλιμπέλα που αποτελεί ένα από τα κυριότερα αξιοθέατα του ταξιδιού μας αλλά και ένα από τα πιο εκπληκτικά αρχιτεκτονικά μνημεία σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο βασιλιάς Λαλιμπέλα θέλοντας να δημιουργήσει την Νέα Ιερουσαλήμ στην Αιθιοπία και εμπνευσμένος, όπως λέγεται, από τους αγγέλους, έσκαψε μέσα στα βράχια και δημιούργησε ένα εκπληκτικό σύμπλεγμα εκκλησιών, μερικές από τις οποίες επικοινωνούν με υπόγεια τούνελ. Η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή από τις εκκλησίες λέγεται ότι χτίστηκε υπό τις οδηγίες του Αγίου Γεωργίου, προστάτη της Αιθιοπίας. Η μικρή πόλη της Λαλιμπέλα μοιάζει ανέγγιχτη από τον χρόνο, κάτι που θα διαπιστώσουμε κάνοντας μια βόλτα στις γειτονιές της με τα πέτρινα διώροφα σπίτια.

Ημέρα 5: Λαλιμπέλα

Οι έντεκα εκκλησίες της πόλης με την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική και το απαράμιλλο ύφος και με ξεχωριστή αγιογραφία και διάκοσμο αποτελούν τον κύριο προσκυνηματικό χώρο των Αιθιόπων, που ταξιδεύουν από τα πέρατα της επικράτειας για να παρευρεθούν στις συγκλονιστικές τελετές του Αιθιοπικού εορτολογίου.

Ημέρα 6: Λαλιμπέλα - Γκοντάρ

Νωρίς το πρωί αναχωρούμε οδικώς για τη μεσαιωνική πρωτεύουσα της χώρας το Γκοντάρ. Στην ξενάγηση που ακολουθεί επισκεπτόμαστε το καλοδιατηρημένο κάστρο του Φασιλίδα, με τις αίθουσες υποδοχής και τη βιβλιοθήκη, ενώ κλείνουμε την γνωριμία μας με το Γκοντάρ με επίσκεψη στην εκκλησία Ντεμπρέ Μπεχράν Σελασιέ με τον εκπληκτικό διάκοσμο και την οροφή, στην οποία αναπαριστώνται εκατοντάδες πρόσωπα αγγέλων με διαφορετική έκφραση.

Ημέρα 7: Γκοντάρ – Εθνικός Δρυμός Σεμιέν

Πρωινή αναχώρηση για τον Εθνικό Δρυμό στο βουνό Σεμιέν, που ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco, όπου θα απολαύσουμε ένα από τα πιο εντυπωσιακά τοπία στον κόσμο. Το πάρκο αυτό φιλοξενεί κάποια εξαιρετικά σπάνια είδη ζώων όπως ο μπαμπουίνος Gelada, η αλεπού Simien και το αγριοκάτσικο Walia, που δεν υπάρχει πουθενά αλλού.

Ημέρα 8: Μπαχάρ Νταρ

Μετά το πρωινό αναχώρηση οδικώς για το καταπράσινο Μπαχάρ Ντάρ. Χτισμένο στις όχθες της λίμνης Τάνα είναι μια ευχάριστη πόλη με καλοσχεδιασμένους δρόμους και έντονη εμπορική κίνηση. Η απογευματινή μας βαρκάδα στην λίμνη των 6.000 τ.χλμ θα μας συναρπάσει. Περίπου 37 νησιά βρίσκονται διάσπαρτα στην λίμνη και στα 20 από αυτά είναι χτισμένα επάνω μοναστήρια. Εμείς θα επισκεφθούμε το Μοναστήρι Ura Kidan Mehret, το οποίο είναι από τα πιο σπουδαία στην Ορθόδοξη Αιθιοπική Εκκλησία και φημίζεται για τις παλιές εικόνες που βρίσκονται σε αυτό και άλλους ακόμα ανεκτίμητους θησαυρούς. Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας.

Ημέρα 9: Mπαχάρ Ντάρ

Πρωινή εξόρμηση στο Μπλε Νείλο και στους καταρράκτες Τισισάτ. Θα διασχίσουμε μια παλιά πορτογαλική γέφυρα, για να βρεθούμε σε ένα σημείο απ' όπου θα έχουμε μια μαγευτική θέα προς τους Καταρράκτες. Αυτό είναι το σημείο απ' όπου ο μεγάλος ποταμός ξεκινάει το χιλιάδων μιλίων ταξίδι του. Η ποσότητα των νερών του ποταμού ανάλογα με την εποχή μπορεί να αυξομειώνεται, όμως η δραματικότητα του τοπίου και η γραφικότητα των χωριών που είναι χτισμένα στις όχθες του μας αποζημιώνουν.

Ημέρα 10: Μπαχάρ Νταρ - Αντίς Αμπέμπα

Το πρωί μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση για την Αντίς Αμπέμπα. Κατά την άφιξη μας θα συνεχίσουμε την γνωριμία μας με την πρωτεύουσα και θα επισκεφθούμε τον Καθεδρικό ναό του Αγίου Γαβριήλ, την εκκλησία του Αγίου Φρομεντίου και τα κτίρια του Πανεπιστημίου.

Ημέρα 11: Αντίς Αμπέμπα - Άρμπα Μίντς

Αναχώρηση οδικώς για το Αρμπαμίντς. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

Ημέρα 12: Άρμπα Μίντς – Τζίνκα

Αναχώρηση οδικώς για τη Τζίνκα με επίσκεψη καθοδόν στα χωριά των Άρι και των Μπάνα.

Ημέρα 13: Τζίνκα - Τούρμι (Χωριά των Μούρσι)

Νωρίς το πρωί αναχώρηση οδικώς για το Τούρμι. Κατά την διαδρομή μας θα επισκεφθούμε την περιοχή όπου ζουν οι νομαδικές φυλές των Μούρσι. Πρόκειται σίγουρα για μια μοναδική εμπειρία. Τα μέλη της φυλής στολίζουν τα χείλη και τους λοβούς των αφτιών τους με στρογγυλούς πήλινους δίσκους! Η παραμόρφωση είναι δείγμα υπέρτατης ομορφιάς και γενναιότητας. Αγέρωχοι και υπερόπτες ξεπροβάλλουν φιλάρεσκα από τα ορεινά χωριά τους και εντυπωσιάζουν με την εμφάνισή τους. Εμείς θα τους προσεγγίσουμε και θα προσπαθήσουμε να μοιραστούμε μαζί τους στιγμές που σίγουρα θα μας γυρίσουν πίσω σε ό,τι πιο αρχέγονο κρύβει η ψυχή του σύγχρονου ανθρώπου. Άφιξη στο Τούρμι, την περιοχή των Χάμερ και διανυκτέρευση.

Ημέρα 14: Τούρμι (Χωριά των Κάρο & Φυλή των Χάμερ)

Το πρωί θα επισκεφθούμε τα χωριά των Κάρο. Οι Κάρο ξεχωρίζουν για τα περίτεχνα στολισμένα χείλη και αφτιά, τα οποία τρυπούν και διακοσμούν με μεγάλα καρφιά. Η ώρα του δειλινού θα μας βρει παρέα με τους πανέμορφους Χάμερ. Οι γυναίκες της φυλής ντυμένες με δέρματα ζωών, διακοσμημένες με τατουάζ και έχοντας μια περίτεχνη κόμμωση από... λάσπη θα μας υποδεχτούν και θα μας καλωσορίσουν στην περιοχή τους.

Ημέρα 15: Τούρμι - Κόνσο- Άρμπα Μιντς

Μέρα αφιερωμένη στην γνωριμία μας με τις φυλές που ζουν κατά μήκος του ποταμού στην περιοχή του Κόνσο. Σήμερα θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τα χωριά των Τσεμάι και Βόϊτο και θα συνεχίσουμε, με θέα την λίμνη Τσάμο, για το Αρμπα Μίντς.

Ημέρα 16: Άρμπα Μίντς - Αντίς Αμπέμπα

Επιστροφή οδικώς στην Αντίς Αμπέμπα.

Ημέρα 17: Αντίς Αμπέμπα- Αθήνα /Θεσσαλονίκη

 

Ημέρα 18: Αθήνα/Θεσσαλονίκη

Άφιξη Αθήνα/Θεσσαλονίκη.

Αναχωρήσεις-Τιμές

Αναχωρήσεις Δίκλ. Μονό Φόροι Διαμονή Σύγκριση
Τε 24/05/2017
Κυ 18/06/2017
Διαθεσιμότητα Διαθεσιμότητα Medium
3590 4440 790 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία
Παρατηρήσεις:
 • Οι παραπάνω τιμές είναι σε Ευρώ κατ' άτομο, περιλαμβάνουν ΦΠΑ και ισχύουν για τη συγκεκριμένη αναχώρηση.
 • Όπου εμφανίζονται τιμές με την ένδειξη Bonus Price αυτές ισχύουν για έγκαιρες εγγραφές και για περιορισμένο αριθμό θέσεων και για όσο αυτές αναγράφονται στην ιστοσελίδα μας.
 • Επιβάρυνση εσωτερικών πτήσεων με Aegean από/προς Θεσσαλονίκη: κατόπιν ζήτησης εφόσον δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα.
 • Αν οι προτεινόμενες ημερομηνίες, η διάρκεια ή το πρόγραμμα του ταξιδιού δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες σας, επικοινωνήστε μαζί μας και οι έμπειροι συνεργάτες μας θα σας βοηθήσουν να φτιάξετε μαζί το ταξίδι που ονειρεύεστε.
 • Διαθέσιμοι Τραπεζικοί λογαριασμοί (IBAN):
  GR4201401010101002320009478 ALPHA BANK
  GR6101100800000008047170314 NATIONAL BANK OF GREECE
  GR0802600120000320200537077 EUROBANK
  GR2801720290005029057435719 PIRAEUS BANK

Επεξηγήσεις συμβόλων: Συμφέρουσα πρόταση

Επικοινωνία

Συμπληρώστε και στείλτε τη φόρμα ενδιαφέροντος για να επικοινωνήσουμε μαζί σας με περισσότερες λεπτομέρειες για το ταξίδι αυτό. Τα πεδία που σημειώνονται με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.


Ενήλικες Παιδιά

Από έως

με e-mail τηλεφωνικώς

Το ταξίδι περιλαμβάνει:

 • Αεροπορικά εισιτήρια (οικονομική θέση): Turkish Airlines
 • Διαμονή: 3*, 4*, 5* Ξενοδοχεία
 • Διατροφή: Ημιδιατροφή καθημερινά
 • Τέλη εισόδων (π.χ. μουσεία): Είσοδοι σε όλα τα επισκεπτόμενα μέρη και οι ειδικές άδειες για τις Φυλές του Νότου
 • Αχθοφορικά μιας αποσκευής κατ' άτομο
 • Ασφάλεια αστικής ευθύνης
 • Φιλοδωρήματα
 • Ξεναγήσεις και εκδρομές: Τοπικός έμπειρος ξεναγός για όλο το ταξίδι
 • Αντιπρόσωπο/Συνοδό: